Last news in Fakti

12 Април, 2017 10:12 2 356 22

САЩ: Асад е по-лош от Хитлер

  • шон спайсър-
  • сащ-
  • башар асад-
  • сирия-
  • доналд тръмп

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър впоследствие се извини за коментара си

САЩ: Асад е по-лош от Хитлер - 1
Снимки: БТА/АР

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че не вижда в бъдеще стабилна и мирна Сирия, в която Башар Асад ще е начело й, предаде "Ройтерс". Говорейки за химическата атака, Спайсър каза, че Асад е по-лош от Хитлер.

"По време на Втората световна война, не се използваха химически оръжия. Един толкова отвратителен човек като Хитлер, дори не падна толкова ниско, та да използва химически оръжия", каза Спайсър на ежедневната си пресконференция в Белия дом. Т

ова изказване обаче изглеждаше като омаловажаване на престъпленията на нацисткия режим и Спайсър бе разкритикуван заради него. Той побърза да внесе яснота в думите си относно Хитлер и химическите оръжия, след като журналистка призова да го направи.

САЩ: Асад е по-лош от Хитлер

"Що се касае до зарина, Хитлер не е използвал този газ върху собствения си народ по същия начин като Асад. Знам че той ги отнесе в центровете на Холокоста. Но аз имах предвид начина, по който Асад ги използва, когато отиде в градовете и ги хвърли върху стотици невинни, насред градовете", поясни говорителят.

Малко по-късно обаче Спайсър се извини за коментар си. "Най-искрено си признавам, че погрешка направих един неуместен и безчувствен коментар във връзка с Холокоста", каза Спайсър и допълни, че поднася извиненията си и че е допуснал гаф.

Лидерът на демократите в Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси заяви, че Спайсър трябва да бъде уволнен, а президентът Тръмп трябва незабавно да се разграничи от думите му, предаде "Ройтерс".

САЩ: Асад е по-лош от Хитлер

Това не е първият сериозен гаф на говорителя. В понеделник Спайсър се измъкна от въпрос на журналист, който попита дали Тръмп смята Асад за военнопрестъпник. Той каза, че "съдилищата ще решат това".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    23 5 Отговор
    Тези във ФАЩ, че са неуки - потомствени рабовладелци-плантатори е факт!
    Но на какави хапове са питам
  • 2 MasterBoy

    22 3 Отговор
    Те САЩ да погледнат себе си и това колко държави объркаха или унищожиха с войни!
  • 3 Гост

    20 4 Отговор
    Цял свят вече ги разбра какви фашисти са управляващите в САЩ .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 8888

    15 2 Отговор
    Като четях, за миг помислих, че се е разкаял за казаното, но после разбрах, че му затреперил дирникът от страх да не разгневи господарите си и те да му смъкнат кожата.
  • 6 Кики

    14 4 Отговор
    Спайсър в опита си да бъде оригинален говори глупости. По - скоро войнствената политика на САЩ, трябва да се сравнява с политиката на Хитлер. Да, точно така! САЩ окопираха цяла Европа - в съвременен вариант разбира се. Разпалиха много конфликти, разбиха милиони семейства, тормозят много държави със санкции и психологически! Действията им са досущ като на Хитлер.
  • 7 Вижте лицемерието на САЩ

    13 2 Отговор
    Незнам за Асад,ама след Хитлер ,САЩ са унищожили най-много народ...Само в Ирак избиха 500 000 -половин милион-- деца...И това са само децата-ами жените,старците,мъжете--и това само в Ирак...Ами Виетнам..ами Корея-Афганистан-Чили-Либия-Япония и още 50 дъпржави по света??????????????????
  • 8 кроко

    9 3 Отговор
    Няма страшно, всичко е един фарс. Не знам дали тръмпи само искаше да си качи рейтинганилимпък да покаже на пиявиците че Сирия не е хапка за тях и Русия не се шегува. Но знам че САЩ само ще си говорят и нищо няма да направят срещу Сирия, дори въздушни удари няма да има. А причината е в случилото се след тях: ИДИЛ напада, а САЩ знаят много добре че всички брадатковци за един дол джихадисти и като отслабят позициите на Асад, ще последва атака на ИДИЛ, смърт на още мирно население и още бежански потоци. И не искат да ги обвинят за това, защото няма как вече да метнат вината върху Асад и Русия.

