16 Април, 2017 18:29 3 093 12

Ердоган посяга към пълната власт

  • турция-
  • власт-
  • референдум

Референдумът в Турция приключи

Референдумът в Турция официално приключи, съобщи "Гардиън".

Вече са преброени и 46.1% от бюлетините. Според тях идеята за президентската република е била широко подкрепена. На този етап 58.8% са галсували с "Да", а 41.82% с "Не".

Това значи, че Реджеп Ердоган е на път да получи извънредни правомощия като президент.

Все пак това са първи резултати след гласуването.

Ердоган гласува сутринта в Истанбул, премиерът Бинали Йълдъръм в Измир, докато външният министър Мевлют Чавушоглу пусна гласа си в родния си град Анталия. Лидерите на основните опозиционни партии - Кемал Кълъчдароглу на Народнорепубликанската партия и Девлет Бехчели на Партията на националистическото действие, гласуваха в Анкара.

За сигурността по време на гласуването се грижиха около 380 хил. полицаи.

Има информации за голям брой нарушения по време на гласуването, В момента тече преброяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Ердоган САЩ са му вдигнали мерника

    10 9 Отговор
    Сега той още повече се категоризира като диктатор и това е добре дошло за САЩ! Диктаторите имат броени дни Садам, Моамат, Мубарак, Башар, Лукашенко, Южно корееца, и др. Ще отърве ли кожата?

    Коментиран от #5

  • 2 И дали ще просперира

    8 5 Отговор
    Видяхме унищожителните действа след инсценирания преврат миналата година. Сега се задава унищежение подобно на гонението на интелектуалци през 1925 у нас. След което Ердоган ще почне да запада. Подобно на ГЕРб получава власт с идеята за врага. Но това действа за кратко време. Скоро хората ще разберат, ще са биле излъгани. Тогава какво ще се прави?
  • 3 onq s konq

    10 10 Отговор
    Крайно време е и бат Бойко да направи ПРЕМИЕРСКА БЪЛГАРИЯ и да се нареди до Тръмп,Путин,Ердо и ...другите нямат значение.
  • 4 ЧичиСкручи

    8 5 Отговор
    Ще го запомните тоя ЧЕРЕН ВЕЛИКДЕН защото турската империя се възражда и ще причини ЧЕРНИ ДНИ НА ЕВРОПА. А ние сме на г.за на Европа та първи ще отнесем х-то, а на европейската политическо-икономическа паплач хич няма да ни помогнат! Дано проумеете навреме.......
  • 5 да се вземе предвид

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "На Ердоган САЩ са му вдигнали мерника":

    Всъщност на САЩ изобщо не им пука кой е диктатор и кой не, единственото дето ги интересува е човека да им играе по свирката. А след референдума той ще сключи някаква сделка със САЩ, ще им направи някакви услуги и отстъпки, а те ще му позволят да вземе част от България и Гърция. Всъщност това е и главната цел на мръсния фес, да възроди османската империя доколкото може по на запад. САЩ ще ни продадат като стадо овце и това е, добре че руснаците ще му се опънат и ще му разкажат играта, в крайна сметка пак те ще ни спасяват. По-добре руска губерния отколкото турски роби.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 6 Shmaizer

    8 3 Отговор
    Да взема властта. Сега всички турски фирми които работят за Европа ще почнат да се изнасят от Турция. Ще изнасят производства и офиси в България, Румъния и кой където намери. Очаквайте много турски инвестиции.
  • 7 OMBRÉ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "да се вземе предвид":

    Е ,ние пък получаваме македония без шиптърите. Така каза Б . Димитров. Турците имаха силна работеща икономика до сега , но ако дойдат тук инвестиций , ние ще изплуваме. Може да предпочетст румъния , место България. Щото имат работеща съдебна система, и са голям пазар .
  • 8 ррррррррррр

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "да се вземе предвид":

    От последното изречение става ясно,че си дупедавец ,както много българи.
  • 9 681 БЪЛГАРИЯ

    4 4 Отговор
    Феса диктатор Ердоклан го чака нещастие и само нещастие ....
  • 10 Киро

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "да се вземе предвид":

    Който иска да живее в руска губерния - да си събира парцалите и да заминава!

    България е член на НАТО и ЕС.

    Коментиран от #11

  • 11 парцалко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Ааа не, няма да си събирам парцалите,с теб не искам да ходя никъде!
  • 12 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    ердоган обаче трябва да се замисли след референдума.резултата хич не е категоричен в негова полза,особно като се вземе предвид тоталната медиина доминация и машинациите на изборите.трябваше да победи поне с 70-80 % а тои е под 60 ,което означава че има поне 30 млн.турци дето не са на неговия акъл и явно се увеличават.единствения му коз е все още турския просперитет,но и там тои сериозно прецаква позициите си.
Новини по държави: