Last news in Fakti

12 Март, 2017 16:11 1 954 0

Без полети от София до и от Берлин

  • полет-
  • софия-
  • берлин
Без полети от София до и от Берлин - 1
Снимка: Shutterstock

Служители и на двете берлински летища – „Шьонеделд” и „Тегел” ще стачкуват в понеделник – 13 март. Протестът ще започне в 4.00 ч. сутринта и ще продължи до 5.00 часа във вторник. В него ще вземат участие около 2000 служители на двата аеропорта. Исканията им са повишаване на почасовото заплащане от 11 EUR до 12 EUR.

Досега профсъюзът Verdi проведе няколко кръга преговори с работодателите, но те се оказаха безуспешни. „Това е причина да се стигне и до ефективни стачни действия”, заявяват от Verdi.

Стачката ще блокира авиопревозването в германската столица. От профсъюза призоваха пътниците да се опитат да отменят или пререзервират полетите си.

Предишната стачка беше на 10 март и продължи 25 часа. Тогава бяха отменени 659 полета. От тях 455 бяха на летище „Тегел” и 204 – на „Шьонефелд”.

Справка на сайта на летище „София” показва, че полетът на нискотарифната авиокомпания Ryanair, който трябва да кацне в 19.50 ч. е отменен, а също така и излитащият за „Шьонефелд” в 20.10 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА