20 Април, 2017 21:09 2 110 5

Манила и Москва укрепват дружбата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • филипини-
  • русия-
  • родриго дутерте-
  • флот-
  • варяг

Руски военни кораби са на посещение във Филипините

Манила и Москва укрепват дружбата (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/XINHUA

Руски военни кораби пристигнаха във Филипините за съвместни бойни учения. Маневрите са част от усилията на президента Родриго Дутерте за изграждане на нови връзки в областта на сигурността, предаде "Ройтерс".

Ракетният крайцер "Варяг" и танкерът "Печенга" са на четиридневно посещение на добра воля във Филипините. Това е второто пристигане на руски военни кораби в островната държава за последните три месеца. То е част от стремежа на Дутерте да следва "независима външна политика".

Манила и Москва укрепват дружбата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филипинският президент не крие недоволството си от Вашингтон и превръща сприятеляването с Москва и Пекин в приоритет в усилията си за изграждане на връзки с традиционни противници на традиционния съюзник на Манила - САЩ.

Говорителят на Тихоокеанския флот на Русия каза, че по време на посещението руските моряци ще се срещнат с представители на командването на военноморските сили на Филипините. Предвидени са съвместни спортни занимания. Музикални изпълнители, пътуващи с корабите, ще изнесат концерт в Манила, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    7 18 Отговор
    Венецуела заголи бананата и русняците бързо ги заепаха и забравиха пътя за там, свърши се с дружбата ! Сега имат нов голям приятел, Филипините, те от такива дружби се раждат слепите котета.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Баобаба

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ша слушаш майка си и ша четеш повече, така щи съ научиш чи американската мечта е повече гнила ябълка отколкото съдържатилна и полйезна
  • 3 Мама&Тати

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    И от други работи се раждат слепи котета, синко, ама като пораснеш ще разбереш ;)!
  • 4 Марчо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Руснаците никога не забравят!!! Това и е генетично. Не забравят нито враговете, нито приятелите. Интересното е, че някои поумняват, а други оглупяват.
  • 5 Пеньо

    2 4 Отговор
    Някой вижда ли кораба на заден план? И той ли ще учасва в "ученията"? Всъщност няма учения, а както пишат руснаците "визита вежливости". Този път руснаците са се подсигурили и заедно с "Варяг" плува и танкера "Печенга", научен урок от Кузя.