27 Юни, 2017 09:49 1 466 34

Забраните и полицията само вдигат рейтинга на опозицията

  • русия-
  • алексей навални-
  • протести-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • опозиция

Според руски социолози Алексей Навални отчасти е пробил информационната блокада и е все по-разпознаваем

Забраните и полицията само вдигат рейтинга на опозицията - 1
Снимки: БТА/АР

Забраните върху готвени протести в Русия, силовото им разпръсване и опитите на властта да блокира разследвания на Фонда за борба с корупцията не само не срещат одобрение в страната, но правят още по-популярен шефа му - блогъра Алексей Навални. Това сочат данни от анкета на фонд "Обществено мнение", които обобщава в. "Ведомости".

Според социолози Навални отчасти е пробил информационната блокада и е все по-разпознаваем дори в средите на хора с ограничени социални контакти.

Това доказва, че имаш ли какво да кажеш, все ще се намери канал за комуникация - въпреки явно несправедливите условия за достъп до микрофона в днешна Русия.

Въпреки масираната пропаганда на централните телевизии действията на властта срещу митингите не будят одобрение сред хората в Русия. Според 43 на сто от населението не е правилно да се забраняват протестите; а само 26 процента подкрепят действията на властта.

Забраните и полицията само вдигат рейтинга на опозицията

Забраните и полицията само вдигат рейтинга на опозицията

По въпроса "няма радикални различия" между жителите на руските градове и малките населени места. В обществото е налице консенсус - протестното поведение се смята за нормално, а забраните - за неправилни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 10 Отговор
    Навални Президент!
  • 2 Андрей

    8 5 Отговор
    Няма нищо вечно. Дори и ватенката на Скорпиото ще се скъса все някога :D
  • 3 гост 2

    7 7 Отговор
    След като руснаците държат на идеологията на путлер и открито не се обявяват срещу него, значи го подкрепят. Да правят, каквото си искат , в собствената си държава- не ме засяга! Но когато русия прави военни агресии срещу съседните си държави, когато заплашва мира, сигурността и самото суверенно съществуване на ВСИЧКИ държави в Европа, това вече много живо ме интересува, защото България е държава в Европа. Не съчувствам на руснаците, безразлични ми са “страданията“ им, защото те приемат и одобряват действията на путлер във външната му политика и на практика ОДОБРЯВАТ превръщането на русия в агресор на международната сцена, както и на заплаха за съществуването на всяка европейска държава. За това не ги харесва, като народ и “мъките“ им са ми безразлични. Българите трябва да мислим предимно, само и най- вече за съхраняването на собствената ни държава България и да спрем с тези приказки на ангро за “братски“ народи! Всяка държава има свои държавни интереси, които защитава- за това, нека ние да си гледаме само защитата на нашият български интерес! А неговата защита е в противоречие с путлеризма и руския неоимпериализъм като доктрини!
  • 4 Скорпион69

    4 8 Отговор
    Навални е шанс за руснаците,за един по–добър живот!

    Коментиран от #5

  • 5 гост 2

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион69":

    Честно казано- не ме засяга дали Навални е шанс за руснаците да живеят по-добре! Но- ако Навални е шанс отношенията между България и русия да станат нормални, русия да се държи равнопоставено с България, да не използва руският газ като руско енергийно оръжие за подчинение на България и превръщането ни в руска губерния, да се откаже от неоимпериалистическите си планове да преначертава граници на държави в Европа, да се откаже да прави войни в Европа и да се откаже да се опитва да раздели Европа на Източна и Западна, като Източна Европа остане в нейно “владение“ - да, тогава Навални е добър избор за руски президент от гледна точка на защитата на българските национални интереси.
  • 6 Сотир

    6 4 Отговор
    Невални е проект на НПО-тата и отдавна опорочи представата за опозиция в Русия-той реално направи услуга на Путин със политическите си действия. Никакви шансове за бъдещи политически победи. В момента е използван само за да подържа анти-руската истерия и русофобските настроения-скоро ще стане сакралната жертва на западното задкулисие.

    Коментиран от #7

  • 7 гост 2

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Сотир":

    “...Публикувано във факти.бг: В момента е използван само за да подържа анти-руската истерия и русофобските настроения-скоро ще стане сакралната жертва на западното задкулисие...“ Хайде, де- какъвто и да е Навални, той ли заповяда незаконната руска окупация и незаконната руска анексия на част от суверенната украинска държавна територия, той ли изпрати руски зелени човечета и руски военни с танковете им в Украйна, той ли заповяда да се извършват кибератаки на български държавни сайтове на бг. държавни институции, той ли представя пред руснаците България като враг на русия, само защото е държава -член на НАТО, той ли заповядва извършването на руска психологическа и информационна война в България, той ли заповядва на газпром да клевети България и да използва руския газ като руско енергийно оръжие за създаване на пета руска политическа колона в България? Описаните антибългарски деяния са в правомощията САМО на руският президент, не и на един опозиционер, защото и поо руската конституция, президентът на русия е главнокомандващ руската армия. Така, че- не Навални насажда русофобство, а сегашната путлерова клика С ДЕЙСТВИЯТА СИ доказва, че русия е ОСНОВНА ВОЕННА ЗАПЛАХА ЗА ВСЯКА ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА НАТО, В ЕВРОПА!
  • 8 Скорпион69

    4 7 Отговор
    Подобряването на живота в Русия преминава през коренна промяна в отношението към останалия Свят!Иначе ще си бъдат в изолация и ще ядат пушки,както беше казал един велик политик!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Пеньо

    2 7 Отговор
    Навални показа кирливите ризи на милитаристичното джудже и обграждащата го група милиардери и ченгета. Любопитно е поведението на властта, която дори не прави намек да го съди, а се спотайва, като мишка в дупка.
    Джуджето е враг на България, а всеки имащ реалистична политика е добре дошъл!
  • 10 гост 2

    3 5 Отговор
    Оптималният вариант е България да има добросъседски, равнопоставени и мирни отношения и с Украйна, и с русия. Но това стана невъзможно при наличие на руска военна агресия в Украйна. Украйна ни е доста по-близка, защото в нея живее и голяма българска диаспора, която, впрочем, е дошла от българските земи заради изселванията на българските семейства, умишлено предизвикани от руската империя в средата на 19 век до края на 19 век- още едно руско антибългарско деяние! Нашите български революционери като Христо Ботев и Любен Каравелов са описали много точно какво се случва с подлъганите от руската имперска дипломация български семейства, които са се изселили от българската част на Дунав, в Молдова и днешна Украйна. Руската държавност и русия като държава, нямат нищо общо с българската държавност и българската държава, както и с украинската държава и с украинската държавност. Те са с доста по-различно историческо развитие от нашето, доста по-късно възникване на държавността и държавообразуващият я етнос. Мала Перешчепина - гроба на хан Кубрат и неговото погребално съкровище, е свято място за всеки българин и се намира в Украйна, а не в пределите на днешна русия и само този факт е достатъчно показателен с кой народ сме по-близки! Въпреки това- погребалното съкровище на хан Кубрат не се намира в НИМ - София, а в ермитажа в русия....

    Коментиран от #13

  • 11 Андре

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион69":

    Скорпио, това ти ли си бе брат ? Да не би да си си хванал девойка :D Коментара ти е много точен и ясен. Браво !
  • 12 Андре

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион69":

    ЕЕЕ това пък е друго скорпио...извинявам се за объркването :D то беше ясно,че такъв коментар от него е невъзможен.
  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    аз не харесвам путин ,но не правете паралел между путин и русия на александър втори и то негативен.настроенията и политиката на алексадровска русия към българия са били едни сега са други и в тва няма нищо неестествено процесите се променятт и както е казал чърчил няма вечни приятели ,а има вечни интереси.та по отношение на русия на александър първи и впоследствие на александър втори мога да кажа че тя е положителен фактор в развитието на българския народ и нация,тя е фактор в процесите на възраждането ни.не е вярно и че българските изселници в русия в началото на 19 ти век са били в лоша позиция напротив бил са със специален статут на колонялисти в голямата си част и свободни да развиват националните си особености,като черкуване ,образование и самоуправление,нещо непознато до тогава за българския народ.не случаино от там идват огромна част от държавниците и интелектуалците след освобождението ни.българите за своето развитие именно с тва изоставахме от сърби и гърци ,които имаха огромни самоуправляващи се диаспори извън османската империя които служиха за интелектуален тръст на въпросните народи.сърбите огромна група в австроунгария ,почти 50% от сърбите в един период живеят там със свои кнезове,собствени училища и военни формирования,гърците в кипър и на корфу са по същия начин,на малките острови в йонииско море които никога не влизат в османската империя имат няколко университета...та не се подвеждаите по русофобските истории на захари стоянов при управл

    Коментиран от #15, #16, #18, #19, #20

  • 14 стоян георгиев

    5 2 Отговор
    та не се подвеждаите по русофобските истории на захари стоянов при управлението на стамболов.тва са политически истории.има достатъчно извори на бесарабски българи за техния живот в русия,може да прочетете тях.
  • 15 гост 2

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: ,но не правете паралел между путин и русия на александър втори...“ Мога и ще го правя, защото руската империя като държава ВИНАГИ е действала в УЩЪРБ на българската държавност и българският народ! Дори ме е срам, че една от централните софийски улици е кръстена напр. на аксаков, особено, след като се запознах в оригинал с неговите статии за България...Както и да е - имам право да правя всякакви сравнения, когато става въпрос да се изследва ЦЯЛОСТНАТА стратегия и тактика на руската дипломация спрямо възстановяването на българската държавност, РУСКИТЕ ПРИЧИНИ за възстановяването на българската държавност върху 2/5 от българското етническо землище в средата на 19 век и през 1876г. и руските причини за невъзстановяването на българската държавност върху 3/5 от българското етническо землище на Балканския полуостров.
  • 16 гост 2

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: .не е вярно и че българските изселници в русия в началото на 19 ти век са били в лоша позиция напротив бил са със специален статут на колонялисти в голямата си част и свободни да развиват националните си особености,..“ “...Тъкмо руско-турските войни от втората половина на XVIII век и през целия XIX век изпращат стотици хиляди българи на север от Дунав в „Нова Русия” – Бесарабска, Херсонска и Таврическа губернии.
    Русия следва системна политика към преселение на българите от Балканите в новозавладяните от нея земи. Така тя постига едновременно две цели: с труда и работоспособността на българите усвоява и колонизира пустеещите преди това земи и разрежда българското население в земите, разположени в непосредствена близост до района на Цариград и Проливите - зона на специалните имперски интереси на Руската държава, самообявила се след XV век за пряк наследник на Византия...“ http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=399:2012-03-28-07-16-32&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61 Прочетете цялата статия и вижте и факсимилите на в. “Знаме “ от нея - има доста неща, над които да се замисли всеки българин...

    Коментиран от #22

  • 17 Скорпион69

    4 6 Отговор
    България никога нищо добро не е видяла от Руснаците!Ако греша поправете ме...
  • 18 гост 2

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    И още едно мнение на същия историк Янко Гочев- http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/-yanko-gochevzaradi-balgaromrazetsa-graf-ignatiev-obesvat-levski-otkazal-da-e-ruski-agent-85459 01 NOV 2016 ​Янко Гочев:Заради българомразеца Граф Игнатиев обесват Левски, отказал да е руски агент Не сме род на предатели, внушават ни вини, насаждат комплекс за малоценност на българите Апостолите и будителите никога не умират, те са несъвместими с русофилството 150 години Русия „оковава“ национално освободителните ни борби с митове с антибългарска цел, доказва в най-новото си изследване известният историк
    Вторият мит е за народът като предател на Васил Левски. Според него българите били нация от предатели, които били станали бездушни наблюдатели на залавянето, осъждането и убийството на Васил Левски.

    Митът за българите като нация от предатели трябва да се изостави. Лъжа е, че Левски не е бил спасен, защото българският народ не направил нищо, за да го освободи въпреки малобройната му охрана. Тази лъжа е създадена с точно определена цел, за да настрои българите едни срещу други, да ги принизи и унижи, като ги противопостави на техния национален герой Левски, останал неразбран, излъган, подведен и дори "предаден" от българския народ!?

    Митът за българите като нация от предатели няма документална основа и подкрепа. За краткото време, в което се е разбрало, че Левски е заловен има разработени и дори приведени в действие доста планове за неговото освобождаване.
  • 19 гост 2

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Поради една или друга причина обаче те не са могли да бъдат успешно осъществени. Трудно е било за време от около един месец да се организира акция с успешен изход. А опитите за спасяване на Апостола по дипломатически път удрят на камък. Въобще българите са направили каквото е било възможно според тогавашните им сили и обстановка....Третият мит е този за проведен съдебен процес срещу Васил Левски в София. Това е един от най-дълбоко насадените митове. Истината е съвсем друга. Апостолът е осъден на смърт въз основа на една анкета, проведена в София от правителствени комисари по заповед на Високата порта, без да се зачита правото му на защита, по измислени, дори фабрикувани обвинения, без да се проведе дори по законите на Османската империя разследване и съдебен процес.
  • 20 гост 2

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Четвъртият мит, който рухва чрез тази книга е този за "големият българофил" руския посланик в Цариград граф Н. Игнатиев. На този българофоб е посветена цяла глава, в която се спирам в детайли на пагубната му роля за хода и развоя на процесите в българското освободително движение. Като посланик на Русия в османската столица от 1864г. до 1878г "вицеимператорът на Цариград" е пряко замесен в много антибългарски действия.Той не е в никакъв случай "българофил". Време е да спрат пропагандните внушения и манипулации на русофилската историография, обявила го за "българофил" и то много голям!? Граф Н. Игнатиев е голям враг на българското национално движение през Възраждането, както на черковниците, които изпраща на заточение, така и на революционерите ни, които не подкрепя, а преследва. Той е главният манипулатор и изкусен играч в сянка на "процеса" срещу Левски. През 1872-1873г. граф Н. Игнатиев изиграва ключова роля за смъртта на Левски, тъй като не само не го спасява, но и задкулисно диктува поведението на софийските комисари. На практика убийството на Левски е поръчано от него, но е наредено от султана, който потвърждава искането на комисията за налагане на смъртно наказание.
    - Защо 146 години тези факти и истини са прикривани, кой стои зад манипулациите? - Главната причина за това е доминиращото и до днес в българската историческа наука кoмунистическо и посткомунистическо русофилство. Руският и комунистически прочит на българската история от епохата на Възраж
  • 21 гост 2

    1 4 Отговор
    И накрая- запомнете- не е случайно, че българофобската пропаганда от страна на русия се шири вече над 140 години по българските земи! Стойността на една държава се измерва по качеството и мощта на враговете й! Въпреки, че българите сме малък народ, явно у нас има нещо, което принуждава постоянно държавата, заемаща 1/6 от световната територия - русия- да ни обработва българското самосъзнание с ВЕКОВЕ, с цел да го изтръгне, смачка , принизи и да ни принуди ние самите да спрем да се самоуважаваме като народ и да поискаме да нямаме своя държава, а да се откажем от нея и да я предадем на русия! Нищо- устояли сме три века на кръвния данък от османците, можем да устоим и на руснаците, но не е в това въпросът!Основният въпрос е - какво има у нас, у нашето българско самосъзнание, заради което руснаците СЕ СТРАХУВАТ от нас до степен да се опитват да провеждат предимно на българска територия в началото на 21 век най- злостната руска антибългарска психологическа и информационна война , от век и половина насам?
  • 22 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост 2":

    тези статии съм ги чел и затова ви предупредих да не се подвеждате на политически внушения,а те именно са такива.както и историята с 2 те пети и ущърба на българския народ.историческите факти са съвсем различни и пак обаче повтарям тва не е повод за харесване на путинова русия .руската политика на балканите започва през 18 век когато руснаците успяват да сменят позицията си от губещ към печеливш в руско-турския конфликт.в началото решават да въстановят византия като обединена православна държава ,но след като виждат че националните процеси са започнали се отказват от идеята и тръгват в посока на въстановяване на православните държави.почват с гърци,после сърби,черногорци накрая с българите.не е вярно че са имали притеснение от голяма българска държава ,щото дори българите да бяхме превзели целия балкански полуостров пак нямаше да сме големи за руските стандарти.русия участва протекциониски във възраждането и е отговорна за създаването на българската буржоазия и интелигенция такива квито са били ,което и е повлияло върху нашата национална конструкция.огромен брои от българските революционери и книжовници са руски възпитаници и деца на хора с бизнес в русия.за тези от колониите вече споменах.без тази руска помощ процесите у нас щяха да се забавят значително и щеше да претърпим сериозни национални загуби в периферната на етническата ни територия.така че русия в тва нещо е положителен фактор за нас българите.дори националния ни обеденителен проект е руски.кар

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 23 гост 2

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: тези статии съм ги чел и затова ви предупредих да не се подвеждате на политически внушения,а те именно са такива....“ Глупости! Оригинала на събраните съчинения на аксаков ли са “пропаганда“?! 1.
    https://cloud.mail.ru/public/2or2/YikSiqFLZ/1885%20%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0%20%D1%81%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%BC%D0%B8/1885%20%E2%84%96%2024_14%20%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D1%80%D1%8F.pdf
    През 1885 г. Аксаков ще напише във вестник „Русь” ключовите думи, издаващи същността на руския панславизъм:
    „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”
    2. https://cloud.mail.ru/public/2or2/YikSiqFLZ/1885%20%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0%20%D1%81%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%BC%D0%B8/
    3. http://az.lib.ru/a/aksakow_i_s/text_1885_peredovye_statii_oldorfo.shtml
  • 24 гост 2

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    http://aksakov.do.am/letopis/isa/1884-1886.pdf
    http://www.portal-slovo.ru/history/39423.php
    От тук също черпя сведения, г-не- като български адвокат, изследвам източниците, изворите на очевидците и техните интерпретации на събитията, а не чужди преразкази на показанията на свидетелите- очевидци! Няма как някой да ме принуди да формирам своите убеждения- аз не съм податлив на внушения човек, но като български юрист и български адвокат, мога да направя един доста сносен анализ на текст и САМА да формира своя обективна преценка- нещо , на което са ме научили в юридическия факултет в СУ и упражняването на юридическата професия....

    Коментиран от #25

  • 25 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост 2":

    уважавам правото ви да се самообразовате и да имате мнение по темата,но както ви казах не бъдете политически пристрастна.тва дето ми пратихте го прочетох,но то не е против това което твърдя :)!може да проверите като юрист руско-турските договори ,както и документите за заселването на българите в бесарабия.може да проверите къде е първото нормално българско училище ,къв е статута и самоуправлението в българските колонии,както и да проверите как се е развивала българската общност в периода 1810-1878 година в русия,като статут социално положение ,личности.може да проверите ква е руската политика на балканите като цяло 17-19 ти век,конкретни актове и деиствия.като съвет бих ви дал да го направите от различни по националност анализатори ако ви е възможно.проверете ква част от българските интелектуалци учстващи в процесите на възраждането ни и националното ни формиране са били руски възпитаници или са получавали руска помощ по една или друга форма.
    като извод мога да ви кажа че ,русия не е възприемала българския народ като нещо изключително ,нито като добро такова или лошо.имала е дългосрочна и последователна политика към създаването на православни държави на балканите естествено като неини съюзници и под нейн контрол и формирането на тези държави е процес подобен за всичките ,а не някакъв специален за българия.русия форсира нашето развитие,до началото на неината протекционистична политика ние в осмнската империя нямаме нищо,нито бизнес,нито самоуправление,ни

    Коментиран от #27, #28

  • 26 гост 2

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    “...Заключение диссертации по теме "Всеобщая история (соответствующего периода)", Куцаров Петр ЗАКЛЮЧЕНИЕ Ликвидация в Берлине сан-стефанской Болгарии и создание на болгарских землях двух новообразований — Болгарского княжества и Восточной Румелии, находившихся под сюзеренитетом султана, — все это должно было послужить препятствием к созданию большого болгарского государства, которое могло быть использовано Россией как плацдарм для захвата Проливов. Россия, выигравшая войну с Османской империей, не смогла противостоять европейским великим державам в деле ревизии сан-стефанского прелиминарного мирного договора. Однако борьба за воссоединение была продолжена самим болгарским народом. ...“Год: 2002 Автор научной работы: Куцаров Петр Ученая cтепень: доктор исторических наук
    Место защиты диссертации: Москва Код cпециальности ВАК: 07.00.03 Специальность: Всеобщая история (соответствующего периода) Количество cтраниц: 369
    http://www.dissercat.com/content/vossoedinenie-bolgarii-v-1885-godu-i-rossiiskaya-imperiya И това ли е “русофобска политическа пропаганда“, а?
  • 27 гост 2

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    “...Публикувано във факти.бг: уважавам правото ви да се самообразовате и да имате мнение по темата,...“Мда- интересно “самообразоване“- единият от приемните изпити за юридическия факултет в СУ беше по...ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ, а във първи/ втори курс на юф се изучава дисциплината “ История на българската държава и право“ , от която имам оценка отличен 6.00 на семестриален изпит, издържан в присъствието на ТРИМА български професори по история на България ...Та- толкова за “самообразоването“ми :)

    Коментиран от #31

  • 28 гост 3

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Споделям изцяло този и предният Ви пост.

    Пристрастността на гост 2 е вродена, русофобството, екзистенциално. Всичко извън това е Causa perduta.

    Коментиран от #29

  • 29 Андре

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "гост 3":

    Абе вие 5 човека, с 20 ника. Думата жалки,бледо описва вашата същност като цяло :D Жал ми е за вас.

    Коментиран от #30

  • 30 гост 3

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Андре":

    Оооо, клакьор № 2 се обади. Остава да обвиниш Стоян в русофилство, щото мнението му се различава от това на алфа-женската в глутницата ви.
    Само че, Стоян го уважавам, макар и да не сме на едно мнение почти винаги, защото може да мисли, докато при вас мисълта е толкова изкривена, че ... няма нужда ;)
  • 31 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост 2":

    сега нека не си мерим изпитните бележки,моля.аз ви давам конкретика и ще продължа в нея.тва което ще ви разкажа не се изучава за съжаление в нито едно българско училище,а трябва.ако разделим периода на робството или владичеството до преди и след началото на руската протекция се оформят два много ясни периода.първия до около 1750 година ,българите нямаме ни една политическа икономическа ,религиозна или елитарна структура.след падането на охридската архипископия и печката патряршия вече няма области в които да се черкува на български език и да се пише на такъв,нямаме икономически елит нито политически такъв и сме единствения православен народ в империята в това състояние,може би само православните албанци и турците християни са в подобна ситуация.само след 100 години вследствие активната руска политика ние имаме структура от училища,икономически и политически елит както и револючионна организация.ако смятате че тва се е случило без активната помощ на русия ,моля да ми отговорите какви са реалните причини за това.относно цитата ви за голямата българска държава .сан стефанска българия е 171 хил.кв.км.русия е близо 20 млн.кв км .може да проверите колко пъти русия е била по-голяма от голямата българия :).и за да ви стане по-ясно прочетете колко е била голяма новоосвободената гърция или новоосвободена сърбия и колко години те чакат за да станат големи колкото новоосвободена българия.демек не само ние сме освободени далеч от реалните ни граници ,но тва не е карало

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    за да ви стане по-ясно прочетете колко е била голяма новоосвободената гърция или новоосвободена сърбия и колко години те чакат за да станат големи колкото новоосвободена българия.демек не само ние сме освободени далеч от реалните ни граници ,но тва не е карало,а и не кара сърбите да речем да обвиняват русия в предателство,макар че сърбите чакат 100 години момента да си вземат сръбските етнически зони извън белградския пашалък,при гърците е също.

    Коментиран от #33

  • 33 гост 3

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Безсмислен е този спор с русофобите!

    Наскоро и аз бях на същата теза като теб, срещу твърдението, че ако не са били руснаците, сме щели да се освободим сами по примера на Гърция, Сърбия и т.н. Че всъщност българските революционери са презирали Русия?! Че тя не ни е освободила, а ни е заробила и разпокъсала в последствие?!

    Това са хора, които не могат да мислят или просто им плащат за друго.

    Но пък ти пиши! Аз ще пиша също! Защото оставим ли ги да повтарят глупостите си, ще подменим доброволно турското робство с "присъствие:, "Даваш ли даваш, балканджи Йово" с турски народни приказки.

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост 3":

    не било възможно да се освободим сами,за сърби и гърци също,макар че те при националните си революции са в много по добра ситуация от нас.имат огромни структури извън османската империя които им помагат логистично при въстанията и то много сериозно,а и те в империята имат привилегии дето ние нямаме в онзи момент.няма как един 3-4 милионен народ да победи и да се освободи с военна победа срещу 50 милионна империя,особено във времето на етническите прочиствания.без намесата на русия ни чакаше съдбата на арменците или на гърците или на одринските българи.империята като вижда че не може да се оправи с православните в един момент ги унищожава до крак,лошото е че така постъпва и републиката на ататюрк.българските революционери не харесват руската структура на управление и не са склонни да бъдат управлявани от нея ,което е съвсем естествено предвид идеите им ,но тва е съвсем друго нещо.тва че ботев не е харесвал руската структура на управление не му е попречило да учи там и да ползва руска стипендия да речем.така се случва както казах с хиляди български деца .именно за тази протекциониска политика говоря.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания