Last news in Fakti

30 Август, 2017 20:45 2 671 11

Гардове-вандали на Ердоган вече са обвиняеми (ВИДЕО)

  • охрана-
  • гардове-
  • реджеп ердоган-
  • вашингтон-
  • посещение-
  • визита

19 души са обвинени за нападение над протестиращи по време на визитата на турския президент във Вашингтон

Гардове-вандали на Ердоган вече са обвиняеми (ВИДЕО) - 1

Съдебно жури в САЩ повдигна обвинения срещу 19 души, в това число и 15 турски охранителни и членове на службите за сигурност, заподозрени, че са упражнили сила срещу мирни кюрдски протестиращи във Вашингтон по време на посещение на турския президент, предадоха световните агенции.

Подсъдимите са обвинени в нападение на мирни демонстранти, протестиращи срещу визитата на Реджеп Тайип Ердоган в САЩ. Те могат да получат до 15 години затвор. До насилието се стигна вечерта на 16 май пред резиденцията на турския посланик във Вашингтон, където Ердоган отиде след разговор в Белия дом с американския президент Доналд Тръмп.

Сблъсъкът между охранителите и агентите от службите за сигурност и протестиращите приключи с 12 ранени, сред които и един полицай. В Анкара през юни турският президент остро разкритикува плановете на американските власти да предявят обвинения по случая. Той определи протестиращите като терористи и каза, че американската полиция не е направила нищо срещу тях.

От общо 19-те обвинени само двама са в ареста. Другите се издирват и е малко вероятно те да се върнат доброволно на американска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анатол-Банк

    4 1 Отговор
    Явно новините от хабер- комшу носят добри девиденти на пишещите за тях,та има голяма конкуренция ?
  • 2 Sergiy

    16 4 Отговор
    време беше да ги търсят. Не нормално -пристигаш в чужда държава и да биеш протестиращи и се надяваш, че когато си с дип.мисия, да ти се размине. Няма начин.
  • 3 законен

    12 1 Отговор
    Да повдигнат по добре обвинение за подбудителство на "началника" им , а не да се прави на неразбрал , да не би по собствено желание да бият , то е ясно кой е виновен
  • 4 гост

    4 2 Отговор
    Е как няма да си помислят,че ще им се размине...Все пак са гордове на великия и всемогъщ султан в най-демократичната държава в света !!!
  • 5 сашо

    5 1 Отговор
    Редно е сега ердоган да внесе протестна нота в посолството на Сащ...В турция е пълно с журналистите,пожарникари ,кюрди и т.н. Ако му опандизят гардовете няма кой да го пази от така наречените от него терористи !!!
  • 6 Хасан

    2 4 Отговор
    Ако полицията на Вашингтон си беше изпълнил задълженията нямаше да се получи това...
  • 7 Патриот

    0 1 Отговор
    Ако беше играл по свирката на ФАЩ никой никакви обвинения нямаше да предявява.

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Патриот":

    Там е работата че не се знае Сащ какво иска...само хаос...а последиците за тоя хаос са за Турция и Европа...бежанци,терористи...

    Коментиран от #11

  • 9 ИСТИНАТА Е ЕДНА

    0 1 Отговор
    ТУРСКАТА АГРЕСИЯ, ОРИЕНТАЛСКАТА ПРОСТОТИЯ И ЖИВОТИНСКИТЕ НРАВИ нямат край.
    Докога тази сган ще стои и ползва земите на изтребени от нея народи?!?

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА Е ЕДНА":

    Ти пък..виж се ..ако бяха изтребили нямаше да има България и българи...например ако англичаните бяха завладели българските земи то сега щеше да има резервати като в Сащ...
  • 11 Costelo

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Ти си е**ти двуличното! Значи ердоган трябва да има право да организира митинги в чужди страни, но в чуждите страни хората нямат право да организират митинги срещу него! Той има право да арестува чужди граждани в турция, ако са нарушили турските закони, но другите страни нямат право да задържат турци, които са нарушили тамошните закони, така ли бе, Хасане? Да те цъкна, че задачата на гардовете е да ПАЗЯТ от пряко нападение охранявания, те за това и се наричат ТЕЛОхранители. Не им е работа да разгонват демонстранти, особено пък в чужда страна. Ако нещо се случи, отговорността е на местните служби. Американската полиция не е трябвало да прави нищо, защото в щатите хората имат право да протестират и да правят митинги.