27 Юни, 2017 07:41 2 608 33

Вашингтон: Дамаск готви нов удар с химическо оръжие

  • сащ-
  • сирия-
  • башар асад-
  • химическо оръжие

Белият дом предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена

Вашингтон: Дамаск готви нов удар с химическо оръжие - 1
Снимки: БТА/АР

Белият дом обяви снощи, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие, предадe "Ройтерс".

По повод вероятното предстоящо нападение президентството на САЩ предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от АП, заяви че САЩ са засекли "потенциална подготовка" за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Вашингтон: Дамаск готви нов удар с химическо оръжие

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците.

Сирия тогава отрече да е извършила химическа атака. Обаче правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети по база на сирийските военновъздушни сили.

Вашингтон: Дамаск готви нов удар с химическо оръжие

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Андре

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гость":

    Пиши на Български.
  • 3 бббббб

    47 18 Отговор
    Явно САЩ искат да си изчистят напалма и зарина.Сега постепенно подготвят обществото за тази нагласена от тях атака.
  • 4 Сотир

    48 25 Отговор
    С химическото оръжие на Сирия е същата ситуация както с хим.оръжие на Садам Хюсеин-плоска лъжа,която е параван на американските амбиции и алчност в Б.Изток. И е удивително да гледаме как цял свят ( с малки изключения ) гледат и разбират че това е лицемерие но упорито мълчат. А в същото време заради една лъжа на американците умират милиони цивилни граждани и се разрушават цели държави. Това реално е чудовищно военно престъпление,чиято агресия е насочена към свободата и суверенитета на много държави.
  • 5 Столтенберг

    26 45 Отговор
    Ангажиментите по унищожаването на сирийското химическо оръжие ги пое Русия . Факт е ,че нищо не е направено по въпроса.
  • 6 да ама не

    48 20 Отговор
    Едва ли има здравомислещ човек който да повярва на изявленията на белият дом.Просто им трябва повод за закрила на терористите от И.Д.
  • 7 Kcaniba

    21 41 Отговор
    Русия наложи вето в ООН,и така предотврати искането на САЩ за международно разследване на химическата атака срещу цивилното население в Сирия!
  • 8 Скорпион69

    19 40 Отговор
    Русия наложи вето върху резолюцията за Сирия

    Русия отново наложи вето на проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, за да защити сирийския президент Башар Асад, като блокира опит на Запада да осъди смъртоносната химическа атака в сирийския град Хан Шейхун, която се приписва на сирийския режим, предаде Ройтерс. В текста се искаше международно разследване на химическата атака и се отправяше призив към сирийското правителство да съдейства на това разследване.
    Това е осмо вето на Русия в Съвета за сигурност по въпроси, свързани със Сирия.

    Коментиран от #11

  • 9 Kcaniba

    25 8 Отговор
    Империята на злото,се превърна в жалка империя на лъжата и дезинформацията!

    Коментиран от #16

  • 10 Барчо

    38 18 Отговор
    Работата е ясна. ИД се готви за контраофанзива и трябва да се бомбандират сирийските правителствени войски, щото и пречи. Сега вече е въпрос на време кога са го запланували. Винаги когато се бомбандират сирийските войски, ИД предприема голямо нападение и то като предварително са заели позиции. Ако и този път руските оръжия мълчат, ще изпаднат като ситуацията Америка - Северна Корея. Все пак нека се замислим над следното: До сега американците го правеха без предупреждение и се предполага, че руснаците са си измивали ръцете с това, че не са могли да отреагират и да се ориентират в обстановката - доколко е заредено бурето с барут. Сега обаче нещата са по-различни. Ние ви предупреждаваме и ако действително спазвате договора си със Сирия за военна взаимопомощ в такива случаи, да видим какво може да направите и дали ви стиска. А че правителствените войски нямат химическо оръжие и компонентите да го направят в този момент е ясно и на децата в забавачката.
  • 11 Андре

    15 23 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион69":

    Ама къде си бе Скорпио. Да те питам, колко струва една ватенка втора ръка ?
  • 12 Скорпион69

    16 31 Отговор
    Ватенки втора употреба няма,те се предават от родител на дете,деньги нет,поетаму так,с ушанкаму тоже так.....мьй страна победитель второй мировой

    Коментиран от #23

  • 13 Фифи

    12 28 Отговор
    Смеят ли да го пипнат сирийския диктатор с такъв психар за бодигард. С каквото и да трепе народа си, няма доказване, няма съд. А народа му продължава да бяга към Европа.
  • 14 'андре'

    16 10 Отговор
    Козяците сега са захапали "Скорпион69" и пишат с неговия ник. Яко им е бръкнал в мозъка, сън не ги лови. Акото им се е вкаменило-пийте дуфалак. Голям смут в козяшката детска градина. Слагам десет плюса за истинския "Скорпион69", който още не се е появил под тази статия:++++++++++. Кефи ме.
  • 15 кики

    11 12 Отговор
    В коневръза смут настана.....

    Коментиран от #17

  • 16 Гоуст

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    С термина "империята на злото" се асоциира друга страна, така че не е редно да го ползваш тук!

    Коментиран от #18

  • 17 'кики'

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "кики":

    "Дуфалак сироп действа слабително като омекотява изпражненията, стимулира перисталтиката и безболезнено освобождава съдържимото на дебелото черво." Пробвай го кики, но не прекалявай, че е вреден. Дано ти помогне.
  • 18 не ама да

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гоуст":

    Израза " Империя на злото " е употребен за пръв път от Роналд Рейгън по повод свалянето на корейския пътнически самолет -296 жертви през 1983г.
  • 19 onq s konq

    2 16 Отговор
    Руснаците им испратиха хуманитарна помош - консерви с боб произведени пез 1986-та година и сега щело да има химически и газови работи в сиря!Ми нормално е!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Скорпион69

    8 24 Отговор
    България е свободна страна,за разлика от империята на злото!Член на НАТО и ЕС ,който ще председателстваме,така ,че всички които защитават режима на Путин са АНТИ–БЪЛГАРИ!
  • 22 Скорпион29

    21 2 Отговор
    Жалките сироси са се на.рали от рано тука ще трябва да се сложи ред в кочината май отново дне са взели заплата и имат нови заръки.САЩ са за тероризма и терора в Европа

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Андре

    4 12 Отговор

    До коментар #22 от "Скорпион29":

    А Русия са миротворци, то историята не е показател нали ? :D

    Коментиран от #25

  • 25 Скорпион29

    16 6 Отговор

    До коментар #24 от "Андре":

    Да историята е доказала че Русия бие само когато има основателна причина Крим беше анексиран след законен Референдум.А САЩ нападат за да грабят.Има ли петрол САЩ са там първи, трябва да си сляп и глух за да не го виждаш или платен клакьор

    Коментиран от #27

  • 26 Скорпион69

    4 18 Отговор
    Русия е била и е най–агресивната страна в Света!Примерите са повече от звездите в Космоса!....PS наздраве в коневръза и внимателно с течностите да не ви подхлъзнат...
  • 27 Андре

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "Скорпион29":

    Е за кво ни бие до ден днешен тогава ?
  • 28 Скорпион29

    16 4 Отговор
    Сороси петела ви кълве яко днес по кухите глави я леко така на сенчца
  • 29 Скорпион69

    5 16 Отговор
    България никога нищо добро не е видяла от братска русия НИКОГА!Ние сме избрали пътя към Свободния и демократичен Свят!Бяхме отклонени насила 1944г.,но сега сме в ЕС и НАТО ,въпреки Русия.....

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Жидомасов Гроб

    12 4 Отговор
    САЩ отново искат да трепят с хим. оръжие и им трябва оправдание!
    Миналият път ги видяхме, каква я свършиха, а сега и:
    "Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП"
    Новината да се чете:
    "Ще правим хим. атака и после Асад ще е виновен - почвайте да снимате филмчетата, гответе статистите, че веднага да залеем медиите! Само тоя път изчакайте, че предният път пуснахте няколко клипчета преди да са нанесени ударите..."

    Коментиран от #31

  • 31 Kcaniba

    3 11 Отговор

    До коментар #30 от "Жидомасов Гроб":

    Ето го типичния Путинкантроп -лъже безсрамно по подобие на своя идол
  • 32 Различен

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "Скорпион69":

    От КОЙ "демократичен" път бяхме отклонени, че ми стана интересно??
    От пътя на ТРИТЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ли?? Дето "царската" фамилия е-- майката на БЪЛГАРИЯ и нейният народ и унищожи всички национални идеали. От този "демократичен" път ли ни отклони???
  • 33 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Скорпион69":

    Мммм, Даааа. Кемтрейлс вече дава задоволителни резултати у някои индивиди. За по-добър резултат, комбинирайте с целодневно излагане на пряка слънчева светлина + задължително засилен прием на Монсанто съдържими. Така мозъкът ви ще се отърве от всякакви ненужни бръчки и гънки, а животът ви ще стане песен.