7 Септември, 2017 12:21 2 111 16

Северна Корея отпразнува ядрения си опит

  • северна корея-
  • ядрен опит-
  • празненства-
  • пхенян-
  • армия-
  • бомба

Фойерверки по улиците на Пхенян

Северна Корея отпразнува ядрения си опит - 1
Снимка: БТА/ AP

В севернокорейската столица бяха организирани масови празненства в чест на учените, извършили най-мощния ядрен опит в страната до този момент, съобщи Channelnewsasia.

Жители на Пхенян се струпаха по улиците, за да посрещнат с бурни овации изследователите, помогнали в разработването на смъртоносните оръжия.

С фойерверки и пищна заря севернокорейците отпразнуваха ядрения опит, който беше осъден от международната общност и бе описан като откровена военна провокация.

По високоговорители армията на Ким Чен-ун обяви, че въоръжените сили „ще сложат край на съдбата на американските империалисти, ако разпалят война“ на Корейския полуостров.

Последното военно изпитание на Северна Корея беше с водородна бомба – много по-мощна от всички, изпробвани до този момент. Експлозията предизвика земетресение с магнитуд 6.3 по скалата на Рихтер.

Северна Корея отпразнува ядрения си опит
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея отпразнува ядрения си опит
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 20 Отговор
    Болни хора!
  • 2 дивака

    12 21 Отговор
    МАЛЕЕЕ - ПОБЪРКАНИ ХОРА ................
  • 3 Хехе

    11 17 Отговор
    И с банани по магазините :)))
  • 4 Бесен Язовец

    25 2 Отговор
    Браво браво на С.К физици
  • 5 коки

    13 3 Отговор
    Айде следващия опит с 60 по Рихтер да се сцепи земята и да свършва тази истерия че от три години сутрин,обед и вечер по новините само Кимчо дават
  • 6 Eee

    11 3 Отговор
    Кимчо стана по известен от всички световни звезди.Той е най-новата звезда на хоризонта.
  • 7 Stefko 88

    7 16 Отговор
    като ми е скучно се сещам от време на време да си ги пускам да им се смея на изкуствения превзет рев... тия хорица са сведени до състояние на аутозъм. Вижте ги , вижте армията ... гладни хилави момчета с ппш и мисини на парада... за сметка на прасчо дето ... као го гледам хапра и не пробира.Вижте високопоставените в армията стоят им дрехите като на закачалка... Иначе гладни но горди... И някакви пост-комунисти тука ми ги дават за пример. Да попитам същите каквъв севернокорейски уред има в къщи? Аз за 35 годишния си живот сън виждал сами 1 нещо произведено в кндр (фенер (ужасен) продава се в кауфланд). Яко , яко изтрещял и болен народ е това.

    Коментиран от #16

  • 8 Барчо

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" американските империалисти, ако разпалят война" - Това е крайъгълния камък. Не виждам тук и думичка за АГРЕСИЯ или претенции към други държави.
    ГДР и ФРГ бяха от двата икономически лагера и се обединиха. Защо и корейците да не се обединят? Ми краварите нямат интерес. Затова.

    Коментиран от #10

  • 9 Халдип Изйолов

    8 5 Отговор
    Здравейте, а съм Халдип Изйолов от Сатовча.
    На снимките виждам преливащи от щастие хора. От къде се вади КНДР виза?
  • 10 onq s konq

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Гледаш към историята,но нищо не научаваш.Обединението е прекрасно нещо със куп преимущества,но гвоздеят на програмата е ПОД ЧИЕ КОМАНДВАНЕ ЩЕ БЪДЕ!И както ГДР и ГФР се обединиха,но под управлението на ПО-МОГЪЩАТА ИКОНОМИЧЕСКИ ГФР което е логично и безапелационно,така и Северна и Южна Корея могат да се обединят,НО СЪС ВОДЯЧЕСТВОТО НА Ю.КОРЕЯ...за което умразните ти кравари няма да имат нищо против.Естествено Ким по-скоро ще активира новото си оръжие,но никога няма да се съгласи да свири втора цигулка,затова и процесът по мирен път става невъзможен!
  • 11 Кики

    4 1 Отговор
    Радвам се за С.Корея, че върви напред! Само, че Ким да вземе да провери армията да не се отпусне.
  • 12 Кики

    7 2 Отговор
    Идеологията на Ким Чен е да запази социализма и да се стреми към непрекъснат просперитет за своята страна. За какво обединение говорите? На него и през ум не му е минавало за обединение!

    Коментиран от #13

  • 13 Барчо

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Кики":

    Причината за нападението на Америка над СК е нахлуването на последните в ЮК с цел обединение, но под тяхната шапка. И едните и другите имат желание да се обединят, защото много семейства са разделени. Но идеологията и е коренно различна и едва ли ще стане.

    Коментиран от #15

  • 14 реалист

    10 0 Отговор
    Прави са корейците да се радват ,че вече могат адекватно да се защитят от американска агресия. Повечето от тях помнят ,как в продължение на три години американците ги бомбардираха и изтребваха поголовно ,без да могат да се защитят. Сега вече имат възможност да сипят на американците от собственото им лекарство . На тяхно място и аз бих се радвал ,че ще мога да изравня някой западен щат със земята .
  • 15 гостуващ

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    А причината за нахлуването на Сев. Корея в Юж. Корея са репресиите на марионетното проамериканско правителство след изборите 1948г.
    На 15 август 1948 са организирани с помощта на САЩ избори в Ю. Корея, в условията на забранени ултралеви партии(поставени са извън закона от марионетното правителство защото са оглавявали народните бунтове). Кандидатите на тези партии се явяват като независими и печелят 60% от депутатските места, но марионетното правителство ги подлага на репресии, които ги принуждават да емигрират в Сев. Корея.. А ООН в този момент е марионетка на САЩ, бойкотирано от СССР и изобщо не представлява света. Това е причината за нападението на Сев. Корея.
  • 16 гостуващ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Stefko 88":

    Тара О е известна кореоложка от корейски произход- запасен подполковник от военновъздушните сили на САЩ. Според нея до началото на 70-те икономическото състезание между двете Кореи (под крилото на САЩ и на СССР съответно) убедително го печели Сев. Корея. Обратът в полза на Ю. Корея започва след това.
Новини по държави: