Last news in Fakti

31 Август, 2017 13:19 1 225 1

Експлозии разтърсиха наводнен завод в Щатите

  • завод-
  • експлозии-
  • сащ-
  • хюстън-
  • химически-
  • наводнение-
  • ураган-
  • харви-
  • аркема

Няма пострадали хора

Експлозии разтърсиха наводнен завод в Щатите - 1
Снимка: БТА/ AP

Две експлозии разтърсиха наводнен химически завод в американския щат Тексас, съобщиха местните медии. Заводът се намира североизточно от град Хюстън.

Градът е под вода заради урагана „Харви“, който е най-страшното природно бедствие в региона за последните години. Хиляди местни жители бяха евакуирани от властите, има и жертви.

Черен дим се издига над завода „Аркема“, посочват очевидци. Няма информация за пострадали хора. Работниците са били евакуирани от завода.

Химическият завод „Аркема“ произвежда органични пероксиди, използвани в производството на полистирол, бои и други продукти. Говорител на компанията заяви, че е възможно химикалите да се възпламенят, защото охладителните системи не работят.

Потвърденият брой на жертвите по южното крайбрежие на САЩ достигна 31. Възможно е броят да е по-голям, защото има хора в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимасон

    1 0 Отговор
    МЯТАЙТЕ ДОКЪДЕ СА СТИГНАЛИ САЩ И КАК СА ИЗТОЧИЛИ ВСИЧКИ ПАРИ, ЩОМ НЕ ЕВАКУИРАХА НАВРЕМЕ ХОРАТА!
    Това е една напълно разорена държава, която доскоро благоденстваше благодаререние на производството си и селското стопанство, сега нищо вече не се произвежда, само се точат милиарди за никому ненужни военни действия и техника, от това се пълнят джобовете на богатата масонска класа...
    НИКОЙ НЕ ЗАДАВА ВЪПРОСА - ЗАЩО ХОРАТА НЕ БЯХА ЕВАКУИРАНИ, А ОСТАВЕНИ ДА СЕ ИЗДАВЯТ, ВЪПРЕКИ 100% ОЧАКВАНИЯ ЗА НЕВИЖДАНИ НАВОДНЕНИЯ?!?
    Защото нямат пари да ги евакуират, да им осигурят жилища, храна и грижи, ето защо ги оставиха на природата.
    Вижте в интернет какво става, всичките им градове са пълни с безработни бездомници, котио до вчера са били съвсем нормални хора, но вече нямат работа и са напуснали жилищата си. САЩ е една умишлено фалирана държава, която скоро просто няма да я бъде, невъзможно е вече, чака я съдбата на бананова република...
    Потърсете в гугъл: Детройт и вижте как мионен град е тотално напуснат от години - къщи, сгради, покъщина, домашни любимци, всичко е зарязано, хората са се изпарили след закриването на големите заводи там, сега живеят има няма 100 души, повечето от които бивши бездомници, отишли да спасяват кучетата и т.н. КОШМАР! Сложете кръст забравете за САЩ, свърши тяхната вече... Не става на гол тумбак - чифте пищови, просто не става...