Last news in Fakti

4 Април, 2017 21:09 1 950 3

САЩ мачкат терористи с нов тип ракети

  • сащ-
  • ракети-
  • сирия

Оръжията са без експлозив

Гибелта на втория човек в „Ал Кайда” Абу ал-Хайр ал-Марси в края на февруари 2017 г. в Сирия вероятно е свързана с използване на нов тип оръжие от американски малко забележим безпилотник Lockheed Martin RQ-170 Sentinel, пише Блиц.

Според френското списание Air&Cosmos, характерът на повредите на лекия автомобил, в който се намирал Ал-Марси, потвърждава тази хипотеза. Единичният отвор на тавана на колата с нищо не напомня въздействието за ПТУР от семейство AGM-114 Hellfire, а още по-малко за управляема авиобомба с маса 227 кг., обикновено използвани от БЛА MQ-9 Reaper. Експлозията от тях би направило колата на парчета.

По-вероятно изглежда използването на лека управляема ракета Raytheon AGM-176 Griffin или 70-мм управляема ракета APKWS с маса 11,3 кг, които могат лесно да се използват от БЛА, при това лесно да се поберат в тялото на RQ-170 Sentinel. Най-интересното е, че използваното оръжие против видния терорист било без експлозив, поразявайки целта изключително за сметка на кинетичната си енергия, падайки върху автомобила практически вертикално отгоре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 4 Отговор
    Мдааа...Една варелна "башарска" бомба би свършила същата работа,а е поне 100 пъти по-евтина.Според мен обаче като икономист не е необходимо да се хаби варела щото си струва пари като скраб ,а спокойно може да се наеме един делтапланерист който с 1-2-3 хвърлени тухли четворки няма начин да не счупи набелязаната гаджалска глава.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оптимус

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Хей, 3 четворки, по 1.50 лева прави 4.50 лева, 50 лева надник на делтапланериста за час и прави 55 лева? А ракетата струва доста отгоре. това е било голяма чест за терориста, да го убие ракета за няколко хиляди, вместо тухла четворка за 2 лева. но същата работа би свършила и стара джанта от стоманените пусната отгоре. Само отвора на тавана би бил по-широк. Аз имам и по-добри идеи, но ще ме нарекат мазохист ако ги споделя. едната от тях е, да падне ракета с газа на любовта в купето. терориста за няколко секунди, ще се преобрази неузнаваемо. Ще спре колата, ще излезе, ще навири кючек и ще започне да целува всичко което му се мерне пред погледа. Може и булонка, може и фокстериер може и крава и мъже и жени наред. После не е нужно да се прави нищо повече от дрона! Органите на реда на джихадистите ще го разстрелят за вреден морал.... А, ако е скрит гей и се о.упи на тълпата, направо на място ще го направят на решето талибаните.