Last news in Fakti

21 Август, 2017 15:33 945 1

Сенатор се извини на Тръмп за нелеп коментар

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • марая чапъл-надал-
  • фейсбук-
  • facebook

Марая Чапъл-Надал изрази надежда във Facebook за атентат срещу президента

Сенатор се извини на Тръмп за нелеп коментар - 1
Снимки: БТА/АР

Марая Чапъл-Надал от законодателното събрание на американския щат Мисури поднесе извинения за коментар във Facebook. В него тя изрази надежда скоро да бъде извършен атентат срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Независимо от бурните критики срещу нея, Чапъл-Надал няма намерение да подава оставка, предаде Fox News.

Сбърках и нося отговорност за това, заяви тя на пресконференция в Мисури и увери, че никога няма да повтори грешката си. Взех си поука, каза Чапъл-Надал.

Четирийсет и две годишната представителка на Демократическата партия написа във Facebook: "Надявам се да бъде извършен атентат срещу Тръмп".

Тя обясни, че е била предизвикана от реакцията на президента след сблъсъците между неонацисти и техни противници в Шарлътсвил. Тръмп заяви, че виновни за насилието са и двете страни, но не порица изрично крайнодесните.

Сенатор се извини на Тръмп за нелеп коментар

Губернаторът на Мисури и лидерите на републиканците и на демократите в законодателното събрание на щата приканиха Чапъл-Надал да подаде оставка. Тя свали коментара си от социалната мрежа, но поднесе извинения.

Дамата изтъкна, че "няма намерение да напуска поста си и ще се бори и занапред за нещата, които смята за крайно важни"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 3 Отговор
    Нискоинтелигентното поведение на президента ще предизвиква и такива коментари! Народа го е казал: Каквото повикало, такова се обадило!