Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 20:55 699 0

Без скъпи подаръци за евродепутатите

  • подаръци-
  • евродепутати
Без скъпи подаръци за евродепутатите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 2012 г. евродепутатите ще трябва да отказват подаръци на стойност над 150 евро или да ги предават на председателя на Европарламента.

Това предвижда проект за нов кодекс на поведение, одобрен от конституционната комисия.

Кодексът изисква още евродепутатите да обявяват всеки допълнителен доход над 5 хиляди евро годишно и изрично се забранява получаването на пари или други облаги срещу влияние при вземането на решения.

До 30 дни след като е избран, всеки депутат е длъжен да подаде декларация за финансови интереси. В нея той описва с какво се е занимавал през последните 3 г. , участие в бордове на компании и комитети, неправителствени организации и асоциации.

Описва се и всяка платена дейност, която избраникът продължава да извършва, докато е евродепутат.

При нарушение евродепутат може временно да бъде отстранен от парламентарна дейност - предвижда проектът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА