6 Април, 2017 14:52 5 492 7

"Синия кит" вече убива и в Румъния

  • син кит-
  • румъния-
  • игра-
  • самоубийство
"Синия кит" вече убива и в Румъния - 1

Първо потвърждение на самоубийство в съседна Румъния заради играта “Син кит”. 15-годишно момиче почина, след като падна от 9-ия етаж на блок в центъра на румънския град Сибиу, докато си правеше селфи с приятели

Починалото момиче е играло на играта “Син кит”, заявиха прокурори, разследващи случая, пишат вестниците в Румъния. Прокурорите твърдят, че има сериозни основания да се смята, че смъртта му не е инцидент, а самоубийство.

Те са установили, че тя е инсталирала на мобилния си телефон играта “Син кит” и е публикувала във Facebook и Instagram редица съобщения, които показват преминаване през различните етапи на играта, както и изображения, правещи пряка препратка към самоубийствени актове.

Руската игра “Син кит” циркулира по-специално в държави със славянски език. Играта има 50 нива и предполага изпълнение от участника на задачи, които получава от “надзорник” или “ментор”. Този ментор дава поръченията, а участникът трябва да докаже, че ги е изпълнил, като изпрати снимка или клип.

Поръченията, които се изпълняват в течение на 50 дни, се отнасят до самонараняване, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в 4:20 ч., гледане на филми или видеоклипове с ужаси, изкачване на високи сгради, мостове, изолация от обществото. Според психолози крайната цел е играчът да изгуби вяра в себе си и да стигне до самоубийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джигитЪТ

    9 16 Отговор
    руска играта.Само мизерия и убиства от насраната русия.Съд за създателите на играта.Те са убили доста деца.

    Коментиран от #2

  • 2 бай Хой

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "джигитЪТ":

    не е руска, а американска.

    Коментиран от #3

  • 3 джигитЪТ

    7 16 Отговор

    До коментар #2 от "бай Хой":

    чакай тази игра е руски продукт там е сдялана.Само помия идва от северната кочина

    Коментиран от #4

  • 4 бай Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "джигитЪТ":

    хамериканско дупелизче, 'оди цоцай социални помощи и недей да крадеш на хората интернета!
  • 5 FUCK OF

    1 1 Отговор
    ДРЪН-ДРЪН......ДА ДОЙДАТ МЕН ДА МАНИПУЛИРАТ ИЛИ ДЕЦАТА МИ........АМА ЩОТО ИМА БУДАЛИ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВАТ НА ГЛУПОСТИТЕ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: