Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 10:23 1 788 1

Дутерте не се шегува с терористите

  • филипини-
  • родриго дутерте

Филипинската армия нанесе въздушни удари преди изтичането на даден от терористи срок за откуп

Дутерте не се шегува с терористите - 1
Снимка: Shutterstock

Филипинската армия нанесе въздушни удари срещу предполагаеми убежища на ислямската терористична група "Абу Саяф", която заплашва да обезглави германец, ако не получи откуп още днес, съобщи военен говорител, цитиран от ДПА.

Екстремистите дадоха срок до 3 часа (7 часа по Гринуич) за изплащане на откупа. 70-годишният германец Юрген Кантнер беше задържан като заложник в продължение на 3 месеца на остров Холо, на 1000 км от Манила.

Тази вечер щурмови хеликоптер нанесе удар срещу залесен район, където се смята, че се крият до 60 членове на "Абу Саяф", съобщи армията. Стотици войници също претърсват острова в офанзива преди крайния срок. Армията предупреди днес, че няма да прекрати офанзивата си срещу екстремистите, независимо от риска заложникът да бъде обезглавен.

"Въоръжените сили ще преследват врага и ще диктуват правилата, а не обратното", заяви военен говорител. "Операциите имат за цел не само спасяване на заложници, а и съществено отслабване на вражеските способности", добави той. "Няма да се поддадем на исканията на зли индивиди и групи, които продължават да извършват действия, противоречащи на исляма", увери говорителят.

"Абу Саяф" поиска 30 милиона песо (600 000 долара), за да освободи германеца, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с лаптопа

    21 3 Отговор
    Прав е Дугерте! - изметта трябва да се трепе и разчиства, за да не се цапа света с нея! А измет колкото искаш навред по света.... У нас тя се толерира от "народните избранници" и "еврокомисари". Даже ще и строят розово боядисани затворнически стаи с телевизия и интернет май, щото вместо да я разстрелят я отхранват? Кой както я нареди. дугерте ми е симпатичен по този въпрос - действува като Крум и не се шегува с гадините особенно.