Last news in Fakti

18 Септември, 2017 16:56 1 164 1

Ел Кавалере се завръща (СНИМКИ) - Септември 2017

  • силвио берлускони-
  • форца италия-
  • forza italia-
  • ел кавалере

Берлускони изложи програмата на своята партия, очаквайки победа на изборите догодина 

Ел Кавалере се завръща (СНИМКИ) - Септември 2017 - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се завърна официално на политическата сцена на Ботуша. Ел Кавалере вече изложи приоритетите си за предстоящите парламентарни избори. Този път милиардерът е в нова роля и се представя като умерен проевропеец, предаде Reuters.

Говорейки на предизборна среща на своята партия Forza Italia, той каза, че иска да води формацията на изборите, които се очаква да бъдат насрочени за март. Берлускони побърза да обещае значителни данъчни съкращения, ако десноцентристите се върнат на власт.

Затънал в секс скандали и проблеми с правосъдието, Берлускони до голяма степен изчезна от политическата сцена, след като беше отстранен от власт през 2011 година.

Но тази година той излезе от сянката, а Forza Italia, заедно с традиционните си десни съюзници - Северната лига и "Италиански братя", претендират да са най-големия политически блок.

Ел Кавалере се завръща (СНИМКИ) - Септември 2017

"Ние предричаме голяма победа на десния център", каза 81-годишният Берлускони, който изглеждаше в добра физическа форма по време на речта си пред съпартийците в Рим, слагайки началото на предизборната кампания на Forza Italia.

Макар че неговите съюзници редовно се обявяват срещу политиката на ЕС, той каза, че иска "повече Европа", а не по-малко, и призова за обща отбранителна, външна, икономическа и фискална политика от Брюксел.

Ел Кавалере се завръща (СНИМКИ) - Септември 2017

Берлускони, който претърпя сложна сърдечна операция преди месеци, не може да кандидатства за изборна длъжност заради присъда от 2013 г. за данъчна измама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редактор

    0 0 Отговор
    Il Cavaliere (Ил Кавалиере) го наричат.
Новини по държави: