Last news in Fakti

28 Март, 2017 09:45 1 277 3

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ)

  • мосул-
  • ислямска държава-
  • амнести интернешънъл-
  • човешки права-
  • сащ

Предвожданите от САЩ въздушни удари в Ирак може да са нарушили международното право

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Амнести интернешънъл обвини предвожданата от САЩ коалиция в Ирак, че нанася въздушни удари в жилищни зони на град Мосул. Според правозащитната организация военните би трябвало да са информирани, че в районите има цивилни семейства, укрили се по домовете си, предадоха ДПА и Би Би Си.

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ)

Амнести интернешънъл заявява, че стотици цивилни са били убити в Северен Ирак през последните месеци, след като местните власти посъветваха хората да останат по домовете си, въпреки въздушните удари срещу джихадистката групировка "Ислямска държава".

Големият брой цивилни жертви води до извода, че силите на коалицията, които водят офанзивата в Мосул, не са успели да вземат превантивни мерки, за да предотвратят смъртта на цивилни в грубо нарушение на международното хуманитарно право, се посочва в оповестен днес доклад на Амнести интернешънъл.

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ)

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ)

При въздушен удар на 17 март се съобщава за до 150 убити цивилни. Американски и иракски представители заявиха през почивните дни, че разследват този и други инциденти.

Амнести интернешънъл: В Мосул загиват цивилни хора (СНИМКИ)

В петък беше съобщено, че над 3000 цивилни са били убити в Мосул от 19 февруари, когато подкрепяните от САЩ правителствени сили започнаха офанзива за освобождаване на западната част на града от "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 7 Отговор
    Русофилчеата да се изкажат, нек сега да фанат микрофона !
  • 2 tost

    3 3 Отговор
    Русофобите могат да Фанат микрофона ама без ръце ;)
  • 3 Morgoth

    1 0 Отговор
    Русофилите и русофобите е ясно как ще коментират, ама май Амнестинтернейшънълофобите май позагубихме аргументация и не виждам възгласи относо либерастия и соросоиде.