Last news in Fakti

6 Април, 2017 20:41 1 040 0

Лондон и Брюксел в динамично равновесие

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • доналд туск-
  • гибралтар

Тереза Мей и Доналд Туск искат да намалят напрежението преди преговорите по Брекзит

Лондон и Брюксел в динамично равновесие - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск и британският премиер Тереза Мей се споразумяха да се стремят към понижаване на напрежението по време на преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Двамата обсъдиха поредица от теми, начело с "трудни въпроси" като този за Гибралтар.

Това заяви днес пожелал анонимност официален източник от ЕС, цитиран от "Ройтерс". По думите на източника днешната среща между Туск и Мей в Лондон е преминала добре и в приятелски дух, като е продължила близо два часа.

Лондон и Брюксел в динамично равновесие

"Двамата се споразумяха да поддържат редовни контакти през целия процес на излизане на Великобритания, за да запазят конструктивен подход, и да се стремят да понижават всякакво напрежение, също и когато разговорите по някои въпроси като Гибралтар неизбежно ще стават трудни", заяви още източникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: