Last news in Fakti

2 Септември, 2017 11:06 917 6

Реактивни химикали причиниха нов пожар в Тексас

  • тексас-
  • пожар-
  • химикали-
  • хюстън-
  • сащ-
  • взрив

Няма пострадали хора при инцидента

Реактивни химикали причиниха нов пожар в Тексас - 1
Снимка: БТА/ AP

Силен пожар избухна в химическия завод на френската фирма "Аркема" в градчето Кросби, на 40 км североизточно от Хюстън в щата Тексас.

Причина за пожара е нов взрив на два контейнера с органични пероксиди, предаде Асошиейтед прес. От фирмата очакват и останалите в завода шест контейнера с органични пероксиди да се запалят.

"Аркема" и американската Агенция за опазване на околната среда следят за токсични химически вещества в атмосферата. В четвъртък "Аркема" съобщи за подобна авария. Причината бе прекъсването на електричеството заради бурята Харви.

В завода престанаха да работят хладилните инсталации, които поддържат постоянна температура в контейнерите с леснозапалими вещества, включително пероксидите.

От четвъртък около завода е създадена зона за безопасност с радиус 2,4 км. В нея се допускат само служители на "Аркема" и представители на ресорните ведомства на щата Тексас. Пострадали няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 2 Отговор
    Няма страшно, това не са пияните химикали на ущанките, изостанали, технолонично са фалирали и изобщо!!!
    (летим в космоса малко с двигателите им.... ма тихо са)
    Това са АМЕРИКАНСКИ, патриотични, демократични химикали!!
  • 2 Eee

    5 3 Отговор
    Тия от САЩ се унищожават сами.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    В Тексас корпорациите не са предприели нищо за предотвратяване на екологичните катастрофи, и отровните вещества се взривяват и се разпространяват в околната среда.
    Каниба ти цепи прашките!!
    А козяшкият трол от чужди никове ръси жълти и кафяви петна от главата си...
  • 5 отегчен

    3 2 Отговор
    Е явно мяйката природа си знае работата...Като няма ,кой друг да въздаде справедливост на планетата ,всичко се случва по естествен начин !!!Катаклизмите за тях тепърва започват...Е сега вместо да харчат по 800милярда на година за оръжия и войни,ще се наложи с тях да си въстановяват държавата...

    Коментиран от #6

  • 6 мдааа

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "отегчен":

    Вярно си отегчен - от собствената си злоба... , която бъди сигурен си върши работата вътре в теб безотказно. Майката природа така го е измислила.....