Last news in Fakti

16 Май, 2017 10:32 5 804 2

Сексуално насилие - новата тактика на терористите

  • сексуален тероризъм-
  • сексуално насилие-
  • ислямска държава-
  • боко харам-
  • ал кайда-
  • сирия-
  • йемен

Групировки извличат огромни финансови изгоди, като продават жени и деца в сексуално робство

Сексуално насилие - новата тактика на терористите - 1
Снимка: Shutterstock

Сексуалното насилие все по-често се използва като тактика на тероризъм в Ирак, Сирия, Йемен, Сомалия, Нигерия и Мали. Това заяви на дебати в Съвета за сигурност на ООН заместник-генералният секретар на световната организация Амина Мохамед, предаде "Ройтерс".

Мохамед посочи, че терористични групировки, между които "Ислямска държава", извличат огромни финансови изгоди, като продават жени и деца в сексуално робство.

Едни и същи ужаси разказват представителки на язидите, държани като сексуални робини от екстремисти на ИД, момичета, избягали от "Боко Харам" в Нигерия, сомалийки, освободени от групировката "Аш Шабаб", и жени, които са били в ръцете на свързани с "Ал Кайда" групировки в Северно Мали, допълни Мохамед.

В началото на април генералният секретар на ООН Антониу Гутериш представи доклад, в който обвини въоръжени групировки, участващи в конфликта в Сирия, а също и правителствените войски в извършване на сексуално насилие като "систематична тактика на война, тероризъм и изтезания".

В черния списък на страните, отговорни за прилагане на подобни нарушения на човешките права, той включи участници във въоръжени конфликти в 19 страни включително Демократична република Конго, Мали, Сомалия, Судан, Южен Судан и Централноафриканската република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    Защо не е вписана и нашата страна ? Циганите какво правят в БЪЛГАРИЯ и извън нея, не е ли същото ? Продават си децата.