Last news in Fakti

4 Септември, 2017 02:45 1 730 1

Брадатите мъже се радват на по-здрава кожа

  • брада-
  • кожа-
  • мъж-
  • ултравиолетови лъчи

Лицевото окосмяване осигурява по-добра ултравиолетова защита от слънчевите лъчи

Брадатите мъже се радват на по-здрава  кожа - 1
Снимка: Shutterstock

Хипстърите могат да ликуват - брадатите мъже се радват на по-здрава кожа, тъй като лицевото окосмяване им осигурява по-добра ултравиолетова защита от слънчевите лъчи, пише в. "Метро".

Таблоидът цитира проучване на австралийски специалисти от университета в Куинсланд. То установило, че брадите блокират между 90 и 95 процента от вредните ултравиолетови лъчи. В този ред на мисли обилното лицево окосмяване предпазва от рак на кожата.

"То не може да бъде толкова ефективно, колкото слънчезащитните кремове, но без съмнение е предпазен фактор в блокирането на ултравиолетовите лъчи", изтъква авторът на изследването.

Пускането на брада забавя процесите на стареене на кожата на лицето. Тя лесно се набръчква под въздействието на слънцето, а дългото носене на брада я поддържа млада и еластична, намалява старческите петна по нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефи

    1 2 Отговор
    Като видя мъж с брада и ми се повръща!
Новини по държави: