Last news in Fakti

12 Септември, 2017 13:27 1 982 22

Дълговете на САЩ минаха $20 трилиона

  • washington examiner-
  • държавен дълг
Дълговете на САЩ минаха $20 трилиона - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният дълг на САЩ за първи път в историята е преминал прага от 20 трилиона долара в петък (8 септември), пише Washington Examiner.

В средата на март дългът беше замразен на ниво 19,84 трилиона и Министерството на финансите положи огромни усилия, за да може федералното правителство да работи без нов заем. Това даде допълнително време на Белия дом да проведе консултации с Конгреса, който в края на миналата седмица прие закон за временно повишаване на прага на дълга, посочва изданието.

Президентът Тръмп подписа закона 8 септември и така даде възможност процесът на кредитиране да бъде възобновен. Новият лимит за дълга ще даде възможност на държавните учреждения да продължат работа до 8 декември, докато Конгресът работи по федералния бюджет за следващата финансова година.

Според Washington Examiner, който следи нивото на американския дълг, сега той се равнява на 20,16 трилиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    47 1 Отговор
    Печатницата е тяхна а простите народи да работят за тях, те си печатат доларчета и раздават демокрация по света за да се работи с тяхната валута.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 tost

    30 8 Отговор
    USA империята на злото,на колене.
  • 4 Да го кажем направо

    33 5 Отговор
    Идва им края и на тях-- невъзможно е постоянно така да се живее..
  • 5 ххааххааааахххххааа

    31 5 Отговор
    Тик..так....Тик..так.....Краят наближава....
  • 6 Коко

    17 19 Отговор
    Факт е , че въпреки огромния дълг, американците продължват да си живеят много добре, за разлика от нас. Ние и без една стотинка да имаме дълг, пак ще си живеем по този жалък начин. Просто системата ни е объркана някъде, но не се знае още къде !
  • 7 filo

    12 9 Отговор
    Toва си е техен проблем. За какво ни занимавате с неща, които не зависят от нас.
  • 8 Kcaniba

    22 6 Отговор
    Къде е козяшката тролня, да защити империята на злото!??
    Да напишат колко е изостанала Русия, колко са велики господарите им!!!
  • 9 Morgoth

    19 0 Отговор
    Ако се погледне тук
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt
    целия така наречен "Запад" е потънал в дългове, като размера им е около годишния брутен продукт на съответната страна.

    Коментиран от #14

  • 10 onq s konq

    9 26 Отговор
    Да оставим настрана дали САЩ ще се сгромолясат под тежестта на дълговете си,или Русия ще колабира от немотия.И се налагат следните въпроси:Защо морето от гастарбайтери се е устремило традиционно към САЩ,а не към Русия?Защо почти всички Източни държави/вкл.Иран/ държат голяма част от ДЪРЖАВНИЯ СИ РЕЗЕРВ в Американски банки/В ДОЛАРИ/,отлично знаейки че при една конфронтация със Шатите парите им ще се "замразят"?Защо Китай е дал и ПРОДЪЛЖАВА ДА ДАВА заеми на Америка?Защо Русия си накупи за милиарди АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИЖА!?Защо въпреки огромния дълг ДОЛАРЪТ СЕ ПОДВИЗАВА ВЪВ ВИСИНИТЕ,А РУБЛАТА,ВОНЪТ И ДРУГИ БОКЛУЦИ "чекъркат пода" на международните валутни пазари?Като си отговорите на всички тия въпроси РУСНАГОЗАБЛУДЕНИ/преди това обаче трябва и да ги осмислите,което пък значи да изтрезнеете от макар и фалшивия алкохоал/,ЧАК ТОГАВА СИ ДАВАЙТЕ МНЕНИЕТО ...по въпроса.

    Коментиран от #16, #18

  • 11 666

    6 11 Отговор
    Дълговете не са от голямо значение.За икономоката е важно да има ресурси и да бъдат използвани най рационално за благото на хората и държавата.
  • 12 Лост

    25 4 Отговор
    Мдаааа! Що нападнаха Ирак, щот Садам беше казал, че от долари минава на евро. Печатат долари без покритие и въртят финансови сделки с тях. АБСОЛЮТНИ ПЕРАЧИ НА ПАРИ.
  • 13 киро

    26 5 Отговор
    Очаквам балона наречен САЩ да се спука !!!!!!!!!!!
  • 14 Нафарфорий

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Тръмп, наследи дълговете на Обанана, този дълг е резултат от обанановата пронегърска и проджихадистка свръхсоциална политика!
    Аз ли не вдявам нещо, но защо Западът като е потънал в дългове Путин влага капиталите си у белгийски и френски банки вместо у финансово стабилната Русия. И защо Курнелия е пратила сина си да учи в империята на злото фалиралият САЩ, а не у Ленинград??????????? Тва е едно лицемерие!!!!!!!!!!!!
  • 15 хахаха

    7 11 Отговор
    Е, и ?!? Да не би да са станали по-бедни?!? Докато ги чакате да фалират, ще остареете и ще се сбръчкате:)
  • 16 Брат ми

    2 15 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Много добре казано.
  • 17 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    тва е последното неспазено обещание на тръмп,а именно че ще намалява дълга,а тои го увеличава.
  • 18 на коня под опашката

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: Защо Русия си накупи за милиарди АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИЖА!
    Цвилещ, точно те пък нямат нищо общо с $! Грешка, купени са с $, но са обезпечени с МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ! Вдяваш ли селски разликата? Ох, Боже! На кой съм взел да обяснявам!

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    1 12 Отговор

    До коментар #18 от "на коня под опашката":

    я обясни на мен.кви материални активи са обезпечили книжата купени от русия.даваи да се посмеем.

    Коментиран от #21

  • 20 Лост

    6 3 Отговор
    Имат дълг, но не щат да връщат, там е проблема! Правят война- печелят и нищо не дават! Победителите не ги съдят! Така си опрощават дълговете ! Радвайте се, че България е бедна и няма кой знае колко ресурси! Досега щеше да е срината, ако имаше, от любимите ви американци.
  • 21 Лост

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Баце, да купиш фалшиви долари или да купиш държавни облигации, има голяма разлика! С държавните облигации, можеш да претендираш за земя или всички държавни активи при липса на парични средства!

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лост":

    не ми викаи баце,не съм сърбин нито пък съм от враца,а тва дето си го писал е аболютна лъжа.ако купиш долари били фалшиви,а облигациите не били!!!!тва там при гацо бацов може да минава ,но тук няма как.облигациите убавец са вързани към долара и са с фиксирана лихва и падеж,демек ако се обезцени долара се обезценяват и те щото са негово изражение и никви земи и .т.н щуротии няма как да вземеш.аман от смешковци,дето хал хабер си нямат ама ръсят акъл.