    Затова сега правят само блъфове с мними поводи за недоволство и се опитват да замажат положението за да не си личи колко са безпомощни в целите си. Докато не прочетете че САЩ и евентуално Ангилия (но те хич не са сигурни че ще подкрепят, сега само се репчат и припяват) ще правят десант и сухопътна операция в Сирия, знайте че всичко друго е фарс и дори няма да има още ракетни удари.
  • 9 Име като гост

    8 3 Отговор
    Браво на всички коментари.Най ми хареса на ,,Да го духа Сащ,, Ха,ха,евала,братле
  • 10 Бай ви Курти

    11 2 Отговор
    Големият проблем на САЩ е, че ги разкриха - тия партенки там за демокрация, свобода и пр. да ходят да ги пробутват някъде другаде, ама не остана вече къде. А, щях да забравя...някой някъде беше пуснал атомни бомби в края на ВСВ, лицемери с лицемерите ви хамерикански....
  • 11 Лупи

    8 1 Отговор
    САЩ държава основана от колониалисти масово престъпници бягащи от закона в Европа и авантюристи. Държава, която изтреби голям част от местното население на Америка и после останалите ги натика в резервати, където почти са изчезнали напълно в наши дни. САЩ, държавата, която първа и единствена използва атомна бомба над град с цел да убие колкото се може повече цивилни... не над фабрики, летища, пристанища, а в центъра на града! Да има жертви! САЩ, държавата, която открадна най-талантливите нацистки учени и има даде свобода да творят, САЩ- държавата, която постави послушни диктатори в латинска Америка и някой южноамерикански държави. САЩ, която откри, че залежите на петрол в близкия изток са най-големи в целия СВЯТ и реши да "демократизира" района, но всъщност в най-старата "демокрация" там под техен контрол - Саудитска Арабия, все още официално убиват хора за престъпления където в останалия свят ще получиш глоба или най-много условна присъда. САЩ, държавата която отиде в една нищо неподозираща азиатска държава и нахлу с армията си там уж опонирайки на СССР обаче армия на СССР там нямаше, нищо де те местните индианци им нашокаха канчетата, ама по-важното е, че там си ползваха на воля напалм, касетъчни бомби, варелни бомби и т.н. все неща дето уж само диктаторите ползват... САЩ държавата, която вкара "демокрацията" в Ирак и Либия и почти заличи държавите, сега там Турция си влиза с танкове когато си поиска, терористи си заграждат територия, когато си поискат..
  • 12 питащ?

    2 11 Отговор
    Ало ,червенушките .Вие някога ходили сте в САЩ, аз се съмнявам дали въобще ходите някъде по далеч от квартала си, нямате време от злобеене в нета.

    Коментиран от #17

  • 13 зелено човече

    3 1 Отговор
    Човек е объркал се е.
  • 14 ддд

    3 3 Отговор
    че хитлер лош ли е?
  • 15 зелено човече

    6 0 Отговор
    Човек е, объркал се е.САЩ вече не е ОК
  • 16 Бай ви Курти

    6 0 Отговор
    Демократе нечервени....да, ходил съм в щатите доста пъти, на всичкото отгоре съм канадец по паспорт, без двойно гражданство и ти казвам официално - американците никой не ги обича по света, дори и самите канадци. Само още някоя друга заблудена овчици, като тебЕ питащий, поддържа фалиралите американски щати.
  • 17 гостуващ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "питащ?":

    Съвсем сериозно ти препоръчвам филма на Оливър Стоун (американец, за който може да се каже, че е сбъднал американската мечта и е редно да е доволен от устройството на западния свят) - “премълчаваната история на сащ“ Там има документални кадри на генерал-майор от морския пехотен корпус Смедли Бътлър (национален герой на американците от колониалните им войни). Записът е от около 1930г.
    Цитирам генерала: "Изкарах 33 г. и 4 мес. Активна военна служба, като член на най- ловките войски на страната, Морския пехотен корпус. Преминах през всички звания от младши лейтенант до генерал-майор. През повечето време бях бияч от висока класа за големия бизнес, уолстрийт и банкерите, накратко бях ганкстер на капитализма... Помогнах да направим Мексико, особено Тампико, безопасно за американските петролни интереси. Помогнах да направим Хаити и Куба добри места за събиране на приходи от „нешънъл сити банк“. Помогнах с изстискването на няколко централноамерикански републики в полза на уолстрийт. Рекетьорският списък е дълъг. Помогнах за очистването на Никарагуа за международната банкерска къща „ браун брадърс“ през 1909-12 г. Подпомогнах американските захарни интереси в Доминиканската република. В китай съблюдавах необезпокояваното навлизане на „стандарт оил“. През тези години бях страхотен рекетьор. Гледайки назад, можех да дам няколко напътствия на Ал Капоне. Най-доброто му постижение е да рекетира три квартала. Аз действах на три континента". Познайте какво са му струв
  • 18 гостуващ

    2 0 Отговор
    продължение от комент. 17
    Познайте какво са му стрували тези признания, въпреки че е бил национален герой, любимец на войниците си и на цялата нация. На http ://www.dokumentalni.com/?p=2967, под трейлъра има второ поле с видео, което представлява “въведение 1“ към филма там от около 20:20мин. нататък са кадрите с него (има бълг. субтитри)
    Кудкудякащите за хибридната война на руснаците могат да се „насладят“ на автентични кадри от обръщението на генерала към нацията ( цитирано по-горе) и неговия глас, който изрежда горните факти.
    Това обръщение е неговия неочакван „звучен шамар“ към тайната тогава „Американска Либерална Лига“, в която членуват акули като DuPont, JP Morgan, US Steel, General Motors, Standard Oil, Colgate, Heinz Foods, Chase National Bank и Goodyear. Педставител на лигата се опитва да вербува генерала да оглави бунт, който да доведе до фашистки преврат в щатите. Искали са да използват него и преданата му армия от ветерани, за пъклените си цели. Предлагали са сериозна финансова подкрепа, перфектно въоръжаване и той да бъде „лицето“ им като национален герой- да стане секретар на новото правителство.
  • 19 гостуващ

    6 0 Отговор
    Дано платените нпо-драскачи из нета осъзнаят, че войните между идеологии, между нации и между разни други общности се „посаждат“ и „култивират“ от шайка разбойници, която се самовъзпроизвежда от поколение в поколение само при условията на капитализма. Единствената „истинска“ война е между бедни и богати и ако бедните не спечелят ще изчезнем като вид. Битието определя съзнанието! Всеки, който подуши пари, даващи власт, става античовешко зомби, което не е способно да се грижи нито за себеподобните си, нито за планетата, нито за себе си даже. Просто защото изпада в тежък конфликт на интереси с тези дейности. Докато има възможност да се трупат „законно“ крадени пари, тези пари ще управляват света. Опитайте се да помислите със собствената си глава и да вденете страшната истина: Не хората управляват тези „натрупани пари“, а „натрупаните пари“ управляват хората, включително и шайката идиоти, които се мислят за „велики“ „мозъчни тръстове“, дърпащи конците. Дори и да успеем с магическа пръчка за миг да очистим всичките, скоро ще цъфнат други, може и да не са от тяхната династия, „матрицата“ ще ги създаде веднага същите използвайки тъпия „лош материал“. Ако искаме да не сме „материал“ трябва да излезем от състоянието „пази боже, сляпо да прогледа“. Престанете да мелите за соц. олигарси-няма такива, те бяха комунистическа НОМЕНКЛАТУРА, която НЯМАШЕ ЛЕГАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ свободно да си харчи заграбеното от работещите, в ОЛИГАРСИ ГИ ПРЕВЪРНА ТОЧНО КАПИТАЛИЗМА, КОЙТО ХВА
  • 20 гостуващ

    3 0 Отговор
    в ОЛИГАРСИ ГИ ПРЕВЪРНА ТОЧНО КАПИТАЛИЗМА, КОЙТО ХВАЛИТЕ.
  • 21 Лупи

    5 0 Отговор
    Браво!!!

    От как свят светува, силния с мускулите(оръжията) рекетира слабия и му взима богатството, това е без изменение от каменната ера до ден днешен. Сменят се само методите за заграбване и същността на богатството.

    Коментиран от #22

  • 22 Д'Мин

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лупи":

    Неееее, има и друг начин-купуваш политиците, и ето ти ТЕЦ-ве американски, и златодобива уж канадски.