Last news in Fakti

27 Април, 2017 07:32 4 321 9

Опасно! Турски удари застрашават американски войници

  • сирия-
  • сащ-
  • турция-
  • опасност-
  • бомбардировки-
  • удари-
  • пкк-
  • кюрди-
  • джон дориан

Турските сили не давали време на US войниците да се изтеглят

Опасно! Турски удари застрашават американски войници - 1
Снимка: Shutterstock

Турските въоръжени сили не предупреждавали адекватно своите съюзници от САЩ къде ще извършат бомбардировки, алармираха от Пентагона, предаде The Hill.

Турската армия е атакувала позиции на терористи в Сирия и Ирак, но е съобщавала за това по-малко от час преди самите удари.

Полковник Джон Дориан от американските военновъздушни сили заяви, че това не е достатъчно време. „И това е уведомление за удари, а не координация, както бихте очаквали от партньор в борбата срещу „Ислямска държава“, заяви военнослужещият.

По думите му има сериозни рискове за американските военнослужещи заради тези действия на турската армия. Дориан добави, че е имало случаи, в които Анкара е давала неясни описания къде ще удари.

„Турция трябва да знае, че времето, което ни дават, не е достатъчно да осигурим безопасността на нашите военнослужещи“, заяви Джон Дориан.

Турските въоръжени сили удрят и по цели на Кюрдската работническа партия, докато американците подкрепят структури на ПКК. Това доведе до напрежение между двете страни.

„Дейли Сабах“ написа, че най-издирваният терорист на ПКК – Абди Ферхад Шахин – е бил заснет да стои до американски командир в Сирия. Вашингтон си партнира с Отряда за самоотбрана (YPG), който Анкара смята за въоръжено крило на ПКК.

От Пентагона се притесняват, че при атаките на Турция срещу сирийските кюрди могат да бъдат убити американски военнослужещи.

Факти.бг припомня, че турският президент Реджеп Ердоган призова Доналд Тръмп – след встъпването му в длъжност – да не повтаря грешките на предишната администрация в лицето на Барак Обама по отношение на ПКК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    19 10 Отговор
    Реджеп Ердоган май ще става не само едноличен диктатор в собствената си държава, ами ще се разпростре навсякъде по света. Задава се новата турска империя май. Така му се пада на Запада. Въоръжиха го с най-модерната военна техника, обучиха войската му, ха сега да ви видя как ще се справите с лудия управник на Турция. Както той самият каза, смъртен е, ама докато го сполети неизбежното за всички, родени под слънцето, големи бели ще направи. Язък за добре уредената до скоро държава. Ще разсипе всичко преди да се спомине!
  • 2 123

    15 6 Отговор
    аууууу горките американски войници , били застрашени , ужас
  • 3 ЗАРАДИ ТОЗИ МОЖЕ ДА ИЗБУХНЕ ТРЕТА СВЕТОВ

    9 9 Отговор
    ЕРДОГАН Е НОВИЯТ ХИТЛЕР!!!
    ТОЗИ ЧОВЕК ЗАСТРАШАВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПРИ ДНЕШНИТЕ НЕВЪОБРАЗИМО МОЩНИ НИВА НА ЯДРЕНА МОЩ!!!!!!!!!!!
    ЕРДОГАН ИМА ДОРИ СОБСТВЕН ПОЗДРАВ С РЪКАТА ПО ПОДОБИЕ НА ХИТЛЕР С ВДИГНАТА РЪКА ЗА "ПОЗДРАВ" СЪС СВИТ ПАЛЕЦ НАВЪТРЕ КЪМ ДЛАНТА..........ПО СЪЩИЯТ НАЧИН И МУ ОТГОВАРЯТ СЪМИШЛЕНИЦИТЕ МУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Хм хм хм

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАРАДИ ТОЗИ МОЖЕ ДА ИЗБУХНЕ ТРЕТА СВЕТОВ":

    Ердоан не е новият, а успелият Хитлер! Мерките му срещу американците са именно такива, за да може да им натрие носовете, образно казано и за да им покаже, че не са толкова важни, колкото си мислят. Умишлено им дава кратки срокове за изтегляне или неясни описания, разбирайки, че САЩ няма да рискуват да се скарат със стратегически съюзник в региона.

    Турците всъщност масово се радват на поведението на Ердоан, защото, съгласете се, за първи път имат възможност да си вдигнат самочувствието с атаки срещу големи световни сили като Русия и САЩ. Държат се като равен с равен и укрепват имиджа си на световната сцена като силна военно страна, голяма икономика и защитник на мюсюлманския свят. Уверен съм, че Западът въобще не осъзнава пред каква опасност се изправя, когато позволява Турция "да си разиграва коня", а именно - нов водач на Ислямския свят с потенциал в цяла Африка и Югоизточна и Средна Азия, навсякъде, където преобладават мюсюлманите-сунити; нов сериозен военно-промишлен комплекс, защото Турция произвежда и започна да продава много типове собствено оръжейно производство; много нови икономически и политически връзки в един свят, където всичко се решава от еднолични режими - една Либия прокара първата си аеролиния след свалянето на Кадафи именно с Турция, а турските фирми спечелиха многомилионни договори за възстановяване на разрушената инфраструктура. Това дава потенциал за растеж на турската икономика извън ограниченията на ЕС и връзките със САЩ, и ако с

    Коментиран от #6

  • 5 ЗАПОЗНАТ С КЮРДСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ

    5 0 Отговор
    КАКВО ПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК ? НАЛИ САЩ СА СЪЮЗНИК НА ТУРЦИЯ В НАТО А ВСЪЩНОСТ ПОДПОМАГАТ И ОБУЧАВАТ КЮРДСКИ ТЕРОРИСТИ ,КОИТО НАВЛИЗАВ В ТУРЦИЯ И УБИВАТ ТУРЦИ !!! В МОМЕНТА СА ДОЧУ,ЧЕ ТУРЦИЯ РАЗРАБОТВА ВАКУУМНА БОМБА !!!ТУРЦИЯ ТРЕПЕ КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ С ПРОТИВОБУНКЕРНИ БОМБИ(СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО) И ГИ ПРЕВРЪЩА НА ПИХТИЯ В ПЕЩЕРИТЕ !!! ТЕЖЪК ТУРСКИ ДРОН ВЕЧЕ СЕ ГОТВИ ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА ДЕЖУРСТВО В ЮГОИЗТОЧНА ТУРЦИЯ !!! ЩЕ ИМА ДОСТА ИЗТРЕПЕНИ КЮРДСКИ ЦИГАНИ !!!
  • 6 Morgoth

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хм хм хм":

    Успелият Хитлер?!? Ердоган е много далеч от икономическия подем на нацистка Германия. Ще стане обединител на мюсюлманите? Те Иран и Саудитска арабия все това си мислят. А в Израел пък ще са много щастливи някой да обединява мюсюлманите.
    Ердоган е и много далеч от военната мощ на Третият Райх. Обучените му от запада офицери в момента гният в затвора, а войниците му не могат да задържат завладените територии в Сирия.
    Радват му се простата част от турците, но докога? Докато партньорите му от НАТО все още не знаят как да реагират и докато тромавият ЕС е зависим от задържането на бежанците. Когато завалят шамарите на бързо ще спрат да му се радват.
    Единственото финалният резултат от управлението на Хитлер е постижим за Ердоган - война и разбита държава. Турция е локална сила и всеки опит да се превърне в световна ще я прекатури.
  • 7 БРАВОС

    0 0 Отговор
    БОЙ БОЙ ПО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ И ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ. ЕРДО НЕ СЕ НАВЕЖДА ТЪЙ ЛЕСНО . ТВЪРД И ЦЕЛОНАСОЧЕН , НЯМА 6 няма 5 бой. Кво търсят хамериканци при терористи? ДАВАЙ ЕРДОО.
  • 8 Хасан

    0 0 Отговор
    Май това е и края на американското господство.. От 1989 година насам само 28 години господство.. Не искат, и не могат да воюват и затова използват разни "башибозуци"и "еничари "да воюват вместо тях.. Османската империя използва и знаем какви бяха последиците
  • 9 запознат с кюрдския тероризъм

    0 0 Отговор
    Запада не е въоръжил Турция !!! Напротив нарочно не предоставят съвременни технологии на Турция !!! Но за разлика от нас Турция си вади поука и в момента сама си разработва дронове и управляеми бомби и ракети !!! Тепърва кюрдските терористи от пкк ще започнат да изпитват турските оръжия на свой гръб !!! За първи път турски тежък дрон ANKA(феникс) започна да унищожава кюрдски цигани !!!Има и по-лек самолет,който от миналата година ловува кюрдски цигани !!!Турските хеликоптери т 129 редовно се използват срещу кюрдските мангали и след тях от терористите остава само пихтия има снимки в нета !!!Турците вече имат и витлов самолет за борба с мангалите защото с ф 16 е скъпо и неефективно !!!