19 Август, 2017 13:00 2 226 0

Ливан на финална война с "Ислямска държава"

  • ливан-
  • ислямска държава-
  • военни

Акция срещу терористите по границите със Сирия

Ливан на финална война с "Ислямска държава" - 1
Снимка: БТА/AP

Силите на ливанската армия и групата Хизбула обявиха началото на акция срещу бойци на Ислямска държава, съобщи „Ройтерс“.

Акцията е насочена срещу части на терористите по граничната зона със Сирия. Първите удари целят околностите на град Раз Баалбек. Сраженията се водят с ракети, снаряди и артилерия.

Това е последният граничен регион между Сирия и Ливан, който се намира под контрола на терористите. Смята се, че техните сили наброяват около 600 души.

От Хизбула обявиха, че в акцията участват и сили на сирийската армия. Планира се офанзива и срещу западните райони на Каламун в Сирия.

Общите акции с Хизбула и сирийската армия са чувствителна тема за властите в Ливан. В момента те получават значителна подкрепа от САЩ. Американските власти пък подкрепят бунтовническите сили в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА