12 Септември, 2017 07:42 3 975 5

Саудитска Арабия: Осуетихме грандиозен атентат

  • саудитска арабия-
  • рияд-
  • ислямска държава

Арестуваните джихадисти планирали нападение срещу министерството на отбраната в Рияд

Саудитска Арабия: Осуетихме грандиозен атентат - 1
Снимка: БТА/АР

Властите в Саудитска Арабия съобщиха, че са осуетили заговор, планиран от членове на "Ислямска държава". Той включвал използване на терористи за нападение срещу обекти на министерството на отбраната в Рияд. Отделно беше съобщено, че е обезвредена шпионска група, съобщиха световните информационни агенции, цитирайки държавната агенция СПА.

Двама йеменци са били арестувани в столицата, които планирали да нападнат министерството на отбраната. Задържани са и двама саудитски граждани, намерени са джихадистки колани и други оръжия.

Съобщението за шпионската мрежа е доста общо. Посочва се само, че в групата влизали саудитци и чужденци, които искали да предизвикат размирици и "да навредят на националното единство".

ИД от години критикува лидерите на Саудитска Арабия - съюзник на Запада и голям износител на петрол, че се отклоняват от строгото тълкуване на исляма и работят в интерес на врага им САЩ, напомня Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    13 7 Отговор
    Хахаха ИД са приятели със САЩ, какви врагове, кого ще заблуждават.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "656":

    Опорки!?!

    Коментиран от #5

  • 3 Morgoth

    9 1 Отговор
    Тия хора не се учат от историята - за една терористична групировка да се обърне срещу спонсорите си е възможно най-нормалното нещо. Решат ли, че има дават по-малко кинти отколкото те самите вярват, че заслужават и се почва. Но каквото са дробили това да си сърбат саудитците.
  • 4 OMG WTF

    6 1 Отговор
    Целият свят вече открито започна да говори, че тия чаршафосани чалми са зад всички свински (ислямистки) атентати, а сега пък били осуетили атентат на тяхна територия. За малко да повярвам. Всички свине, проповядващи свинската религия свинслям вън от Европа!!! Да се затворят границите за тази човекоподна паплач и да се прекратят всякакви връзки с изостаналите им подобия на държави. Тук никой не ви е канил и никой не ви иска!!!
  • 5 Прочети малко па

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Образовай се малко, отвори в Гугъл - С. Арабия, Сащ, Тероризъм - излизат 24712 документа