30 Април, 2017 08:45 3 702 12

Тръмп: Ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да си платят

  • тръмп-
  • нато-
  • митинг
Тръмп: Ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да си платят - 1
Доналд Тръмп по време на митинга в Харисбърг Снимка: БТА/АР

Всички страни от НАТО ще дадат финансов принос зa неговата сигурност. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на снощния си митинг в Харисбърг, Пенсилвания, по повод първите му 100 дни на поста, съобщиха световните агенции.

„Ще заставим страните от НАТО, най-накрая, да платят справедливия си дял. Те започнаха да увеличават влаганите от тях средства с милиарди долари, но ние няма да се успокоим, докато всички не платят полагаемото се", каза той.

Тръмп припомни, че за последните осем години САЩ са удвоили разходите си за отбрана. Това били средства колкото всички страни от алианса са платили взети заедно, което според Тръмп е "нечестно".

Американският президент отново разкритикува международните споразумения, сключвани по времето на Барак Обама. Републиканецът намекна, че САЩ може да напуснат парижката спогодба за климата.

"Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата", заяви президентът, атакувайки за пореден път медиите като използва организираната по същото време ежегодна Вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Той добави, че „медии като Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, публикуват фалшиви новини”, а в.”Ню Йорк Таймс” е „тотално западнал”.

"Нищо не може да ме радва повече от това да съм тук (в Пенсилвания), на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас", каза той на митинга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дфжс

    25 11 Отговор
    САЩ ще фалират със сигурност. Така че тоя смешен клоун , който си избраха за президент само ще направи така, че години наред след това всеки по света да мрази американците. Голяма услуга им прави , нема що.
  • 2 Смолата

    17 6 Отговор
    Руснаците дали ни искат още? Те русия и сащ няма да се бият. Предлагам където ще ни е по-евтино

    Коментиран от #5

  • 3 а сус бе охлюв

    29 6 Отговор
    Да плащат подлогите на САЩ-Киро,стоян георгиев и другите...Аз лев им не давам.Защото ги видяхме какви шматки са натовците-селски пияници ги ошамариха...--абе като маче от дирек....За такива смешковци пари не давам.
  • 4 555мммм

    23 3 Отговор
    Тръмпчо да дойде тук в Северозападна България-та да остане доволен.С трън да влачи-няма како да докачи.Па и пари искал от нас-ай у лево бе
  • 5 а помните ли едно време

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Смолата":

    напротив, ще се сбият, и то скоро. При руснаците навремето бяхме добре, с тях сме близки народи и отношението им към нас е съвсем различно. Те знаят, че нямаме пари така че това което ще им е достатъчно е да бъдем лоялни и коректни към тях. Както беше писал някой наскоро - по-добре руска губерния, която да е добре защитена и уважавана, отколкото американски кенеф, в който всеки да се из.ира, а ние да го ядем и да казваме че ни харесва.
  • 6 кирил

    19 3 Отговор
    вместо богати държави като германия и франция да хвърлят милиарди за обслужване на мигранти да започнат да си внасят вноските за отбрана
  • 7 петър

    6 25 Отговор
    мачкай ушанките
  • 8 гостенина

    28 3 Отговор
    Тоя пък-да не съм ви канил това НАТО-вците у нас? Май САЩ ще трябва да ни плащат за базите си в България-че са на аванта тук.Та Тръмп да подготвя пачките и да не се прави на ущипан.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Kcaniba

    6 3 Отговор
    Рекета тепърва започва!!!
    Ямбоуски еграчи уфкууба!
    НАТО е клуба, но той си има прайслиста!!
    Скоро ще се плаща и за защитата от извънземни!!
    Холиуда обработваа
  • 11 Kana

    9 1 Отговор
    Тръмп-един жалък нещастник!!! Пръдльо!!! Все той ли ще казва кой да кара влака бе, българи. Тези парични суми, които той задължава да се дадат, ще ги изкара на чичо от гърба!!! (От мен, от теб, от всички нас).
  • 12 Бай хой

    7 1 Отговор
    Рекет сладък занаят.