Last news in Fakti

20 Април, 2017 13:59 1 794 0

Лондон vs. ЕС: Пазарлъците започват

  • брекзит-
  • жан-клод юнкер-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • европейски съюз

Юнкер и Мей ще разговарят следващата седмица в Лондон

Лондон vs. ЕС: Пазарлъците започват - 1
Снимка: БТА/АР

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще разговаря следващата седмица в Лондон с британския премиер Тереза Мей, съобщи говорител на комисията в Брюксел.

Срещата е по покана на Мей и ще засегне процедурата по напускането на ЕС от Великобритания. Не са предвидени други срещи при това посещение на Юнкер в Лондон, уточни говорител на комисията, попитан дали председателят ще разговаря и с представители на опозицията.

Правата на гражданите се разглеждат като една от най-важните теми в предстоящите преговори с Лондон, посочи говорителят. Той определи гражданските права, включително свободата на движение, като "основен стълб" в предстоящите преговори.

Лондон vs. ЕС: Пазарлъците започват

Срещата на Юнкер с Мей ще бъде в навечерието на свикания за 29 април извънреден Европейски съвет. Заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС ще продължи само няколко часа и ще бъде изцяло посветено на внесеното от Лондон заявление за напускане по чл.50 от Лисабонския договор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА