23 Август, 2017 13:30 1 185 5

САЩ говориха с Русия и Китай за Афганистан

  • сащ-
  • афганистан-
  • русия

Това обяви държавният секретар Рекс Тилърсън

САЩ говориха с Русия и  Китай за Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ проведоха разговори с Русия, Китай и страните от Персийския залив относно тяхната роля в урегулирането на конфликта в Афганистан. Това обяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от ABC.

“Проведохме преговори с Русия за ролята, която страната може да изиграе в решаването на конфликта. Същото важи и за Китай. Вярваме, че можем да преобърнем хода на събитията за половина и година. Мисля, че ще успеем да виждаме успехи на бойното поле“, заяви Тилърсън.

През вчерашния ден президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви нова програма за действие в Афганистан. Тя беше подкрепена от ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    16 2 Отговор
    Аз ли нещо неразбирам? От една страна САШ налагат ембарго на Русия и Китай а отдруга стрна искат помощта им за справянето с Авганистан.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    1 13 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Абсолютно правилно си разбрал и за ембаргото,и за помощта.Това което ти убягва обаче е,че както Русия така и Китай много добре си знаят,че ОТ ЛОШОТО ИМА И ПО-ЛОШО...което може да им се случи.Ама наистина много "по-лошо"!
  • 4 СССР

    8 1 Отговор
    Нещо май омазахте пейзажа в Авганистан а?
  • 5 Kcaniba

    5 1 Отговор
    Пак оцапахте дъгата, либерастии!!
    Инак санкции, Путя е джудже, Русия на колене... И тн!!
    Хахахахааа
    Толкова елементарни сте мишоци соросиднии