Last news in Fakti

22 Август, 2017 17:00 995 3

Нападателят от Марсилия се оказа психично болен

  • марсилия-
  • спирка-
  • микробус-
  • ван-
  • франция

В ареста мъжът е признал, че е откраднал микробуса, но не е дал обяснение за извършените с него деяния

Нападателят от Марсилия се оказа психично болен - 1
Снимки: БТА/АР

Шофьорът, който вчера нападна с микробус пешеходци в Марсилия, страда от психическо разстройство, потвърдиха специалисти след психиатричен преглед, предаде Reuters.

При атаката на две отделни спирки в южния френски град бе убита една жена, а друга е тежко ранена. 35-годишният нападател не е оказал съпротива при задържането му.

В ареста мъжът е признал, че е откраднал микробуса, но не е дал обяснение за извършените с него деяния, съобщи прокурорът на Марсилия.

При психиатричния преглед на задържания е установен "психозен процес" и е дадено мнение, че състоянието му позволява да остане в ареста.

В микробуса освен писмо от психиатрично заведение са намерени книга за философия и книга с общо представяне на исляма. "Все пак не може да се каже, че този човек е давал признаци, че е склонен да извърши терористични действия", каза прокурорът, който вчера отхвърли версията нападението да е с терористична подбуда.

Нападателят от Марсилия се оказа психично болен

В края на 2015 г. мъжът е бил осъден на три години затвор, от които две условно, за кражба и опит за кражба при утежняващи вината обстоятелства. Излязъл е от затвора на 17 май, а след това е лежал в психиатрична клиника. През ноември 2015 г. обаче психиатрична експертиза е установила, че "състоянието му не е опасно", уточни прокурорът на Марсилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 0 Отговор
    чел книги по исляма и след това се качва в колата си и трепе хора,бил той с психически проблеми.А в Барселона младежите ,сигурно и те са с разни отклонения.Все си мисля нещо куца в техните книги ,след като само сеят омраза и убиват хората...Исляма е мир...да разбира се.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Мир за тях, война срещу неверниците християни ! Това не е ли ясно вече ???
  • 3 Бургаския

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нападателят от Марсилия се оказа психично болен
    Е да му пръснат тогава главата ей така профилактично!
Новини по държави: