Last news in Fakti

24 Юли, 2017 12:05 2 910 55

ЕС се обръща срещу САЩ заради Русия

  • ес-
  • сащ-
  • русия

Недоволство в Европа заради новите санкции срещу Москва

ЕС се обръща срещу САЩ заради Русия - 1

ЕС ще предприеме действия срещу Вашингтон при въвеждането на нови санкции срещу Русия. Това се казва в материал на Financial Times, позоваващ се на източници от ЕК.

В него се отбелязва, че „Брюксел трябва да е готов да действа през следващите дни“. В момента в Европа има голямо безпокойство, че подобни санкции биха засегнали европейските компании.

Сега се изчакват действията на САЩ спрямо Русия. При неблагоприятно развитие, ЕС може да предприеме контра действия. Това ще стане, ако „от САЩ не отчетат безпокойството на Съюза“.

ЕС настояват за писмено уверение от президента на САЩ Доналд Трънп. В него той трябва да увери Брюксел, че санкциите няма да засегнат европейската икономика.

Европейските власти се притесняват за европейските енергийни компании, които действат в Русия. Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер вече призова за обсъждане на евентуален отговор. Развитие по въпроса се очаква през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    30 35 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: ЕС ще предприеме действия срещу Вашингтон при въвеждането на нови санкции срещу Русия. Това се казва в обръщение на Европейската комисия, цитирано от Politico....“ Проруски глупости! Дайте ОРИГИНАЛА на съобщението на ЕС! “...Публикувано във факти.бг: В него той трябва да увери Брюксел, че санкциите няма да засегнат европейската икономика....“ Това вече МОЖЕ да е част от изявление на ЕК! И въпреки всичко- ДАЙТЕ ОРИГИНАЛА НА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ЕК!
  • 2 юрист

    28 35 Отговор
    Тук- в раздел “нюз“, НЕ СЪЩЕСТВУВА такова изявление на ЕК! От къде политико го вадят? От кремълските кулоари, ли?;)
    https://ec.europa.eu/commission/news_bg
    https://ec.europa.eu/commission/index_bg
    Изобщо НЕ СЪЩЕСТВУВА през релийз или новина с подобно съдържание! И тук- също! http://ec.europa.eu/bulgaria/news_bg
  • 3 Кики

    31 6 Отговор
    Явно има нещо смущаващо за ЕС. Нищо, нищо ЕС отново ще преглътне новите санкции за Русия.
  • 4 юрист

    28 28 Отговор
    ИСТИНАТА- “...Според вътрешна бележка, подготвена за комисарите и видяна от POLITICO, председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер е особено обезпокоен от мерките, свързани с енергетиката в санкциите, които според него биха могли да бъдат използвани несправедливо срещу европейските енергийни компании.

    Бележката, на 19 юли, заяви: "Мерките рискуват да разрушат трансатлантическото и Г7 единство" при обработката на руската окупация на Крим, Украйна. Проектът на мерки е предназначен да даде на президента на САЩ Доналм Тръм да наложи санкции на всяка компания (включително европейската), която допринася за разработването или експлоатацията на газопроводи за производство на енергия в Руската федерация или за Европа, или се занимава с петролни компании с руски компании....“
    http://www.politico.eu/article/brussels-prepares-to-bite-back-at-us-over-russia-sanctions/ Преводът с гугъл преводача е от този пасаж на статията“...According to an internal note prepared for Commissioners, and seen by POLITICO...“ И така- ИЗЯВЛЕНИЕТО НЕ Е НА ЕК, А НА НЯКОЙ СИ ОТ “ПОЛИТИКО“ , КОЙТО УЖ БИЛ ВИДЯЛ НЯКАКВА БЕЛЕЖКА НА ЮНКЕР!
  • 5 юрист

    22 25 Отговор
    И какво се оказа сега?
    1. Че ЕК НЕ Е създавала такава новина, не е публикувала изобщо такава новина
    2. Че някой си от “политико“ бил видял бележка от 19.07.2017г., в кояо пишело нещо си, само дето тази “бележка“ НЕ Е официален документ и няма НИКАКВА правна стойност и НЕ СЪЗДАВА задължения за ЕК, ЕС или когото и да е било:)
    С 2 думи- “новината“ от статията е ФЕЙК НЮЗ!
  • 6 юрист

    20 22 Отговор
    Апропо, май е време да кандидатствам в ЕК за позиция, свързана с развенчаване на фалшивите новини, но не виждам защо да си развалям спокойствието и подредения си живот заради ЕК...В ЕК плащат недостатъчно, а изискват прекалено много за нивото на заплащането...

    Коментиран от #9

  • 7 Различен

    26 20 Отговор
    Ами, на Европа ще почне да и идва акъла в главата.
    Не можеш да си в лоши отношения със съседа си, с когото имаш взаимно изгодни сътрудничества! И всичко това, за сметка на някакви "евентуални ползи" от сътрудничество с една все по западаща "демокрация", от другия край на света!
    А и тези ползи са доста илюзорни и шанса да се превърнат във вреда за ЕС са хиляди пъти по реални!
    Та най-накрая трябва да се разбере, че е безсмислено да оттърваш питомното, а след това да ходиш да търсиш по света дивото!

    Коментиран от #8

  • 8 юрист

    19 30 Отговор

    До коментар #7 от "Различен":

    Пълни глупости! Санкциите се налагат на русия за това, че извърши военна агресия в Украйна и незаконно анексира Крим и този факт е признат от ООН! Няма как да паднат санкциите на ЕС за русия, докато русия не възстанови законосъобразното правно положение- да се изтегли от Крим и изобщо от суверенната територия на Украйна, да плати на Украйна обезщетение за военната си агресия в нея и да признае с изричен правен документ, че Крим и Донбас са суверенна украинска държавна територия! Какво се правите на 2 и половина- санкциите да не са наложени заради това, че някоя си сутрин някой ЕС чиновник станал с д-то нагоре, бил кисел и за това наложил ЕС санкциите на русия- за да си оправи киселото настроение!

    Коментиран от #22, #45

  • 9 Кики

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    И аз мисля, че не бива да се кандидатираш. И без това обстановката там е тягостна, защо да става още повече?
  • 10 юрист

    15 22 Отговор
    Ето причините, поради които ЕС налага ограничителни мерки/ санкции/ на руски физически и юридически лица- http://www.consilium.europa.eu/bg/policies/sanctions/ukraine-crisis/
    Ограничителни мерки на ЕС в отговор на кризата в Украйна От март 2014 г. ЕС постепенно налага ограничителни мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна.

    Дипломатически мерки

    Срещата на върха ЕС—Русия беше отменена, а държавите — членки на ЕС, взеха решение да не провеждат редовни двустранни срещи на върха. Бяха преустановени двустранните разговори с Русия по визови въпроси, както и по новото споразумение между ЕС и Русия. Вместо срещата на върха на Г-8 в Сочи се състоя среща на Г-7 в Брюксел на 4 и 5 юни 2014 г. Оттогава насам срещите се провеждат във формат Г-7. Страните от ЕС подкрепиха и преустановяването на преговорите за присъединяване на Русия към ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) и Международната агенция по енергетика.
  • 11 юрист

    14 23 Отговор
    Индивидуални ограничителни мерки Замразяване на активи и ограничаване на пътуванията 150 лица и 37 образувания са обект на замразяване на активи и забрана за пътуване във връзка с отговорността им за деяния, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна.
    На 13 март 2017 г. Съветът удължи срока на тези мерки до 15 септември 2017 г. Присвояване на украински държавни финансови средства През март 2014 г. Съветът реши да замрази активите на лицата, за които е установено, че са отговорни за присвояването на украински държавни финансови средства. За последен път срокът на тези мерки беше удължен през март 2016 г. Ограничителни мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и Севастопол
    Вследствие на политиката на ЕС на непризнаване на незаконното анексиране на Крим и Севастопол от страна на Русия, Съветът наложи значителни ограничения на икономическите отношения с Крим и Севастопол. Тези мерки включват забрана за внос на продукти от Крим и Севастопол, наложена през юни 2014 г., както и въведените през юли 2014 г. ограничения на търговията и инвестициите, свързани с определени икономически сектори и инфраструктурни проекти. Освен това от декември 2014 г. е в сила пълна забрана върху инвестициите, наред със забрана за предлагането на туристически услуги в Крим. Забранен е и износът на други основни продукти за определени сектори, включително оборудване за търсенето, проучването и добива на нефт, газ и минерални ре
  • 12 юрист

    15 20 Отговор
    „Икономически санкции“: мерки, насочени срещу търговския обмен с Русия в конкретни икономически сектори През юли и септември 2014 г. ЕС наложи икономически санкции, насочени срещу обмена с Русия в конкретни икономически сектори. През март 2015 г. лидерите от ЕС решиха да приведат действащия режим на санкции в съответствие с цялостното прилагане на договореностите от Минск, което беше предвидено за края на декември 2015 г. Тъй като това не се е случи, Съветът удължи икономическите санкции до 31 юли 2016 г. Икономическите санкции бяха удължавани последователно с по 6 месеца — на 1 юли 2016 г., на 19 декември 2016 г. и на 28 юни 2017 г., всеки път, след оценка на прилагането на договореностите от Минск. Икономическите санкции понастоящем са удължени до 31 януари 2018 г. Тези ограничителни мерки:
    ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на 5 големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън ЕС, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества
    налагат забрана за износ и внос при търговията с оръжия
    установяват забрана за износ на изделия с двойна употреба за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия
    ограничават достъпа на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за нефтени проучвания и производство
  • 13 юрист

    14 19 Отговор
    Мерки, отнасящи се до икономическото сътрудничество

    През юли 2014 г. ръководителите от ЕС въведоха ограничения на икономическото сътрудничество:

    от ЕИБ беше поискано временно да преустанови подписването на нови операции за финансиране в Руската федерация
    държавите — членки на ЕС, постигнаха споразумение да съгласуват своите позиции в рамките на Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) с оглед също така на преустановяването на финансирането на нови операции
    прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени
    http://www.consilium.europa.eu/bg/policies/sanctions/ukraine-crisis/
  • 14 юрист

    14 17 Отговор
    http://www.consilium.europa.eu/bg/press/press-releases/2017/06/19-crimea-sevastopol-eu-extends-sanctions/ 19/06/2017 | 09:30
    Съвет на ЕС Незаконно анексиране на Крим и Севастопол: ЕС удължава действието на санкциите с една година 19/06/2017 09:30 Съобщение за печата 347/17 Външни отношения и международни въпроси На 19 юни 2017 г. Съветът продължи до 23 юни 2018 г. действието на ограничителните мерки на ЕС в отговор на незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Русия.
    Мерките се прилагат спрямо лица от ЕС и дружества, установени в ЕС. Те са ограничени до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват забрана за:
    внос в ЕС на стоки с произход от Крим или Севастопол;
    инвестиране в Крим или Севастопол, което означава, че нито европейците, нито дружествата, установени в ЕС, могат да купуват недвижими имоти или предприятия в Крим, да финансират кримски дружества или да предоставят съответните услуги;
    туристически услуги в Крим или Севастопол, по-специално европейски туристически кораби не могат да акостират в пристанища на Кримския полуостров освен в случай на извънредна ситуация;
    износ на някои стоки и технологии за кримски дружества или за използване в Крим в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването, и добива на нефт, газ и минерални ресурси. Освен това не трябва да се предоставят и техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези сектори.
    Какт
  • 15 Диди

    15 22 Отговор
    Ако ние не бяхме в ЕС,щяхме да изпитаме руската агресия.Путъо е с носталгия за разрухата на Съветския съюз.А за агресията в Украйна санкциите ще продължат,дори може и да станат по строги.

    Коментиран от #38

  • 16 юрист

    16 20 Отговор
    Както се посочва в направената на 17 март 2017 г. от името на ЕС декларация на върховния представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, ЕС продължава да осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и остава ангажиран с пълното прилагане на своята политика на непризнаване.
    http://www.consilium.europa.eu/bg/press/press-releases/2017/06/19-crimea-sevastopol-eu-extends-sanctions/
  • 17 до юрист

    24 16 Отговор
    Ей , стига си ръсил простотии !
    Писна ми да гледам твойте глупости .
    Аман от недорасли юристчета.

    Коментиран от #21

  • 18 Све

    19 11 Отговор
    Дали Европа ще започне да защитава ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. ???????

    Коментиран от #19, #20

  • 19 юрист

    15 18 Отговор

    До коментар #18 от "Све":

    Зависи вие- ЛЕВИЧАРИТЕ- какво разбирате под “европейски интереси“. Ако разбирате установяване на господство на русия над ЕС, здраво се го загазили....
  • 20 глупак

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "Све":

    Дали и Ватикана ще започне да защитава европейските , християнските и ЧОВЕШКИ ИНТЕРЕСИ ???????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Различен

    21 14 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    я кажи какви санкции бяха наложени на ФАЩ, след съсипването на Ирак и избиването на над 1 милион души, от които над 500 хиляди деца. Това избиване и терор продължава и днес!
    Колко души бяха убити в Крим???? И нямаше ли референдум по въпроса, към кого да се присъедени Крим? Или волята на хората няма значение, важна е политиката??
    Та какви химически и ядрени оръжия намериха в Ирак????
    И защо там няма санкции?? Или избиването е било съвсем демократично???

    Коментиран от #24, #26

  • 23 tost

    8 11 Отговор
    А ве тея от Брюксел били големи фурнаджийски лопати,един път налагат санкции,втори път не.Както го е казъл народа:

    Интереса клати феса.
  • 24 юрист

    12 18 Отговор

    До коментар #22 от "Различен":

    “коментарът “ ти, го пропускам край ушите си- не ме засягат интернационалните ти глупости! Като много съпреживяваш и мислиш , че сащ са били агресор в чужди държави- да беше направил ЛИЧНО ТИ нещо по въпроса- нали с шаренкова сте 5тата руска колона в България?

    Коментиран от #27, #30

  • 25 до юрист

    18 11 Отговор
    Защо мислиш че , някой се инересува от твоето мнение и публикации ?
    Предлагам да си ползваш информацията за лична употреба.
    И не определяй хората като русофили или русофоби без ясно изразено тяхно виждане по казуса !
    Надявам се повече да не досаждаш на всички.
  • 26 юрист

    12 20 Отговор

    До коментар #22 от "Различен":

    Що се отнася до “референдумът“ в Крим, то той е НЕЗАКОНЕН, защото нарушава чл.73 от конституцията на Украйна- Статья 73. Исключительно всеукраинским референдумом решаются вопросы об изменении территории Украины.
    http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/razdel-3/
    “Референдума“ нарушава и стандартите за провеждане на референдум! Как ЗА ЕДИН ДЕН руските зелени човечета- т.е. руският спецназ успя да забие руското знаме над Крим И В СЪЩИЯ ДЕН да организира И ПРОВЕДЕ референдум, а? Не си професионално подготвен да дискутираш с мен тази тема, така, че- мисли, преди да пишеш глупости....
  • 27 Имье и назвиско

    21 12 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Човекът може и да не е подготвен да спори с радио, но и ти би трябвало да отчетеш, че си полуграмотна, което си личи от написаното. А дали ще дискутираш разните му членове е отделно виждане. Някой да не е дискутирал Майдана кой и как го проведе? В държава като Украйна, че и България евтиното патриотарстване винаги привлича поддръжници. Изгониха законно избран президент без необходимите за това конституционни и законови действия. Това бе преврат!

    Случаят с Крим е показателен за вижданията ти. Русия е виновна, въпреки че поне в 200 години от 300 в рамките на руската държава Крим е с преобладаващо етнически руско население. Трябвало да се съобразява с украинската конституция... Украйна е държава, създадена от Русия като подчинена съюзна република. "Украинска" конституция е красиво понятие, но в тъмните години на демокрацията същите тези хохли-демократи искаха да откраднат руския Черноморски флот, че и Севастопол. Крим беше подарък за Украйна от СССР, когато никой и не е смятал, че ще се стигне до разпад. Бившите гаджета е редно да връщат подаръците, не?

    Коментиран от #28

  • 28 юрист

    11 21 Отговор

    До коментар #27 от "Имье и назвиско":

    “...Публикувано във факти.бг: Случаят с Крим е показателен за вижданията ти....“ Моите “виждания“ кореспондират с международното публично право, конституционното право, международното наказателно право, обща теория на правото, договорно право и сравнително конституционно право и се основават на знанията ми по тези дисциплини, както и на чл .24 ал.1 т.1 от ЗАдв. Моето юридическо становище отразява законосъобразното правно положение и е формирано въз основа на изграденото
    вътрешно убеждение в качеството ми на български адвокат. А ти в какво качествот пишеш- на руски държавен трол, ли? “...Публикувано във факти.бг: Трябвало да се съобразява с украинската конституция....“ ДА- ТРЯБВА- и заради това- Конституция Украины Статья 134. Автономная Республика Крым является неотъемлемой частью Украины и в пределах полномочий, определенных Конституцией Украины, решает вопросы, отнесенные к ее ведению. и Статья 2. Суверенитет Украины распространяется на всю ее территорию. Украина является унитарным государством. Территория Украины в пределах существующей границы целостна и неприкосновенна.
    http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/razdel-1/
    Повече няма какво да ти кажа. Отговорът на следващият ти въпрос ще ти струва 50 лева за адвокатската ми консултация. Лек ден!

    Коментиран от #33

  • 29 А112

    12 0 Отговор
    Financial Times: EU ready to retaliate against US sanctions on Russia: https://www.ft.com/content/211de800-6fbc-11e7-aca6-c6bd07df1a3c
  • 30 Различен

    19 13 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Сладурке, ма
    след като си толкова начетена и образУвана, я ми кажи, какво пише в конституцията на СССР-то, по отношение на обособяването и отделянето на територии, в отделни, или към отделни републики.
    Щото там пише, че това може да стане след референдум. Та да та запитам, аз, кога точно е проведен такъв референдум, за преминаването на Крим към Украйна????????????
    Никога!
    Следователно самото преминаване на Крим към Украйна е НЕЗАКОННО! И е решение, еднолично, на някакъв си ръководител с Украински произход, които единоначално и в нарушение на КОНСТИТУЦИЯТА на СССР-то е направил това деяние!/Хрушчов/
    Та тази земя никога не е била Украинска, а е неправомерно присъединена към несъществувала никога държава.
    И все пак хората си направиха референдум и доброволно си избраха към кого и как да бъдат присъединени и с кого да живеят, а не както са се изгаврили с тях на времето!!!!

    Коментиран от #32

  • 31 юрист

    10 21 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: я ми кажи, какво пише в конституцията на СССР-то, по отношение на обособяването и отделянето на територии, в отделни, или към отделни републики....“
    1. Намери си я сам, публикувай я и й направи сравнителноконституционен анализ с конституцията на рф
    2. Не ме занимавай с глупости- държава ссср не съществува на международната политическа карта. Вероятно не ти хареса и съществуването на Третата българска държава и предпочиташ в момента територията на България да се включва в държавната територия на османската империя, но... реалността е друга. Апропо- нали си за ердухан- и ти ли ще оспорваш границите по Лозанския мирен договор, които граници се опитва едностранно да “преразглежда“ и ердухан?

    Коментиран от #36, #43

  • 32 Кики

    20 0 Отговор

    До коментар #30 от "Различен":

    Точно така мислех, че ще ти отговори Юрист. СССР не съществува и няма как Русия да си върне територията. По - добре не спори с нея, само си хабиш нервите.
  • 33 Имье и назвиско

    17 5 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Твоето становище като адвокат въобще не ме интересува! Становището като адвокат е мнение на обикновен човек, който се мъчи да си придава важност с притурката "адвокат". Като си фен на украинците, помагай им от Украйна. Твоята роля е на обикновен симпатизант, нищо повече! Публикуваш няколко линка, пълни с мнения на "експерти", които обаче не са еднакво приети от двете страни по конфликта и вече се изживяваш като "голямата работа". Същественото в случая е друго - Крим е с етнически еднородно и руско население от поне 200 години. Крим бе в рамките на Украйна като автономна република. Има и морална гледна точка относно измеренията на украинската криза.

    Адвокатите постоянно се позовавате на еди кой си закон, еди коя си алинея, точко еди коя си. Майданът в Украйна по кой член от украинската конституция бе проведен? По кой закон и по член кой, параграф кой бе прогонен в това време законния украински президент? Как очакваш, че ще се спазва конституция или законова система, която вече е нарушена от крещящата за справедливост страна, която току-що е посегнала на конституцията и прогонила президента?

    Няма как да съм държавен "руски трол". Не съм получавал пари да споделям убежденията си, а разните, пишещи по форумите "Слава России" едва ли са подходящ контингент, за да им се плаща, още повече от Кремъл.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #33 от "Имье и назвиско":

    “...Публикувано във факти.бг: Становището като адвокат е мнение на обикновен човек..“ Ще ти се, тролчик, но не е така:) Я ми кажи- кой обикновен човек, без да е учил дисциплината “Общо учение за държавата“ в юф на един ЕС унивеститет, знае какво е унитарна и федеративна държава, м?:) Както и да е - бъркаш в мнението си. За да формирам вътрешно убеждение като адвокат, аз СЪМ ДЛЪЖНА ПО ЗАКОН да се ръководя САМО от законите и доказателствата и да ЗАБРАВЯ личните си пристратия и да ги оставя настрана. В това е и разликата между професионалното юридическо становище по въпрос на правото, от субективното лично мнение на един гражданин.

    Коментиран от #40

  • 35 юрист

    2 15 Отговор

    До коментар #33 от "Имье и назвиско":

    С две думи- чрез мен говори правото, а не моята собствена личност. За това постоянно припомням, че съм адвокат и над 95% от моите коментари са написани в качеството ми на адвокат, а не просто на гражданка. Там, където изказвам личното си мнение на гражданка, веднага може да се направи разликата с другите ми коментари. За това- когато не познаваш спецификата на една професия, по-добре не се изказвай неподготвен по нея, защото ставаш смешен...
  • 36 Имье и назвиско

    13 3 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    1. Ха, този международен правен и политически субект може да не съществува под същата форма и правна организация, но правоприемник на СССР официално е Русия. Ще си затваряме очите ли?
    2. Да консултираш някого можеш в адвокатския си кабинет и ако някой ти потърси мизерните услуги. Иначе трябва да ми плащаш обезщетение за тормоз, защото непрекъснато мелеш под всяка статия невиждани глупости.
    3. Ти си български адвокат, не украински. Ако толкова държиш на правилата и това кое е редно, спокойно можеш да се включиш в редовете на съществуващите и достатъчно известни украински и международни организации за защита целостта на Украйна. Дори можеш да основеш собствена организация, откъдето да наричаш всички с различно от твоето мнение "ушанки". Явно е, че те притеснява и затова се криеш като мишка по форумите, където е по-лесно да си разправяш за сутиените и че спориш с мъже.
    4. За щастие, Украйна е достатъчно легитимна и мощна да се справи с проблемите си сама и с помощта на международната общност. Твоите знания по конституционно и международно публично право можеш да си ги напъхаш дълбоко отзад, където слънце не огрява, защото в тези процеси, срещи на високо равнище и правни анализи на никой не му е скимнало да се обърне към обикновен сив български адвокат.
    5. Ти виждания може и да имаш, но целия ти "авторитет" по въпроса не е нищо повече от това да си отвори човек "Вашингтон поуст" или някой руски вестник и да научи същественото от първа линия. Т.е. това, ч

    Коментиран от #39

  • 37 Имье и назвиско

    13 2 Отговор
    И изобщо, моето момиче, 50 лв. за св...ка е твърде много!
  • 38 Бесен Язовец

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Нищо не разбираш Плювналиева
  • 39 юрист

    3 11 Отговор

    До коментар #36 от "Имье и назвиско":

    1.“...Публикувано във факти.бг: но правоприемник на СССР официално е Русия...“ Моля, публикувай юридически доказателства във вид на официални писмени документи, годни за съд, от които е видно, че универсален правоприемник на ссср във всичките му териториални образувания, е рф/ русия/
    2.“...Публикувано във факти.бг: Иначе трябва да ми плащаш обезщетение за тормоз, защото непрекъснато мелеш под всяка статия невиждани глупости...“ Моля, посочи кой член от ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА FAKTI.BG https://fakti.bg/terms, създават пряко задължение за теб или за който и да е било друг потребител да четеш всичките ми коментари и да си длъжен да им отговаряш?
    3.“....Публикувано във факти.бг: Ти си български адвокат, не украински...“ Което не пречи да направя сравнителноконституционен анализ на 2те конституции, защото и България, и Украйна са УНИТАРНИ държави и като такива, за тях важат точно определени правни положения.
    Останалите ти глупости не коментирам, защото умишлено съдържат простащини, обиди и твърдения на неграмотен човек, с цел моето уязвяване.

    Коментиран от #41

  • 40 Имье и назвиско

    12 5 Отговор

    До коментар #34 от "юрист":

    Господи боже, сега вече чрез нея говори правото, законността и държавността :-). Коментарите ти не могат да бъдат като публична личност и адвокат, защото си се скрила по презумпция зад анонимността на форума. На практика си обикновена гражданка, която се е разквичала по теми, които даже не я интересуват материално. Никой не те приема за нищо, но ти се правиш на адвокат. Прави се, не ми пречи!

    Адвокатите са публични личности, които могат и се контролират от професионален съюз. Кой те контролира докато пишеш тук? На всеки адвокат може да му бъде потърсена отговорност като публична личност. Онзи ден се хилеше тук как нямало да те намерят. Това ли е правото, което струи от думите ти? И приказките как единствено "героите" като теб ще разпознаят унитарна или федеративна е държавата като държавно устройство. Чакай да сметнем - поне 300,000 души в България са бивши или настоящи юристи и адвокати. Поне 10,000 души годишно завършват специалности като "Стопанско управление" или "Публична администрация", където правните дисциплини също се изучават. За 10 години - 100,000. Какво излиза? "Изключителната адвокатка" се хвали с обща култура, която притежават почти всички студенти и още едно 400 - 500,000 души в България... Скрий се пиленце...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Киро

    7 8 Отговор
    Глупости, това е елементарна хранилка за мурзилажа в сайта, да прави кликове и коментари.
  • 43 Различен

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Слънце мое, нещо съвсем оплете конците и се забатачи, като пиле в калчища!
    Казваш СССР-то не съществува? Факт! И царство България не съществува! Факт!
    Та според твоите твърдения, връщането на имотите на царчето, всякакъв вид реституция, и връщания в "реални граници" са незконни действия, защото такива държави не съществуват!
    Имаме неправомерно присъединена територия/земя/ която справедливо е върната обратно! Крим.
    Имаме неправомерно изети и конфискувани земи, магазини, фабрики и т.нн., които са "справедливо възстановени на техните наследници. Та каква е разликата, според твоето "право"?
  • 44 Монго

    12 2 Отговор

    До коментар #41 от "Имье и назвиско":

    Е що се връзваш на каката в климакса? Виж и постовете, до два и нещо посред нощ и после наново на линия в 10:00. Защо изобщо и обръщате внимание, нито е юристка, нито доктор а най-обикновен трол и то изтрещял.
  • 45 Барчо

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Тези санкции, душо, са само на хартия. На практика всички търгуват и работят с Русия. Имало списък с двайсетина бизнесмени, дето не ги пускали тук и там. Голяма работа. Що пуснаха Путин в Германия? Нали той е най-виновния!!! Ми щото душо, без него не стаа работата. Демек, да си праиш сметката без кръчмаро.

    Коментиран от #47

  • 46 Kcaniba

    4 11 Отговор
    В коневръза смут настана,отново и отново,гледайте си колабиращата икономика другари,не се занимавайте със САЩ и ЕС,които са на милиони светлинни години пред империята на злото!И умната с пиячката ,че сте неадекватни....
  • 47 Kcaniba

    4 13 Отговор

    До коментар #45 от "Барчо":

    Сменявай спешно одеколона който пиеш,другарски съвет душко....

    Коментиран от #51, #52

  • 48 стоян георгиев

    3 11 Отговор
    днес в саита е ден за руски партенки.тва е поредната такава.не се знае първо кви ще са американските санкции ,а вече скараха сащ с европа.няма изявление на нито един орган на евроуправлението че ще стане така.статията е лобиска и не показва кои са точно въпросните източници.иначе е възможно централноевропеиските националисти да се опитат да повлияят на европа в тази посока.

    Коментиран от #49

  • 49 Георги

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Статията се базира на статия публикувана във Файненшъл Таймс. Мда, сигурно Файненшъл Таймс са руски агенти - Financial Times: EU ready to retaliate against US sanctions on Russia: https://www.ft.com/content/211de800-6fbc-11e7-aca6-c6bd07df1a3c

    Коментиран от #50

  • 50 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #49 от "Георги":

    много добре прочетох и статията и посочените източници.затова я определих като лобиска,щото няма ни един конкретен източник на които да се позовава.казано е източници в европеиската комисия,но комисията не е излязла с никакво изявление по темата ,а и самите американци все още не са обявили конкретно какви ще са санкциите.
  • 51 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "Kcaniba":

    Ми я си спри колата, че кара с РУСКО ГОРИВО, който купуваш всеки ден. И всички други. Също и всичко да се спре дето работи с РУСКИ ГАЗ в България. Ма и атомната централа да спрете. Тогиз ти ще земеш Кса......а да се фанеш за палците на краката си с двете си ръчички.

    Коментиран от #53

  • 52 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "Kcaniba":

    Украинците спряха да купуват по 78 долара ДОМБАСКИ ВЪГЛИЩА и сега ще ги купуват от братята американци на 212 долара. Американците и обещаха да и ги дават по-евтино от домбаските, но обещаването не е като даването. Сега мешат и от ЮАР на по 108 долара. Да не говорим, че качеството е в пъти по-лошо. И ние ли така трябва да направим по твоя акъл?
  • 53 стоян георгиев

    3 14 Отговор

    До коментар #51 от "Барчо":

    няма да стане нищо съществено.ще се качат цените на горивата с около 20% ,но в русия ще има канибализъм.

    Коментиран от #54

  • 54 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Нефта пада по борсите с 10% , но тук цената пада с 0.01%.
    Нефта се вдига по борсите с 5%, тук се вдига с 4%
    Няма да е с 20%. Даже не искам мисля с колко ще е.
    Мога само да ти дам пример с Украйна.
    Купуваше от Домбас въглищата на 78 долара тона, а сега ги купува от американците за 212 долара. Това батка, не са 20%
    Икономиката за голямо съжаление е оплетена като черва и трудно може да се предприеме нещо, което да е изгодно за всички. Това непрекъснато се опитвам да кажа. Трябва да си гледаме интересите.

    Коментиран от #55

  • 55 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #54 от "Барчо":

    тва не е вярно дето си го писални за украина ни за останалото.краината цена в бензиностанциите барчо зависи от борсовата ,но не пропорционално.трудно обаче ще ти го обясня на теб предвид познанията ти ,а що се отнася до въглищата в украина .въглищата от донбас ги купуваха за 60 долара сега от сащ ще са около 100 ,но с разсрочено плащане.само една забележка донбас бе част от украина ,но сега е воюваща с украина сепаратиска република и не е нормално да търгуват украинците с въпросните сепаратисти дори и да стоят на тъмно.иначе ти казах ,русия спира да продава суровини в европа и автоматично почва канибализма подобно на 30 те години.без парите от ресурсите дето продават руснаците са живи умрели.
Новини по държави: