24 Февруари, 2017 16:50 3 193 8

Удряш жена в Сърбия - директно в затвора

  • сърбия-
  • побой-
  • бой-
  • жена-
  • закон

Новият закон влиза в сила на 1 юни

Удряш жена в Сърбия - директно в затвора - 1
Снимка: Shutterstock

От 1 юни в Сърбия влиза в сила нов закон. Ясното послание в него е: ударите ли жена, влизате в затвора, предаде радио Б-92.

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович потвърди желанието на управляващите да предприемат всякакви действия, за да бъде спряно домашното насилие, жените в Сърбия да се чувстват сигурно и увери, че полицията ще действа сурово против насилниците, а съдилищата ще ги осъждат на сериозни наказания затвор.

Затова беше приет новият закон и започна обучението на полицаи, прокурори и съдии. От 1 юни те ще бъдат в пълна готовност да прилагат закона, увери Стефанович.

Същевременно той подчерта, че е необходима и работа за превенция, за да могат децата да разберат какво е насилие, че то може да бъде не само физическо, а и вербално и икономическо.

Установихме още преди много години, че системата не е добра и отговорите на държавата на насилието често са неадекватни. Затова приехме нов закон, с който се увеличават правомощията на полицията, добави вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоги

    3 4 Отговор
    А ние какво чакаме и аз съм ЗА и в България

    Коментиран от #5

  • 2 бой йебанье и српска музика

    9 2 Отговор
    Да ама някой път ще стават и недоразумения........а какво ще стане ако се сбият две лесбийки дето живеят заедно, или пък жена набие мъжа си(има и такива случаи)

    Коментиран от #4

  • 3 Карли

    2 1 Отговор
    От тази година - пребиеш жена си в Русия - административно нарушение.
  • 4 зузу

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "бой йебанье и српска музика":

    за лесбийките не знам, но как ще се третира, ако живеят двама гейове и единият се мисли за жена? Ако мъжлето и натупа "женка" си, как ще се третира в Съда е твърде интересно? Като влезат двамата брадати бръснати мъжаги и единият се суполеви и плаче, сочейки към горилата до него и хлипайки - гой ме наби, искам развод!... ей това ми се иска да го видя наживо...
  • 5 малката истина

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "гоги":

    А к..вите ,като ударят мъж,КАКВО ще им месим питки ли? Къде е равенството,така налагано от п....лите и к..вите????
  • 6 деса-стоян-ТО

    4 0 Отговор
    ааа това хич не е в унисон с европейските ценности към които сее запътила сърбия. ми ако някой мигрант удари жена? според европейското законодателство тя трябва задължително да е минала на другия тротоар, да му е показала нотариално заверен отказ да я ударят и пред свидетели да е казала поне 10 пъти НЕ!
  • 7 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Матриархат - лишават мъжете от правата им.
    В Германия трябва да приемат този закон та да знае нашият м...л който рита жена че отива право в панделата.
  • 8 Съдия

    8 0 Отговор
    Та не разбрах ,ако жена удря мъжа си !????? Та викаш ,жена ми да ме издумка един хубав юмрук и да ми строши носа и аз да отида набързо да и купя цветя за благодарност !!!????
Новини по държави: