17 Март, 2017 12:46 3 743 14

Нерви и ракети между Сирия и Израел

  • израел-
  • израел-
  • война-
  • самолет

Режимът в Дамаск съобщи, че е свалил израелски самолет, еврейската държава отрича

Нерви и ракети между Сирия и Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Поредна размяна на реплики по оста Дамаск - Йерусалим. Сирийската армия съобщи, че е свалила един от израелските самолети, атакували тази нощ обекти в страната. Еврейската държава категорично отрича, предаде ТАСС.

"Нашата противовъздушна отбрана свали един самолет, улучи друг и принуди останалите да избягат", заяви сирийската армия в комюниике, разпространено от официалната агенция Сана.

По-рано през деня израелската армия съобщи, че нейни самолети са атакували редица обекти в Сирия. Още тогава беше уточнено, че нито една от изстреляните по тях сирийски ракети не е улучила целта си и "сигурността на цивилните израелци и авиацията не е била застрашена дори за момент", пише The Jerusalem Post.

Това е най-сериозният инцидент между двете държави, които формално все още са във война, от началото на конфликта, избухнал в Сирия през 2011 г.

Сирийската армия посочва в комюникето, че израелските самолети са влезли във въздушното пространство на Сирия през Ливан и са поразили "военна цел край Палмира".

АП припомни по-рано, че през последните пет години неведнъж е съобщавано за нанасяни от Израел удари по цели в Сирия, включително по конвои с оръжия, предназначени за шиитското движение Хизбула в Ливан. Израел никога не е потвърждавал официално подобна информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 27 Отговор
    Мачкаааайтееее братяяяяя!! Бой по чалмите !
  • 2 жщг

    16 5 Отговор
    А противовъздушната отбрана на Сирия май беше руска ?
  • 3 Брат ми

    8 7 Отговор
    Циганска им работа...
  • 4 Мирослав

    37 21 Отговор
    Рано или късно мизерниците от Израел също ще си го получат. Светът ще стане значително по-добър когато терористичната организация Израел изчезне завинаги от лицето на Земята.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 no name no face no number

    15 10 Отговор
    Forza Сирия!
  • 7 руски орбитален памперс

    11 16 Отговор
    Егати противовъздушната отбрана.Приказки големи пък през месец си ги бомбяд както искат
  • 8 Kcaniba

    23 9 Отговор
    мачкай се братьоо!! Бий се по чалмата!!!
    Руските ПВО системи са най добрите на планетата!!
    Сирия ще я бъде!!
  • 9 ттТ

    9 13 Отговор
    руска пропаганда!!!
  • 10 Haha

    12 17 Отговор
    Прокси тест на остаряла американска срещу съвременна руска :). И к'во излезе - пълен .... Еееех русофилии, русофилии не може където има огромна корупция да има качество, няма как ....
  • 11 свалили са на баба им хвърчилото

    6 6 Отговор
    Ако бяха реално свалили самолет щяха да се на..рат от радост и задължително щяха да пуснат снимки на свалената машина. Това комюнике е просто един от мокрите сънища на сирийската диктатура и евтина пропаганда за наивници. Покажете сваления самолет!!!!!!
  • 12 ники

    9 7 Отговор
    То руската (съветската ) ПВО я видяхме колко струва в Сърбия, два пъти
    в Ирак, в Либия авиацията си шета където и е кеф по цялото въздушно пространство. А иначе според ПЕДЕ-рашките всичко тяхно е най-най.
    Както казваше един капитан, те едно бръснарско ножче не могат да направят като хората а се надуват като ..... Това е признак за дълбоката им комплексарщина.

    Малко да се посмеем с непревзайдьоната руска технология.

    https://www.youtube.com/watch?v=Yy2R4RrW8xk
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ranger

    4 3 Отговор
    Най-готиното в случая е, че сирийската ракета е свалена с антибалистичната нова система Arrow 3. Тази ракета унищожава всички видове руски нападателни стратегически и тактически носители на ядрени заряди, в ранната им космическа фаза на летеж. Същевременно, същата се оказва ефективна и срещу "близки" дистанции на зенитни ракети от типа на прехвалените С300 и С400 Триумф. За сравнение, системата С400 използва 3 различни вида ракети за цели отдалечени на далечни, средни и близки дистанции. Това я прави много по- тромава, трудна за управление и неефективна при "подсвет" на целите и последващо проследяване от различните радари и ракети. С други думи, израелската система е несравнима като супер съвременни технологий, в сравнение с руските. Система като Arrow, американските THAAD и SM3, руснаците няма да имат дори и след С500, която е още само в техните мечти!!!