Last news in Fakti

14 Август, 2017 19:45 3 750 1

Задържаха показно израелски милиардер

  • бени стайнмец-
  • израел-
  • арест-
  • милиардер-
  • пране на пари

Името на Бени Стайнмец се появява в дела за корупция и пране на пари

Задържаха показно израелски милиардер - 1

Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко бизнесмени в международно разследване на пране на пари, съобщи запознат с разследването източник, цитиран от Reuters.

Стайнмец е 17-ият най-богат човек в Израел, като състоянието му се оценява на повече от един милиард долара в класацията на сп. "Форбс".

Израелската полиция съобщи, че тази сутрин е задържала петима души по подозрения в извършване на фалшиви транзакции, включително сделки с недвижими имоти в друга държава, както и в използване на подправени документи за прехвърляне и изпиране на пари.

Арестите са придружени от обиски в жилищата и офисите на заподозрените и са част от международни разследвания, каза полицията без повече подробности.

От май 2016 г. на Стайнмец са повдигнати обвинения в Румъния за създаване на организирана престъпна групировка и съучастие в злоупотреба със служебно положение и пране на пари по дело за неправомерно връщане на имоти, което е струвало на румънската държава 145 милиона евро.

Името на Стайнмец се появява и в друго дело за корупция и пране на пари, което се разследва в сътрудничество с американската, швейцарската и гвинейската полиция и касае корумпиране на чуждестранни чиновници.

Стайнмец и други живеещи в чужбина израелци са заподозрени, че са замесени в афера с подкупи от десетки милиони долари, давани на високопоставени чиновници в Гвинея в замяна на помощ за развитието на бизнеса им в тази страна, съобщи тогава израелската полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    8 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !