Last news in Fakti

20 Юли, 2017 01:15 2 034 3

Узото завладява света

  • узо-
  • мастика-
  • алкохол-
  • гърция-
  • търговия

Напитката е все по-търсена в Германия и Близкия изток 

Узото завладява света - 1
Снимка: Shutterstock

Узото продължава да се търси най-много от германците, тъй като консумацията му в Германия е скочила почти двойно, отколкото в Гърция, поради ориентацията на гърците към ракията, а наред с това питието е започнало да пробива и в Близкия изток, пише в. "Нафтемборики".

Изнесени от вестника данни показват, че консумацията в Германия, която през последните години се е превърнала в най-големия вносител на узо, е възлязла на 1.3 милиона кашона (един кашон съдържа 12 бутилки, всяка по 700 грама).

Узото все по-динамично е започнало да навлиза и в Близкия изток, като оценките за неговата консумация там са особено обнадеждаващи за гръцките производители, посочва още изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    9 12 Отговор
    Мирише гадно на анасон - като долнопробен сироп за кашлица.
  • 2 onq s konq

    4 6 Отговор
    Жули си царкирово виски и дан ти пука
  • 3 Ненормалници

    3 1 Отговор
    Трябва да си намажеш езика с терпентин, че да пиеш такава гадост! Направо им се чудя на германците, колко извратен вкус могат да имат, че да плащат пари и доброволно да се наливат с това подобие на мастика!!
    Виж ако почнат да пият метакса ще им ходи - тя се пие в Гърция най-често по време на погребения, а немците тъкмо имат повод...
Новини по държави: