Last news in Fakti

11 Април, 2017 16:33 2 814 13

САЩ: Русия да избере на чия страна е в Сирия

  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • башар асад

В Белия дом не виждат бъдеща роля за Башар Асад в управлението на страната

САЩ: Русия да избере на чия страна е в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Русия трябва да избира между това дали да застане на страната на Вашингтон и неговите съмишленици или да подкрепя сирийския президент Башар Асад, Иран и групировката "Хизбула, предаде Си Ен Ен.

Не е ясно дали Русия не е съумяла да приеме сериозно отговорностите си за Сирия или е некомпетентна, но тази разлика не е от значение за мъртвите, заяви Тилърсън.

За неотдавнашната химическа атака в Сирия той заяви: "Не можем да допуснем това да се случи отново. "САЩ не виждат бъдеща роля за Асад в Сирия, но не коментират как той ще се оттегли, добави той.

САЩ: Русия да избере на чия страна е в Сирия

Тилърсън, който довечера пристига на посещение в Москва, заяви, че Русия може да играе роля в бъдещето на Сирия, но заемането на страната на Асад не обслужва дългосрочните й интереси.

САЩ: Русия да избере на чия страна е в Сирия

"За всички нас е ясно, че управлението на рода Асад е към края си. Въпросът как ще настъпи този край и как ще се осъществи преходът обаче може да е много важен за трайността, стабилността в една обединена Сирия. Надяваме се, че руското правителство ще стигне до извода, че е застанало на страната на ненадежден партньор в лицето на Башар Асад", каза Тилърсън, цитиран от "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    30 4 Отговор
    Е те руснаците са избрали страна...
    Не съм сигурен че този блъф на Тръмп ще има някакъв сериозен ефект. Предвид на факта, че Китай и Иран взеха да се обаждат...- Корейците са ясни...
    Струва ми се, че САЩ упорито искат Трета Световна Война
  • 2 Зззззззз

    34 3 Отговор
    Реално САЩ трябва да избират на чия страна са в Сирия...Русия отдавна е против главорезите от ИД...Макар че цял свят знае кой създаде ИД,все пак не е лошо САЩ да обявят офицялната си позиция.Защото още ги има снимките и видеото на сенатор Маккейн със шефа на ИД в нета-където Маккейн ги пита имат ли нужда от още пари и оръжие....
  • 3 Путин

    22 4 Отговор
    Тръмп да избере един от крачолите ми,може и да познае.
  • 4 a global force for good

    12 9 Отговор
    Русия е избрала страна-тя е с Иран, Хисбула и Асад
    Проблема си е изцяло техен
  • 5 empire strikes back

    19 5 Отговор
    Ами трябва да са много тъпи за да искат трета СВ, защото е ясно че ще я загубят. Не знам на какво толкова разчитат, може би се надяват че многобройните страни-членки в НАТО ще им помогнат срещу Русия и нейните съюзници само че почти никой от тях няма да посмее да скочи на руснаците. И ще бъдат разбити много набързо, което ще бъде огромна услуга за целия свят.

    Коментиран от #6

  • 6 a global force for good

    8 19 Отговор

    До коментар #5 от "empire strikes back":

    Кои са съюзниците на Русия -това са Иран , Хизбула и Асад. А да и Северна Корея ,но тя всеки момент ще изяде голямата томахавка.

    Какви ги говориш, човече -не виждаш ли авантюрата в Сирия е пълен крах за мита за руското оръжие. По зле от това просто няма накъде.
  • 7 даката

    4 19 Отговор
    путин проигра всико което можеше да се проиграе.избрал си е да е лузър
  • 8 Гост

    16 5 Отговор
    САЩ трябва да доказват сега на коя страна са?
  • 9 Върбан

    15 5 Отговор
    Глупави и нагли кравари .Русия не взема страна в някакъв спор .Тя е страна в спора.Как не се наядохте бе .Дано само да не разберете на практика че алчността е оръжие за масово унищожение.Това важи и за руските олигарси и всички които си мислят че земята се е завъртяла заради тях .
  • 10 jambazina

    10 2 Отговор
    Изобщо не ги сърби за Сирия, нито за обгазените, просто това е едно театро - справка - томахоците дето нищо не уцелиха. Всичко е за вътрешна употреба на Тръмп. Ясно е и че колегите му Влад, Си и тем подобни го разбирали, те вече са играли тая игра в своите страни.
  • 11 Патока поръча още Кравешки Л/а!

    10 3 Отговор
    Патока Дък, е паток! ЗАРИНА в безцветен а бе показан жълт облак от ХЛОР! ЗАРИНА се използва в бойни условия чрез, експлозия във въздуха на няколко десетки метра височина! ЗАРИНА с 1млг попаднал въргу кожата или вдишване причинява смъртта за 1 Мин. А Ние виждаме как се обработват обгазени без маски и ръкавици в някои случаи! Мерките на Патока по Аердрома включваше на уж намиращ се там ЗАРИН! Ако такъв имаше там, защо веднага Ал Нусра и Айсис смело тръгнаха в атака? И АССАД няма бъдеще в Сирийското управление . О К! НО защо по време на гражданска война ще се правят избори! Какви избори може да има когато всеки стреля! Нали всеки знае че по време на преминаване на река с каруца, смяна на конете, по средата на реката не се прави! Американеца дърпа съдбата на Сирия към Либийски и Иракски вариант - ХАОС и ГРАЖДАНСКА ВОЙНА с милиони убити и мигранти! САЩ искат да играят ролята на АНГЕЛИ но са жестоки ДЯВОЛИ! Остава Господ Бог да решава на къде везните на правосъдието ще наклонят! А нашият генерал - президент търси къде е чадъра след като дъжда-/изборите/ е отминал? Той все още търси имало ли е намеса отвън в изборите! Остава да обяви че Има Руска следа! Е как де не се ритнеш сам отзад!
  • 12 гост

    4 0 Отговор
    Така повтаряха и натякваха за Садам и Кадафи и те си заминаха. Докога е търпят нещата с Асад да се бавят? Те господари на света ли са или какво?
  • 13 8888

    3 0 Отговор
    Перхидролният юрдек направо е изтрещял. Много бързо налапа къпиненете юзди на господарите си. Той надмина конкурентката си лудата баба килъри.
    На краварите им трябва война и петрол, за да не фалира държавата им.
Новини по държави: