Last news in Fakti

30 Март, 2017 13:42 1 744 1

Мащабна операция във Венеция! Разбиха терористична клетка

  • венеция-
  • италия-
  • косово-
  • клетка-
  • операция-
  • мащабна-
  • терористи

Задържаните са косовари

Мащабна операция във Венеция! Разбиха терористична клетка - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианските сили за сигурност разбиха терористична клетка във Венеция, предаде агенция АНСА. Мащабната операция е проведена в центъра на града в сряда вечерта.

В акцията са участвали карабинери и част на контратерористичното звено. Сапьори и полицейски кучета също са били дислоцирани на претърсените локации.

Трима възрастни и едно непълнолетно лице са задържани – всички с косовски корени. Арестуваните са пребивавали в Италия.

Домовете им са били обект на разузнавателни наблюдение от силите за сигурност. В момента полицията анализира иззетите материали.

От кметството на Венеция описаха проведената акция като „брилянтна операция, разбирал екстремно опасна групировка“. Разследването продължава.

Мерките за сигурност в Италия са повишени след серията терористични атентати на територията на Европа през изминалата година и половина.

Джихадистката клетка е представлявала сериозен риск за сигурността в Италия. Към момента не се разкриват повече подробности за случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фикс

    8 0 Отговор
    Мислили са че лесно ще се скрият във Венеция, но от там много трудно се бяга. Не напразно Венеция е едно от местата с най-малко престъпност в Италия Все по-често се чува за косовари свързани и привърженици на идил. Преди години американците като ги създадоха дали са си дали ясна сметка каква люпилня създават?
Новини по държави: