Last news in Fakti

10 Август, 2017 07:50 10 358 41

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов (СНИМКИ)

  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • пентагон

Пентагонът е разработил схема за изпреварващи удари по 20 военни обекта в КНДР

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Министерството на отбраната на САЩ е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея от бомбардировачи Б-1 "Лансър", обяви американската телевизия NBC, цитирана от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че съобщението е дошло на фона на крайно напрегнатата обстановка на Корейския полуостров. Северна Корея извърши наскоро редица ракетни изпитания, а вербалната конфронтация между режима в Пхенян и президента на САЩ Доналд Тръмп ескалира през последните два дни.

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов (СНИМКИ)

В американската военновъздушната база "Андерсън" на остров Гуам се намират шест свръхзвукови стратегически бомбардировачи Б-1 "Лансър". От края на май те са изпълнили 11 тренировъчни полета, имитиращи удари срещу Северна Корея, за последно - на 7 август.

Пентагонът предвижда в евентуалната операция да участват спътници, дронове, изтребители и разузнавателни самолети, заяви NBC, цитирайки свои източници. Приоритетни мишени ще бъдат пускови площадки за ракети, изпитателни комплекси и логистични сгради.

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов (СНИМКИ)

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов (СНИМКИ)

Според източниците на американската телевизия разузнаването на САЩ е уверено, че разполага с точна информация за разположението на въпросните обекти. То се е сдобило с част от данните чрез анализ на сведенията за ракетните опити на Северна Корея в последно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Дони

    36 57 Отговор
    Крайно време е!
  • 2 Чепа

    83 44 Отговор
    Екстра!Идва края на америка!

    Коментиран от #5

  • 3 tost

    113 16 Отговор
    Американците ще се бият до последния южнокореец срещу Северна Корея.
  • 4 Вуте

    65 28 Отговор
    Ойдеме си и ние покрай теа кравари
  • 5 1914

    23 23 Отговор

    До коментар #2 от "Чепа":

    Ти си много,ама много "умен".
  • 6 Бесен Язовец

    68 27 Отговор
    Е айде де само слушаме, действия никакви щото са цвърчащи мишоци САЩ и нищо повече
  • 7 ссср

    58 26 Отговор
    Готово било, какво е готово бе смешници???
  • 8 Алфата

    54 22 Отговор
    Проблемът е, че ще го отнесът момчетата на снимката, около мазния корейски шопар! Както винаги т. нар. войник ще е без вина виновен, заради Ун-овци, Ердоган-овци, Мадуро-вци и др. - Овци помислили се за богове!
  • 9 ръца пръца

    42 26 Отговор
    Хамериканците са гола вода. Само плямпат и нищо няма да направят. Те и предния път изпратиха една камара военна сила заедно със самолетоносач и врякаха, врякаха, какво щели да направят на Северна Корея пък после накрая подвиха опашка, обърнаха се и тихомълком се изнизаха като пръдня от гащи. Не им стиска , защото Кимчо е луд и ще ги избомби без да му мигне окото, а те го знаят това, но нали трябва да се направят велики и плямпат. Това ще им остане. Тяхната работа е като на онези двамата дето се скарали и аха да се сбият ама по слабия викал на приятелите си "Дръжте ме, че ще го пребия" с надеждата, че наистина ще го задържат като тръгва към по силния, че да не яде бой.
  • 10 Барчо

    77 21 Отговор
    Колко интересно звучи - "изпреварващ удар". Ми това го направи Хитлер на 22 юни. Не напразно сравнявам САЩ с Хитлер. Гледах снимки на убити от американските атомни "миротворни" бомби в Япония. Около 50 000 "изпечени" като прасета японци и в двата града за по-малко от минута. Това и Хитлер не е могъл да постигне. Още 300 000 умряли в следствие от бомбите до 1950 г. И това Хитлер не е могъл да направи. В Хирошима са убити 10 000 войници, а в Нагасаки 150 войници. Останалото е мирно население - жени, старци, деца, бременни, ученици, студенти, лекари.
    Между САЩ и Хитлер няма знак за равенство. САЩ го бие по всякакви показатели в зверствата си. Сега е бил готов. За какво си готов, бе, САЩ? Да бомбандираш отдалече, както винаги си правил! Надявам се да ти счупят кунките този път, както във Виетнам, щом не сте си взели урок оттогава.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Барчо

    18 26 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    И кой си ти, бе, че ще разпалваш нова война и искаш да въвлечеш света в нея.
  • 12 656

    34 18 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Много си прав, САЩ трябва да страдат, много да страдат, скапаните убийци прикрити от измислената си демокрация...рано или късно ще се започне пукотевицата, май по скоро - рано. Теглете най новата игра - "Война на изток" хахаха малоумници с телефони вечно в ръка.

