Last news in Fakti

3 Август, 2017 18:43 1 617 31

Европейският бизнес е против санкциите наложени от САЩ

  • санкции-
  • бизнес-
  • русия-
  • сащ
Европейският бизнес е против санкциите наложени от САЩ - 1
Снимка: АР/БТА

Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ) официално изрази своето несъгласие с наложените нови санкции на Русия от страна на Вашингтон. „От Асоциацията считат, че именно бизнесът е едно от ключовите звена, които свързват държавите и хората, и принципът на свободна търговия не трябва да бъде ограничаван по такъв начин”, пише в свое изявление АЕБ.

Асоциацията обединява над 500 големи компании от страните членки на Европейския Съюз и Европейската асоциация за свободна търговия и се явява главен защитник на интересите на чуждестранните инвеститори както в Русия, така и в Евразийския икономически съюз.

АЕБ призовава президентите и премиерите на държавите членки на ЕС, САЩ и Русия да изберат нова линия на поведение, която „би позволила да се отдели бизнесът от политиката и да се намери общо, взаимноприемливо решение в духа на мир и съгласие”.

Президентът Доналд Тръмп подписа новите санкции срещу Русия на 2 август. В документа се посочва, че се съкращава срокът за финансиране на руските банки, които са под американски санкции, до 14 дни, а за компаниите от петролния сектор – до 60 дни. Досега дните бяха съответно 30 и 90. В закона е записано, че президента на страната може да въвежда санкции срещу лица, които инвестират в строителството на руски тръбопроводи извън Русия над 5 млн. USD на година или 1 млн. USD наведнъж. В документа изрично е записано, че САЩ ще продължат да работят срещу проекта „Северен поток 2”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 11 Отговор
    АУУУУУ....
    нашите представители на козиакино са вцепенени!!!
    Не приемат, не предават!!!
    Толкова неевропейско решение на европейския бизнес!!!
    Не ли то нашите расофоби-миячи на кенефи из демократичната Европа!!!

    Коментиран от #18, #24

  • 2 Соросоидите....

    17 8 Отговор
    Ььььььь кво стана?
  • 3 А стига бе

    17 4 Отговор
    Е как така-нашите американски подлоги защо не са ги попитали?? Как така без тяхното мнение тия 500 корпорации ще правят заявления??? Европейски ушанки....
  • 4 Айде по бързо

    18 7 Отговор
    Юристе-връзвай си въжето.

    Коментиран от #12

  • 5 Капиталист

    21 2 Отговор
    Путин ги е купил тия. Путлеристи долни. Евро-ушанки.
  • 6 Kcaniba

    16 3 Отговор
    500 евроушански едри капиталюги!!
    Руски агенти!!!
    Къде е вчичкоьородентроллл?!?!
  • 7 висок

    12 25 Отговор
    Наврмето така скачаха и срещу КОКОМ наложен от Рейгън срещу СССР.... но Коком разруши империята на злото. Сега Тръмпи с КОКОМ-2 ще довърши войнстващите азиатци. Да живеят санкциите!
  • 8 Киро

    12 26 Отговор
    Санкции ще има, драги копейки!

    Яки санкции, да напълните потурите!

    Изключително полезни санкции, както Путю джуджака каза!

    Пробивайте нови дупки на колана, че още ще изгладнеете!
  • 9 Шаран БГ

    6 3 Отговор
    Че някой пита ли го европейския бизнес ???
  • 10 fuckАЕБ

    9 14 Отговор
    На кой освен путинистките му пука какво мислят тия. Я тия утрепки да си направят сметка колко оборот въртят на щатския пазар, защото и без санкции не могат да врътнат на жалкия руски и 1/10 от американския. Няма сериозна западна европейска компания, която да няма заводи и пазарен дял в щатите. В Путландия нито има толкова хора като потребители, нито имат толкова пари, нито имат такъв консуматорски манталитет. Жалки и смешни безгласни букви са, АЕБ да си е.е майката....
  • 11 onq s konq

    8 8 Отговор
    Тия УМНИ ГЛАВИ от въпросната "асоциация" предлагат/и то съвсем сериозно/ ДА СЕ ОТДЕЛИ БИЗНЕСА ОТ ПОЛИТИКАТА и да се търсят "други решения" на проблемите между Русия,ЕС и Америка...Е единственото решение което остана непробвано все още Е ВОЙНАТА?!Та ги питам тия бизнесмени :Как да се отдели икономиката/бизнеса/ от политиката,след като ПОЛИТИКАТА Е ВЪНШЕН ИЗРАЗ НА ИКОНОМИКАТА,т.е. нещата са неразривно свързани и подробно обяснени от Маркс и Енгелс!И така:Господа бизнесмени,трябва да ви е пределно ясно,че никакъв бизнес не бихте въртяли АКО НЕ ВИ Е ГАРАНТИРАНА ТЕРИТОРИАЛНАТА ДЪРЖАВНА ЦЯЛОСТ И ГРАНИЦИТЕ НЕ СА НАДЕЖДНО ЗАЩИТЕНИ ОТ АРМИЯТА СРЕЩУ НАХЛУВАНЕ НА ВРАЖЕСКИ СИЛИ...Украйна е последния и най-пресен пример!
  • 12 юрист

    7 12 Отговор

    До коментар #4 от "Айде по бързо":

    Къш бе, трол- аз не търгувам с путлерова русия и тези санкции НЕ МЕ ЗАСЯГАТ по никакъв начин! :) Обаче- засягат ГАЗПРОМ- хихихи:) НАЛИ БЯХТЕ СРЕЩУ БАНКИТЕ И БАНКСТЕРИТЕ, А , ушанковци- какво стана сега- ИЗВЕДНЪЖ ЗАЕХТЕ ПОЗИЦИЯ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ЕДРИЯ БИЗНЕС, ОСОБЕНО В ЕНЕРГЕТИКАТА И СМЕСЕНИТЕ РУСКО ЕВРОПЕЙСКИ КОМПАНИИ?:D УЖ ВСИЧКИТЕ СТЕ КОМУНЕТА, ОБАЧЕ...ЗАЩИТАВАТЕ ЕДРИЯ ЕС КАПИТАЛ, ЕС БАНКИ И КОНСОРЦИУМИ, А? ХАХАХА:) ВИЕ СТЕ СЛУГИТЕ И РОБИТЕ НА ЕДРИЯ ЕС КАПИТАЛ, ТОЙ ВИ Е КУПИЛ, БИВШИ КОМУНЕТА:)

    Коментиран от #13, #15

  • 13 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    А не се ли замисляш, доходите - преки и косвени на колко милиона европейци, свързани с тия компании засягат санкциите? Както правилно отбеляза, това са представители на едрият капитал, който има лобита и защита дори на ниво законодателство и държавни политики, какво остава за дребният бизнес.
    Наистина ли мислиш, че глобално сътресение в ЕС не би те засегнало?

    Коментиран от #22

  • 14 Kcaniba

    5 9 Отговор
    Пробивайте си дупки на колана, санкции срещу империята на злото ще има,а това дали бизнеса е против.....Фалшива новина, стокооборота между САЩ и ЕС е в пъти по голям , отколкото с Русия,а и санкциите ще паднат след сегашния режим,на който не му остава много време! Та те така стоят нещата,няма нужда от еуфория в коневръза!
  • 15 999

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Да не ти пука на тебе за бизнеса защото ти си продаваш мизерната душичка като вадиш някой престъпник от затвора и пълниш лакомата си гуша с крадени пари, защо да ти пука?

    Коментиран от #19, #29

  • 16 Kcaniba

    5 13 Отговор
    Империята на злото, активизира всички спящи клетки, русофили на запад,в отчаянието да промени и смекчи санкциите , срещу режима,но дали ще се получи, едва ли! Предстоят интересни събития ......И дай Боже, след тях , руския народ,да намери своето достойно място в демократичния свят!

    Коментиран от #21

  • 17 Kcaniba

    4 11 Отговор
    Цвиленето в коневръза е напразно,повярвай ми ...
  • 18 Kcaniba

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Напразно цвилиш,а не е ли тая Европа в сънищата и мечтите ви.....Жалки крепостни мужици...Излезте от коневръза и вижте как живеем в свободния свят сега, защото ние и нашите родители помним,как сме живяли и под Съветско робство

    Коментиран от #20

  • 19 кроко

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    А ти какво толкова си се загрижил за "бизнеса", ? Като, че ли на него му пука за теб, бизнесмените мислят само за собствената си печалба, а за обикновенните работяги не мислят изобщо.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Руският народ имаше късмета да бъде в "демократичният свят", на точното място което му е отредено, навреме да се осъзнае и да търси по-добър вариант. И го намери. Сега обикаля и купува имоти по целият свят и се прибира в Русия, а не като демократичният, български народ, половината от който отдавна го няма в България ( чу се цифра до 3,5 млн. българи зад граница ).

    Коментиран от #23

  • 22 юрист

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Наистина ли мислиш, че глобално сътресение в ЕС не би те засегнало...“ ДА! Предположи, че има хора, които устройваме живота си така, че да не ни засегне или ако има засягане , то да се ограничи до абсолютния минимум. Напр.- не си купуваме никакви стоки на лизинг и нямаме ипотечни и други кредити. Така живеем, че да не ползваме тези финансови инструменти.

    Коментиран от #30

  • 23 Kcaniba

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Ха ха ха,я пак,ти вярваш ли на това което си написал....Ле, ле ,та с какви пари купуват имоти ушанките в омразната Европа и САЩ,и защо точно там,като според опорните ви точки там е ад....Не случайно вашият вожд е известен с името Пинокио!

    Коментиран от #25

  • 24 Kcaniba

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    По- добре мияч в Европа, отколкото крепостен кон в коневръза!

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Направи си проучване бе! Само в България за няколко години имотите им минаха 300 000, като смяташ че далеч не сме най-привлекателната страна за купуване на ваканционни имоти... или друго "мислиш".
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Барчо

    6 3 Отговор
    Това не мое да бъде. ЕС е за санкции до дупка. Ма до коя дупка е друг въпрос.
  • 29 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    Аукционна къща в Монако продала часовник Patek Philippe Triple като собственост на руския президент Владимир Путин. Цената е над 1 милион долара, както съобщиха световните агенции. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, разбира се, отрече, че прескъпият часовник е принадлежал на шефа му. И да е бил негов, няма как да признае, нали мизерстващите руснаци ще побеснеят, а може да се сетят и за лозунга, подет от опозиционера Алексей Навални, станал извънредно популярен на протестите: „Долу царя“. Е, годината не е 1917, а 2017!Та кой краде,от народа,а зомбирани рублери....
  • 30 анти юрист

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Кажи "Юристче" защо европейският бизнес така се възпротивява на новите санкции?
  • 31 Патриот

    0 0 Отговор
    Бръкнаха му на европейският бизнес у г.30 и скочи. А когато ни се бъркаха те нямаше проблем.