22 Февруари, 2017 20:17 2 142 4

На три планети може да има живот

  • наса-
  • три-
  • планети

НАСА с революционно откритие

На три планети може да има живот - 1
Снимка: Shutterstock

Астрономи са открили 7 планети с размерите на Земята да обикалят около една звезда, съобщи Би Би Си.

Това стана ясно след специална пресконференция на НАСА. Според експерти и седемте планети биха могли да съдържат течаща вода на своите повърхности.

Знае се, че три от планетите се намират в т.нар. обитаема зона. Това значи, че там има възможност за наличието на живот. Планетите обикалят около звездата Trappist-1, която се намира на 40 светлинни години от нашата планета.

Планетите са открити чрез телескопа „Spitzer“. Звездата е по-малка и по-студена от Слънцето. Най-голямата планета е с 13% по-голяма от Земята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    16 1 Отговор
    Тъкмо място за м....лите - само да се разберат с македонците че това си е тяхно

    Коментиран от #2

  • 2 наса

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Докато хората правят големи открития , ти си написал чуден коментар това показва колко си зле , какъв ти е мирогледа за нещата по света , и за това страната ни е на това дередже заради такива като теб .

    Коментиран от #3

  • 3 в&к

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "наса":

    Ако питаш него, страната ни е на това дередже заради руснаците и Путин!
  • 4 незнайко

    3 0 Отговор
    Полека, полека започват да ни обясняват , че може да има и други същества във Вселената, за да не се учудим като ни кажат, че те са идвали при нас а може би и сега са тук. До Луната и "пеш" може да се стигне, но за нея не се дават сведения !