Last news in Fakti

27 Август, 2017 16:33 1 251 2

Тръмп "съветвал" и главния прокурор

  • доналд тръмп-
  • главен прокурор-
  • джо арпайо-
  • джеф сешънс

Президентът е поискал от Джеф Сешънс да спре делото срещу негов поддръжник

Тръмп "съветвал" и главния прокурор - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс да се откаже от делото срещу Джо Арпайо, един от верните му поддръжници, който беше осъден през юли и помилван от държавния глава в петък. Новината предаде CNN, като се позовава на информация на в. The Washington post.

През пролетта, обезпокоен от обрата на случая, Тръмп е попитал Сешънс дали е възможно правителството да се откаже от процес срещу Арпайо, известен с прекомерното си усърдие в борбата с испаноезичните имигранти. В отговор Сешънс е заявил, че това не би било уместно, съобщава американският вестник, като се позовава на трима запознати с разговорите.

След този разговор Тръмп решил да остави случая на съда, но ако Арпайо бъде осъден, да го помилва. Така и стана - в петък вечерта Белият дом заяви, че в момента шериф Джо Арпайо е на 85 години и е служил на страната си в продължение на повече от половин век, поради което заслужава да бъде помилван от президента.

Шерифът беше признат за виновен през юли, но се очакваше присъдата да бъде произнесена през октомври.

Тръмп "съветвал" и главния прокурор

В продължение на близо четвърт век Арпайо олицетворяваше безкомпромисното налагане на реда в окръг Марикопа, щата Аризона. Той беше осъден за нарушаване на разпореждане на федерален съдия, което му забраняваше извършването на патрули, смятани за дискриминационни.

Тръмп "съветвал" и главния прокурор

Шерифът е отявлен поддръжник на Тръмп и се самообявява за "най-твърдия пазител на реда в Америка". През 2016 г. той обяви публично подкрепата си за тогавашния кандидат за президент, който му върна услугата по време на кампанията му за шериф на окръг Марикопа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерифа

    1 1 Отговор
    Мачкай, чичо Дони!

    Коментиран от #2

  • 2 Съдията

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шерифа":

    Ще мачка, но и него ще осъдя! Тогава няма да има кой да го помилва!