    Коментиран от #34

  • 13 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    37 18 Отговор
    Хората, които диктуват какво да прави Доналд Дък са им нещо грешни сметките. КНДР да не им е някоя незначителна държавица, като Ирак, Либия или Сирия, която е наред да съсипят. Колкото и да не им се иска на ХАмериканците, те трябва да се съобразяват с КНДР, защото тя разполага с най-голямата военна структура в света, разполагаща с 9,5 милиона военнослужещи. Казано по друг начин КНДР е фактор на световната карта и ХАмериканците го знаят, но в момента блъфират. Другият вариант е да са толкова изперкали, че наистина да се осмелят да ги нападнат. Ей това ще е най-голямата простотия за последните няколко века, защото ще доведе до нова Световна Война. Учили сме история и знаем кой седи зад гърба на КНДР, а именно други военни сили. За съжаление както винаги България е на страната на губещите.

    Коментиран от #14, #15, #40

  • 14 Гост

    19 6 Отговор

    До коментар #13 от "сойкаПЕИСМЕХУЛКА":

    За жалост е така ние никога не сме имали умни политици, но сега заради тях нямаме и силна армия.
  • 15 PST

    10 18 Отговор

    До коментар #13 от "сойкаПЕИСМЕХУЛКА":

    Какви войни .какви ПРОСТОТИЙ ти се въртят в червената кратуна на сутрешното кафе ! Ким-чо е европеиски възпитаник (завършил в Швеицория) и търси някакъв по -достоен начин за обединение на Корея ! Дига си цената със заплахите за по добра позиция при преговорите ! Този филм сме го гледали ..ГДР-ФРГ !
  • 16 Дедо Грую

    36 2 Отговор
    Не трябва да има военни действия, защото винаги страдат обикновените хора.
    Няма лоши народи, а има изперкали, самозабравили се управляващи, самообявили се за "елит" . Тяхната алчност и чувство за безнаказаност са в основата за всички трагедии. За да постигнат гадните си цели те използват религия, дезинформация, манипулация и всякакви подобни действия. Докато хората се избиват и страдат, те отдалече на сигурно място се забавляват и разиграват съдбите им като на шахматна дъска.
  • 17 Киро

    17 26 Отговор
    Нещастна групичка тролове-копейкаджии скимтят под статия за САЩ.

    Колко трогателно!

    Плача!

    АХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 18 Хайко

    19 9 Отговор
    Тръмпяк Тръмпяк....това не ти е Сирия или Ирак - само информативно го казвам!
    Срещу Иран и КНДР не си толкова ербап ми се струва.
    Иначе ДА! Крайно време е да се махне тоя ненормалник - Ким Чен Ун и цялата тази клоака. Да се освободи тоя народ най-после!
  • 19 Kcaniba

    12 11 Отговор
    по тихо в коневръза бре,какво е това цвилене
  • 20 Бат Митьо

    17 2 Отговор
    Хайде стига сте си играли на война, че петрола се вдига а съм на къса позиция!! :D
  • 21 Вили

    15 21 Отговор
    Първият концетрационен лагер за унищожаване на хора е построен в Съветския съюз, след Октомврийската революция.

    Коментиран от #30, #38

  • 22 Лупи

    16 4 Отговор
    САЩ има нужда от С. Корея за да си продължи рекета в региона. Ако преценят, че ония имат реални ракети(а не макети), с които да достигнат континенталната част или дори до Хваите ще ударят само там където са силозите и базите на ракетите. После пак по старо му! Войната е бизнес и никога няма да спре!
  • 23 Иво

    14 7 Отговор
    Американците доказаха на последните избори за президент колко "интелигентна" нация са. Избраха си техния Ким за президент. А когато се съберат две откачалки на едно място, резултатът е най-малкото непредвидим...
  • 24 Kcaniba

    4 13 Отговор
    Вижте на снимките ,отчаянието в очите на С.Корейските сольдати!

    Коментиран от #28

  • 25 onq s konq

    10 5 Отговор
    Тука сте големи разбирачи на военни теми, изобщо не знаете какво е война и какво може да донесе това на човечеството. Като пукне първата граната и ще се приберете всички под юрганчетата. Особено тези, които не са били в казарма. Щото то ако стане и до тук ще дойде.
  • 26 Mariec

    6 3 Отговор
    Дедо Грую е много прав! това,че сащ се правят на велики,защото им минава номера,го правят за да няма вътреши размирици и чтез военни действия оправдава производството на оръжие и големите пари.постоянно се коментира кой е луд,по-луд,но май потърпевша е публиката,която ръкопляска .да,прав е дедо Грую!
  • 27 Киро

    8 16 Отговор
    Време е да забият една ракета в задника на дебелата свиня в Пхенян! Мухаха!
  • 28 Киро

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Ти пък къде го видя това "отчаяние в очите на С.Корейските сольдати! " бе мушморок. Ей големи психолози се извъдихте бе. От къде ви изкопаха такива разбирачи, че чак до тука я докарахме от такива като тебе.

    Коментиран от #29, #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ярослав Станчев

    22 4 Отговор

    До коментар #21 от "Вили":

    В грешка си.Първите концентрационни лагери са създадени от англичаните през Англо-бурската война в Южна Африка.Англичаните затварят над 200 000 човека в тях,главно жени и деца.За периода 1901-1902 г. са умрели над 17000 души от глад и болести.Не са руснаците първи,ингилизите са "откривателите" на концлагера.
  • 31 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    нищо няма да се случи поне за сега,но е добре да карат севрнокореиците да правят лицеви опори на гладен стомах.здавословно е а и няма да мислят за глупости след като се поуморят.

    Коментиран от #33

  • 32 Райчев

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Киро":

    Кирев че ти изкачат понгълите-мушни две ракии да ти мине
  • 33 на деса шушито

    6 4 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Десо, ти като безработна до миналата година най-добре знаеш как се правят лицеви опори на гладен стомах. И отстрани трите ти чаавета-цигу мигу, Страдивариуси в оркестъра.

    Коментиран от #36

  • 34 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "656":

    Нарочно се представя СК като страна от каменната ера. Военните с прашки, комуникацията с димни сигнали и т.н. Тази държава живее в санкции от много години. Въпреки това има по брой четвъртата армия в света. Русия е след нея. Турция е на 9 то място. Искаш ли мир, готви се за война. Те и това правят. Може средния кореец там да не е с висше образование. Върхушката обаче има такова и със сигурност не искат да и бъдат унищожени привилегиите. Там не ги возят с москвичи, а с майбах, мецедес и т.н. и само поръчкови. Да не са луди да изгубят всичко това?
  • 35 Скорпион29

    5 2 Отговор
    Соросчетатта без силни побеснеха направо ще ми се пръсне мехура от смях ХА- ха- ха цър - цър соросчета побеснели мишоци
  • 36 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "на деса шушито":

    аз никога не съм бил безработен фатмаче ,никога.от как се помня винаги е имало за мен работа и съответно и пари.тва че ти си безработен бивш милиционер е друга работа.
  • 37 696

    4 3 Отговор
    айде давайте, после и ушанките!
  • 38 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Вили":

    А знаеш ли колко Българи са затворени на остров от гърците след междусъюзническата война и след псв и са изтребени от глад. Ама козяшките тролове никога не са се интересували от съдбата на Българите и България. Важно е да плюят освободителката Русия.

    Коментиран от #39

  • 39 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай хой":

    а ти знаеш ли на чия страна бе русия при въпросната воина и въпросното българско поражение?
  • 40 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "сойкаПЕИСМЕХУЛКА":

    А и още, най- силния коз на Ун (белия делфин), е че нито Сирия, Либия или Ирак имат обща граница с Матушка Рус, и съответно непрестанно развиваща се ядрена и ракетна програма!
    Палячото най- накрая стопли тези факти, поизнерви се с и взе да плямпа там нещо за Венецуела...
  • 41 Потресен

    0 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че у нас а и не само, има доста " разбирачи " Да идва апокалипсиса, какъвто и да му е сценария, има нужда от прочистване вече тази планета....