Last news in Fakti

31 Август, 2017 11:11 2 226 1

Тексас остава под вода! Щетите са по-тежки от очакваното (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ураган-
  • харви-
  • сащ-
  • тексас-
  • катрина

Щатът може да има нужда от над 125 милиарда долара, за да се възстанови от урагана Харви

Тексас остава под вода! Щетите са по-тежки от очакваното (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Придошлите води в резултат от преминаването на урагана Харви започнаха да се оттеглят в голяма част от района на Хюстън. Въпреки подобряването на условията обаче властите предупредиха, че кризисната ситуация съвсем не е приключила. Бурята се върна към сушата и връхлетя населени места близо до границата между щатите Тексас и Луизиана и се очаква да се насочи към Мисисипи, съобщи Reuters.

Мащабите на опустошенията, причинени от урагана, стават по-явни, а оттеглянето на придошлите води разкрива тела на загинали хора.

Потвърденият брой на жертвите достигна 31. Властите разследват още смъртни случая, за да установят дали са свързани с бурята, и се страхуват, че може да бъдат намерени още много трупове при оттеглянето на водите.

Националният център по ураганите на САЩ понижи Харви до тропическа депресия, но каза, че катастрофалните наводнения продължават.

Тексас остава под вода! Щетите са по-тежки от очакваното (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тексас остава под вода! Щетите са по-тежки от очакваното (ВИДЕО+СНИМКИ)

Губернаторът на Тексас Грег Абът каза, че щатът може да има нужда от над 125 милиарда долара от правителството, за да се възстанови от бурята.

Той заяви, че мащабите на Харви надхвърлят тези на урагана Катрина, който опустоши Ню Орлиънс през 2005 г. Белият дом предостави помощ от 125 милиарда долара за възстановяване на щетите от Катрина, а според Абът средствата за възстановяването от Харви би трябвало да бъдат повече, като се имат предвид неговите мащаби.

Тексас остава под вода! Щетите са по-тежки от очакваното (ВИДЕО+СНИМКИ)

Американският президент Доналд Тръмп обеща, че властите ще продължат да предоставят подкрепа на пострадалите от тропическата буря Харви, предаде Fox News.

"Ние сме тук с вас днес, ние сме с вас утре и ние сме тук с вас на всяка стъпка от пътя", каза Тръмп на пострадалите от бурята при посещение в щата Мисури.

Той заяви, че реакцията на правителството за справяне с бедствието ще бъде "голяма и безпрецедентна", и похвали първите отзовали се на помощ, след като преди това се срещна с представители на властите в щата Тексас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Да се оправят. Аз ли да ги мисля? ще си напечатат там колкото милиарда са им нужни и ще си накупят само последен писък на модата работи. Ако трябва ще изгърбят някоя петролна държава и парите ще дойдат.