Last news in Fakti

5 Април, 2017 14:36 1 539 3

Тревога в ООН за Сирия

  • оон-
  • антонио гутериш-
  • сирия

ЕС отделя 1 млрд. за Сирия, Йордания и Ливан

Тревога в ООН за Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Последната химическа атака в Сирия демонстрира продължаващите военни престъпления в страната. Това беше заявено от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, цитиран от NDTV.

“Последните събития в Сирия за съжаление показват, че военните престъпления в страната продължават. Международният закон е постоянно нарушаван. Ние трябва да търсим отговорност за подобни действия. Уверен съм, че Съветът за сигурност на ООН ще изпълни своите отговорности“, заяви Гутериш.

В същото време Франция, Великобритания и САЩ поискаха извънредно събрание на Съвета за сигурност след атаката в Сирия.

В атаката загинаха десетки души. Русия обяви, че не става въпрос за химическа атака, а за удар срещу завод, произвеждал химическо оръжие.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че Европа ще отпусне 560 млн. евро за Сирия. Йордания и Ливан през тази година. Такава сума ще бъде отпусната и през следващата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 5 Отговор
    Е кога от склад стана на завод? То и руснаците са едни лъжци! Човек не знае на кого да вярва!
  • 2 georgi

    5 1 Отговор
    В момента американци, турци, руснаци, иранци, китайци и др. са в Сирия. Някой знае ли кой какво правят там че и определят най -удобният за виновен????
  • 3 Чо Ойо

    0 0 Отговор
    Толкова деца загинали , ужасна смърт! Трябва независимо разследване кой е отговорен и да бъде съден за престъпление срещу човечеството. ООН е една безсмислена,паразитна организация,смучеща само пари - не случайно позволиха през 1994 заедно с белгийските сини каски да бъдат избити за едни месец хиляди ,хиляди хора от племето тутси.