Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 10:40 1 445 9

Янукович иска референдум за Донбас

  • виктор янукович-
  • майдан-
  • престъпления-
  • съвет на европа

Бившият президент настоява още комисия да контролира разследването на престъпленията по време на Майдана в Киев

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович предложи провеждането на референдум за статуса на Донбас, ако Киев не изпълни Минските споразумения, съобщава РИА. Янукович изпрати обръщение до лидерите на Германия, Франция, Полша, ръководителите на Съвета на Европа, ПАСЕ и Европарламента, както и отделни писма до президентите на Русия и на САЩ.

Бившият президент на Украйна настоява още към Съвета на Европа да бъде създадена специална независима комисия, която да контролира разследването на престъпленията по време на проевропейското въстание на Майдана - от ноември 2013 до февруари 2014 г., предаде ТАСС.

Той огласи обръщението по време на интервю за група руски и украински журналисти по повод третата годишнина от смяната на властта в Киев.

В писмото си до президента на САЩ Янукович отправя към Доналд Тръмп молба "да даде обективна юридическа и политическа оценка за действията на американските служители по време на украинската криза".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 17 Отговор
    Гнусен изменник и крадец , на времето си подви опашката и избяга най позорно от Украина , а сега се сетил за референдум.

    Коментиран от #8

  • 2 Реалист

    4 12 Отговор
    Тоя е един от примерите че на Путлер са му необходими диктатори около раша за да може да управлява. В Белорус, Казахстан и останалите "республики" където избират "вожда" с над 98% "за" както беше и в България по времето на правешкия селянин.
  • 3 кроко

    2 6 Отговор
    Мазньо Янукович отмъкна няколко милиарда от украинската хазна и сега седнал да се прави на демократ и борец за справедливост.

    Коментиран от #9

  • 4 до 1 2 и 3

    13 2 Отговор
    Що бе-тоя новият да не е по-голям убавец..за 3 години президен--богатството му нарасна 11 пъти...А дали вие тролчета знаете че сегашният президент на Украйна-Порошенко е бил министър на икономиката при Янукович...а??? Или е важно само лозунги на НПО-тата да драскате тук...наивници...

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "до 1 2 и 3":

    Никой не е казвал , че е хубавец , всеки гледа да докопа кокала и да ръфа , но този Янукович е особенно нагла смазлива мутра...признавам , че и Порошнята не е от най приятните.

    Коментиран от #6

  • 6 справедлив

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Че то кой политик не е отвратително мазна мутра..--лицемер с една дума...Много малко политици могат да си позволят да не лицемерничат-предимно на големите и силни държави-а Украйна сега е в пъти по-зле отколкото при Янукович...В Билд написаха по този повод--"Никога в историята на човечеството не е имало народ,който да направи преврат за да живее по-зле от преди."
  • 7 Иво

    8 2 Отговор
    Да,трябва референдум за Донбас и разследването на престъпленията на украински националисти по време на Майдан от ноември 2013 до февруари 2014 г.
  • 8 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Публикувано във факти.бг: Гнусен изменник и крадец , на времето си подви опашката и избяга най позорно ... си ти тролче!!!!
    Лъжлив крадец на никнеймове!!!!

    Усраина е създадена изкуствено от болшевиците се саморазпада, както всякакво изкутсвено нещо!!!
  • 9 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Съсел не се прави на много умен, 1 милиард украински гривни са 34-35 мил. евро. Това си е дребна кражба от чийто и стандарт да го погледнеш. Човека си е направо скромен, на такива халал да са им откраднатите пари!
Новини по държави: