Last news in Fakti

22 Юли, 2017 08:42 1 729 2

Тръмп с ултиматум към Иран

  • доналд тръмп-
  • иран-
  • техеран

Вашингтон заплаши Техеран със "сериозни последици", ако не освободи задържаните американци

Тръмп с ултиматум към Иран - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че Иран ще понесе "нови и сериозни последици", ако не освободи всички задържани американски граждани, предаде Reuters, като се позова на Белия дом.

Тръмп призова Техеран да върне Робърт Левинсън, бивш агент на ФБР, изчезнал преди повече от 10 години на иранския остров Киш. Ислямската държава твърди, че няма нищо общо с изчезването му и че не знае къде се намира той.

Тръмп настоява също Иран да освободи бизнесмена Сиамак Намази, с иранско и американско гражданство, осъден миналата година на 10 години затвор за колаборационизъм с чуждестранно правителство, и 81-годишния му баща Мохамад Багер Намази, също с двойно иранско и американско гражданство.

Той е бил губернатор по времето на сваления през 1979 г. шах Реза Пахлави и емигрира в САЩ през 1983 г. Има сведения, че страда от тежко заболяване на сърцето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Донката

    2 12 Отговор
    Чисти ги, чичо Дони!
  • 2 no name no face no number

    13 0 Отговор
    Хората му казват, че не знаят къде е онзи фбр бабаит, той санкции готви и какво от това. А другите са си престъпници с присъди явно за предателство към Иран. Няма как да освободят такива. Само Горбачов извади късмет поне за сега,