Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Септември, 2017 09:00 2 396 32

САЩ дават смъртоносни оръжия на Украйна

  • сащ-
  • петро порошенко-
  • украйна

Сенатът отпуска $500 млн. военна помощ на Киев

САЩ дават смъртоносни оръжия на Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Американският Сенат одобри предоставянето на финансова помощ за Украйна . Това обяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от РИА Новости.

През вчерашния ден Сенатът е одобрил бюджета за отбрана на САЩ за 2018 г. Той се изчислява на $ 692 млрд.

„Сенатът на САЩ одобри бюджета за нуждите за отбрана на страната за 2018 г. В него се планира да бъдат отпуснати $ 500 млн. в подкрепа на отбранителните сили на Украйна“, заяви Порошенко в своята страница във Facebook.

Според него на страната ще бъдат предоставени и „смъртоносни оръжия с отбранителен характер“. Предвижда се и програма за рехабилитация на украински военни в американски болници.

Порошенко призна, че САЩ са лидер в предоставянето на отбранителна помощ на Украйна. Според него военният бюджет на Киев вече надхвърля 6% от БВП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    40 14 Отговор
    Това не са ЧОВЕЦИ
    МНОГО ЖАЛКИ ИЗРОДИ

    Коментиран от #21

  • 2 Барчо

    33 12 Отговор
    "Смъртоносни отбранителни оръжия", а в същото време и програма за лечение на украинските военни в американски болници. Явно краварите предвиждат нападателна война там, а не отбранителна. Потрошенка ще потроши съвсем държавата си.
  • 3 ОтличникаОтПсиходиспансера

    25 11 Отговор
    Знаете ли каква е разликата между интегриран евреин и интегриран християнин в чужда държава имам предвид като националност ? Евреина дори и интегриран си остава евреин ....като зелена диня на рано откъсната е .Порошенко е евреин - нали ?С украинско гражданство.
  • 4 бате Владо

    32 12 Отговор
    Ясна е работата! Крайно време е да се ликвидира тая държава, наречена САЩ.
  • 5 Бесен Язовец

    22 10 Отговор
    И нови 200$ милиона за не смъртоносни ще им отпусне ха-ха хаХаха егати смехотворната статия 500$ мил. За смъртоносно оръжие алууууу няма оръжие което да не носи смърт всички оръжия са смъртоносни това им е предназначението
  • 6 onq s konq

    9 23 Отговор
    И понеже светът БИЛ ДВУПОЛЮСЕН..."ВЕЧЕ",следва другия полюс да приготви същите пари за "изравняване на нещата".А да ама той ги няма,посяга да затегне колана-то пък дупки не останали...И изобщо става една "нито ти да си жив,нито аз да съм умрял"!
  • 7 Kcaniba

    13 29 Отговор
    Браво на нашите съюзници Сащ! Каквото повикали,това се обадили!Завоевателните мераци на Империята на злото, трябва да бъдат охладени!

    Коментиран от #32

  • 8 Киро 2

    12 27 Отговор
    Обръча се затяга, краят на комунизма е близо.

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "Киро 2":

    Къде видя комунизъм в Украйна ненормален?
  • 10 юрист

    12 30 Отговор
    Браво на сащ! Така и трябва- сащ да предоставят военна помощ на украинците, за да може украинците да поизравнят силите с руския агресор. Да видим сега как ще подскочи путлер и няма ли най- накрая сам да си признае, че в Украйна има РЕДОВНА руска армия- точно както 1 година след руската окупация на Крим, под сурдинка си призна, че зелените човечета били руски спецназ. Да им е честит груз-200 на руските войнишки майки- това чака всеки агресор в Европа.

    Коментиран от #13

  • 11 Ник

    13 9 Отговор
    За 500 млн. не знам какво страшно могат да доставят на украинците.
    - Танкове? - Те си произвеждат!
    - Самолети? - Най много 2бр. Ф35
    - Ракети? - Освен леки, преносими за друго няма да стигнат парите.

    Украинците си произвеждат всичко, което се сетите, кораби, самолети, ракети, танкове, боеприпаси ...
    Като гледам цените на последните станали известни сделки ... 500 млн. не стигат за нищо изключително!
  • 12 по темата

    16 10 Отговор
    С предоставянето на такива оръжия на фашистите, може да се очаква и една позабравена битка, когато няколко хиляди китайци бяха овъглени за минути, но сега на тяхното място ще бъдат фашистите, и техните подръжници.
  • 13 Бай хой

    22 8 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Охохо пишман юристе в целия ти пост не забелязах нито един ЧЛЕН. Я уточни къде точно са тези руски агресори в усрайна. Толкова ли са силни и невидими тези руснаци че през ддвайсет и първи век вкарват цели войски незабелязано.

    И по кой точно член в Крим не трябва да има руски войски които са там не от 20147 година ами съвсем законно си пребивават от сто и косур години.

    Какъв само жалък нпо лозунг да наричат редовната армия зелени човечета. Ами хамериканските също са със зелени униформи само отзад имат кафяви петна.

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 14 Бай хой

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    2014 година плииийз, другари и другарки.
  • 15 юрист

    9 18 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: И по кой точно член в Крим не трябва да има руски войски...“ Съгласно чл.2, чл.73 и чл. 134 от украинската конституция- нали си много “учен“- намери си ги сам, прочети си ги на родният си руски език в реда, който съм написала, и чак тогава мрънкай! Много сте ми смешни руските тролове- оспорвате професионални юридически становища, само защото ви се плаща за това- не защото можете да аргументирате дори и 1 факт, оспорващ професионалното юридическо становище...Ами така е- кой за каквото е учил- едни сме учили за юристи и това работим, други сте се продали на руснаците за пари и това и работите....Нека те улесня- ето ти украинската конституция- актуалният й текст, ха сега поне си намери посочените от мен членове в нея и ги прочети... http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/ Ако обаче НЕ МОЖЕШ да направиш систематично тълкуване на конституционно правни норми, проблемът не е у мен, а във факта, че не си юрист, а руски платен трол.

    Коментиран от #16

  • 16 Бай хой

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Ето ти и на теб един член от любимата ти усраинска конституция, която между другото точно превратаджиите от майдана погазиха:
    чл.138. К ведению Автономной Республики Крым относится:

    1. назначение выборов депутатов Верховной Рады Автономной Республики Крым, утверждение состава избирательной комиссии Автономной Республики Крым;
    2. организация и проведение местных референдумов;

    И нвикога не забравяй да споменеш че Крим е автономна република а не усрайна. Никога не е бил усраински.

    Коментиран от #18

  • 17 юрист

    6 16 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Ще те питам и друго- ха сега сравни чл. 2 от украйската конституция тук - http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/razdel-1/ и чл.2 от конституцията на Р. България тук http://www.parliament.bg/bg/const . Давам ти безплатен юридически жокер- двата текста са идентични в юридическо отношение и издават, че тези две държави- Украйна и България, са унитарни държави, за разлика от русия и германия, които са федеративни държави и за тях една сецесия би следвало да е законен акт. Сигурно си мислиш, че ти пиша на китайски език, защото не разбираш юридическият език, но понеже ТИ твърдиш в своя коментар, че съм “пишман юрист“ , реших да ти натрия нахалният вирнат руски тролски нос и да те поставя на точното ти място- при неуките селинджъри....
  • 18 юрист

    6 14 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    Пак ти пиша- ти ИЗОБЩО НЕ РАЗБИРАШ, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ПУБЛИКУВАШ , Е АРГУМЕНТ В МОЯ ПОЛЗА, ЗАЩОТО “ШАПКАТА“ НА ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА КРИМ Е В УКРАЙНА- ТОЧНО ТОВА СИ ПИШЕ В ЧЛ.134 ОТ УЛРАИНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ! Ти си “Пази боже, сляпо да прогледа“! Дано не се представяш за адвокат из България,
    щото някой колега на секундата ще уведоми местната адвокастка колегия и за теб ще произтече наказателно дело от общ характер за измама:)

    Коментиран от #23

  • 19 Вили

    8 16 Отговор
    Русия може да снабдява сепаратистите със смъртоносни оръжия, а Украйна не може да получава отвън. Защо така другари.
  • 20 Ein Berliner

    17 6 Отговор
    С други думи, след като през март 2014-та гледахме филма 'Присъединяване на Крим към Руската Федерация', то много скоро да очакваме и премиерата на 'Присъединяване на цяла Украйна към Руската Федерация'! :)

    Коментиран от #22

  • 21 Ганьо Говнаров Говньо

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Хохи":

    Кво не тъ кефят! Много са си готини! Кремльовското джудже Хуйло по ниво на ДЕМОКРАЦИЯ не мое да им кацне на малкия пръст!
  • 22 Ганьо Говнаров Говньо

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "Ein Berliner":

    Американски танкове ще тракат гордо в Киев, после в Харков, после в ..... досещай се сам! Не чувстваш ли триумфа на ДЕМОКРАЦИЯТА!
  • 23 Бай хой

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Тя и България бе част от османската империя. Най богатата и развита. Но вече не е. Народа каза искаме България.

    Народа на Крим си каза тежката дума. Пачему тъй противиш ся на демакрации. Демакрации ета власт народа. Народ суверен а нет сорош. Сорош ета не дземакрации. Понимаеш девачка.

    Я кажи сега мечтаният от теб мъж висок и рус ли е, с няколко висши ли е, пише ли реферати и десертации, с черна обувка ли е.
  • 24 НАТО ВЕЦ

    9 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ дават смъртоносни оръжия на Украйна

    Сега могат спокойно да се гръмнат ;)
  • 25 стоян георгиев

    6 13 Отговор
    става лошо за ушанките в донбас.
  • 26 ГОСТ

    9 5 Отговор
    СЕГА СЕПАРАТИСТИТЕ ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С ХАМЕРИКАНСКИ СМЪРТОНОСНИ ОРЪЖИЯ
  • 27 Stefan

    11 5 Отговор
    Струпването на голямо количество оръжие ще възобнови военните действия. Само премирието спаси Потрошенко. Ако бунтовниците превземат гр. Мариопул, пристанището и околните територии, най-вероятно Украйна отива към фалит. Жалко за братоубийствената война в която загиват православни християни.

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #27 от "Stefan":

    не бунтовниците а руските редовни части се опитваха да превземат мариопол.уточняваи ги тези работи.

    Коментиран от #29

  • 29 Kcaniba

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Руски редовни части стигнаха за 5 дни до Тибилиси , сложен кавказки терен, въоръжени от америте по последното слово на техниката, та за въшлив Мариупол ще се бият 3 години???
    за 3 годиби Русия е стига Париж със Суворов и Берлин съвсем неотдавна.
    Велика е тази укрска армия и държава !!!!
    БРЕЕЕЕЕЕЙ

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    вземи картата и сравни украина с грузия.после вземи някоя историческа книга и прочети за руснаците и украинците ,кои е по-по-наи...тогава пак ще говорим .русия няма капацитет да превземе украина към момента .ако можеше навярно щеше да го стори или поне да отцепи по-голямо парче.тя сега с крим се задъхва ,кво остава ако се наложеше да храни не 2 ,а 20 млн.новоокупирани,а и украинците ще се бият до смърт.както го правиха през целия 20 ти век срещу руснаците.
  • 31 как не им омръзна

    1 0 Отговор
    на украинците, едни голтаци да ги цоцат и да се гаврят с тях?
  • 32 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Сега благодарение жидовете от Киев и ФАЩ, славянската кръв ще се излее с нови сили!!!
Новини по държави: