Last news in Fakti

28 Август, 2017 08:09 1 774 12

Антифашисти се биха с привърженици на Тръмп

  • сащ-
  • сблъсъци-
  • протест-
  • полиция-
  • арестувани-
  • антифашисти-
  • тръмп-
  • бъркли

Сблъсъци между леви и десни активисти

Антифашисти се биха с привърженици на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

В град Бъркли, щата Калифорния, се стигна до сблъсъци между антифашисти и поддръжници на президента Доналд Тръмп, съобщи „Лос Анджелис Таймс“.

Хиляди демонстранти излязоха на мирно шествие под наслов „Срещу омразата“, което обаче се превърна в арена на нови сблъсъци. Привърженици на държавния глава организираха и по-късно отмениха шествие „Срещу марксизма“.

Според изданието антифашисти са подгонили и са били поддръжници на Доналд Тръмп. Силите за сигурност използваха сълзотворен газ, за да разпръснат тълпите. 14 души са арестувани.

Въпреки призивите за мирни шествия Бъркли се оказа епицентър на ново напрежение след случилото се в град Шарлътсвил, където се биха крайнодесни активисти и техни противници.

По-голямата част от демонстрантите в Бъркли бяха либерални активисти, както и студенти и млади хора. Една част от тях обаче бяха облечени в черно, с маски, и въоръжени с различни предмети. Те са част от антифашистките движения, известни като антифа, целящи да се противопоставят на крайнодесните настроения.

Полицията разкри, че част от лицата на т.нар. контрапротест срещу марксизма, са участвали в подобни събития в миналото и са добре познати на службите. Всички те са поддръжници на президента Доналд Тръмп.

Антифашисти се биха с привърженици на Тръмп
Снимка: БТА/ AP

Антифашисти се биха с привърженици на Тръмп
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 14 Отговор
    И какъв е Дони щом го подкрепят фашисти?

    Коментиран от #2, #8

  • 2 onq s konq

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Основно и решаващо го подкрепи Русия,значи е руснак...по душа.Което по логика пък значи,че руснаците са фашисти.
  • 3 Бесен Язовец

    9 5 Отговор
    Повече зблъсъци повече малко им е да видят как е

    Коментиран от #6

  • 4 Надежда Михайлов

    14 19 Отговор
    Огромната част от американските университети са се превърнали в левичарски гнезда. Преподавателите и студентите са толкова леви, че нашенските комунисти изглеждат като невинни агънцета. А тези Антифа са направо терористи- бухалки, маски, Молотов .
  • 5 КироГ

    16 19 Отговор
    ANTIFA не са никакви антифашисти както ги представя Денис а една пасмина крайно леви лумпени дето трошат, палят, мятат камъни и Молотов коктейли и пребиват всеки насреща им - ултрасите на Левски или Локо Пловдив пред тях са като бебешката ясла на разходка в парка
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Даскала":

    А ти май си даскалицата по сексология
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 впечатлен

    12 14 Отговор
    Определението "антифашисти" не зная защо, но ми напомня за нашите антифашисти, които десетки години наред се биеха в гърдите колко активни борци са били против фашизма и капитализма, бяха обсипани с привилегии, тъпите им деца учеха с тройки в университетите, пенсиите им бяха тлъсти в сравнение с тези на "фашистите". И какво излезе накрая?! Антифашистите се оказаха най-големите врагове на собствения си народ, подложиха го на геноцид, без вода, без хляб, без храна. От четири часа сутринта хората се редяха за кисело мляко и хляб, тичаха от опашка на опашка, за да не оставят децата си гладни. В момента пак "антифашистите" със всякакви средства се мъчат да се докопат до властта, вечно ненаяли се, ненаграбили се, неналъгали, недонадували се... Та такава асоциация буди в мен тази дума. Питам се какво всъщност означава, поне у нас. И "левите" какви точно са с некадърните си новоизлюпени фирми и предприятия, заграбени от държавата, където стремежът е хората да им работят без заплащане, като роби.

    Коментиран от #12

  • 10 Costelo

    10 4 Отговор
    Не на омразата, но отишли да бият другите, при това не спонтанно а организирано и планирано, щом са били въоръжени с разни тояги и прочие. Смешно. Уж са либерали, но не приемат чуждото мнеие :)
  • 11 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор
    А бе, във Вашингтон да не са направили "посолство" на САЩ?
  • 12 Псхолог

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "впечатлен":

    Абсолютно прав. И да добавя че фашистите са в Италия/Бенито Мусолини/ А "смелите" комунисти дори не са посмели да скачат с/у Германия,и затова се борят с/у/фашизма ,демек италия. а тя даже излиза по рано от ВСВ!