Last news in Fakti

18 Март, 2017 12:15 1 889 0

Воден ад в Перу (СНИМКИ И ВИДЕО)

  • перу-
  • наводнение-
  • лима

Седем души загинаха от свлачища, катастрофални наводнения в столицата Лима

Воден ад в Перу (СНИМКИ И ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Седем души загинаха от свлачище в северната част на Перу, съобщи ДПА. Продължаващите трети месец проливни дъждове в района предизвикаха наводнения.

Жертвите били в колите си и чакали пътят да бъде разчистен, когато били пометени от свлекли се земни маси. Най-тежките наводнения в Перу от десетилетия вече взеха 62 жертви и по данни на Гражданската отбрана от декември досега са засегнали половин милион души.

Хиляди жители на столицата Лима се оказаха във воден капан, след като четири реки, които текат през града, преляха. Полицаи, пожарникари и войници се опитват да помогнат на хората да напуснат домовете си.

Воден ад в Перу (СНИМКИ И ВИДЕО)

Воден ад в Перу (СНИМКИ И ВИДЕО)

Перуанската Служба по метеорология и хидрология предупреди, че има опасност от нови наводнения, защото валежите, усложнени от климатичното явление Ел Ниньо, продължават.

Въпреки тежката ситуация президентът Пабло Кучински реши да не обявява извънредно положение в цялата страна, а само в някои райони, предаде ТАСС. Властите ще дадат допълнително 1 милиард сола (306 милиона долара) за ликвидиране на последиците от стихийното бедствие и за помощ на пострадалите.

Воден ад в Перу (СНИМКИ И ВИДЕО)

Проливните дъждове в Перу започнаха през декември и са предизвикани от рязкото и необичайно затопляне на водите на Тихия океан по перуанското крайбрежие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА