Last news in Fakti

19 Март, 2017 18:40 1 393 2

Виена: Да ограничим социалния туризъм в ЕС

  • социален туризъм-
  • ес

Австрийският външен министър се обяви за ограничаване на социалните помощи за мигранти от ЕС

Виена: Да ограничим социалния туризъм в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Страните от ЕС трябва да ограничат социалните облаги за мигрантите от други страни членки на съюза. Това заяви министърът на външните работи и интеграцията на Австрия Себастиан Курц, цитиран от ДПА.

Според него така ще бъде прекратена завинаги злоупотребата със социалните системи на държави с висок стандарт на живот.

Предложението на Курц идва след няколкото неотдавнашни проекта, според които Австрия трябва да стане не толкова привлекателна за мигрантите. Една от планираните мерки предвижда намаляване на детските добавки за работници от други страни членки на ЕС, чиито деца живеят в родината си.

Виена: Да ограничим социалния туризъм в ЕС

Курц, който е член на консервативната Австрийска народна партия, известна с твърдата си позиция по въпроса на имиграцията, заяви в ефира на общественото Австрийско радио и телевизия /ОРФ/, че европейските граждани би трябвало да могат да кандидатстват за социални помощи в страна от ЕС, само след като са живели в нея пет години. Предложението на Курц предвижда помощите за безработица да отпаднат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 4 Отговор
    Сеят демокрация, съсипват икономиките на страни като БГ, не купуват чужда продукция освен , ако не е от завод с тяхна инвестиция, и после не искат да дават. ..... Източна Европа трябва да се отдели от запада.... ей така....за да не може западът да ползва евтината работна ръка. да се видят от къде ще имат висок стандарт.....сащ са използвали западна европа след войната, сега нас ...утре арабите...после корейците.... и т.н. света не отива на добре...7млрд. и от тях...колко са наркомани..развей прах, алкохолици, блуждаещи души, изверги, душмани???? света си е **** м***а.
  • 2 Диди

    2 1 Отговор
    Гост,той е прав.Примерно ако българин отиде да работи в Германия,може да взема детски за децата си,които живеят в България.Това за мен не е нормално.Такива облаги може да се получат,при положение,че семейството живее в Германия.
Новини по държави: