16 Юли, 2017 12:11 1 452 0

Тръмп променя позицията си за климата?

  • сащ-
  • франция-
  • климат-
  • позиция-
  • доналд тръмп-
  • еманюел макрон-
  • споразумение

Макрон изрази надежда, че Тръмп няма да изтегли САЩ от споразумението

Тръмп променя позицията си за климата? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Френският президент Еманюел Макрон изрази надежда, че американският държавен глава Доналд Тръмп ще промени мнението си за Парижкото споразумение.

Американският лидер обяви, че ще изтегли Щатите от договореностите за ограничаване на климатичните промени. По време на президентската си кампания той заяви, че смята климатичните промени за „измислица“, която удря по американската икономика.

„Тръмп ми каза, че ще се опита да намери решение през идните месеци“, заяви френският държавен глава пред Le Journal du Dimanche. Тръмп беше в Париж по време на националния празник на французите.

„Обсъдихме в детайли нещата, които могат да го накарат да се върне към Парижкото споразумение“, посочи още Еманюел Макрон, който преди седмици встъпи в длъжност след победата на изборите.

Тръмп смята, че основните замърсители са Китай и Индия. По думите му споразумението за климата е прекалено мека мярка към главните виновници за замърсяването в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА