Last news in Fakti

22 Септември, 2017 13:15 1 615 10

Иран с нова балистична ракета

  • иран-
  • ракета-
  • хасан рохани

Тя има обхват от 2000 км.

Иран разкри най-новата си балистична ракета, съобщи NBC.

Новата ракета има обхват от 2000 км. Това означава, че тя може да достигне по-голямата част от Близкия Изток. Информацията беше обявена от Иранската национална гвардия.

Ракетата беше показана по време на парада в Техеран през днешния ден. Той отбелязва годишнината от войната между Иран и Ирак от 80-те години на миналия век.

Смята се, че ракетата може да пренася по няколко бойни глави за различни цели. Не се дават допълнителни сведения за ракетата.

„Ние ще подсилим нашите военни способности. Става въпрос за тези, които са необходими за възпиране“, заяви по-рано днес иранският президент Хасан Рохани.

Той отбеляза, че Иран няма да се консултира с никого, когато става дума за отбраната на страната. Посочва се още, че страната работи върху балистичните си ракети.

САЩ вече разкритикува Иран за последните действия на страната, свързани с военната й технология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    4 25 Отговор
    А СЕГА руските тролове пак да мрънкат- ама за какво ви е про- щит на Румъния и България, ако не срещу русия- кога иран ще изстреля ракети срещу Румъния и България! Наглеци! Оревахте целия мейнстрийн срещу ПРОТИВОРАКЕТНИЯ ЩИТ, монтиран в Румъния, който защитава ОТ ИРАНСКИТЕ РАКЕТИ И 100% ОТ ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ, а се знае, че иран е сателит и БОЛОНКАТА НА РУСИЯ! Най- накрая косвено се вижда и от слепите, че НЕ ЗАЩИТАВАТЕ интересите на Р. България, А ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА РУСИЯ И НЕЙНИТЕ БОЛОНКИ КАТО ИРАН, ВЕНЕЦУЕЛА И СЕВЕРНА КОРЕЯ! И искате да ви уважавам? Луди хора!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 юрист

    1 18 Отговор

    До коментар #2 от "ЗПЕ":

    Разбира се, че това ще напишеш, руски троле- като няма как да ми отговориш...Що не написа и “слава на русия и иран и вечна дружба между тях“, че поне ясно да се обозначиш като руски държавен трол?

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Миналата седмица южна корея изстреля две балистични ракети. Що ти тогава не рева срещу провокацията.

    И един уточняващ въпрос. Кога Иран са заплашвали България и ли Румъния?

    А случайно Иран да бе много години васал на сащ, които и там подпомогнаха ислямистите и разрушиха наченките на светско управление?

    А що не ривеш срещу окупаторите от сащ които са разположили окупационен корпус в България и искат увеличен бюджет за да ги издържаме? Що не рива га сащ ни принудиха да си разтурим армията и нарежем оръжията?

    Що ривеш против освободителите братушки? Да не би да ти е домиляло за турско робство? Да не би да ти харесва американското робство?
  • 5 Трол

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Разстоянието между България и Иран по права въздушна линия е 2568 км.,ти що се косиш! Я веднага да се обозначиш, като сороски частен трол!
  • 6 ıvan

    7 2 Отговор
    какво общо има ракетното изпитание на Иран с щита в Румъния, според мене щитът няма да прихваща най новите Руски ракети Искандер М

    Коментиран от #8

  • 7 Лост

    8 1 Отговор
    "САЩ вече разкритикува Иран за последните действия на страната, свързани с военната й технология". САМО САЩ ИСКА ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ДА "КРИТИКУВА" КОГОТО И КОГАТО СИ ИСКА! НАГЛЕЦИ
  • 8 onq s konq

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "ıvan":

    Общото между щита и Иранските ракети е МНОГО ГОЛЯМО ОБЩО!Сравнително скоро Русия се беше разбесняла мн яко срещу щита,защото нарушавал баланса в силите Изток-Запад.От НАТО подробно им обясниха/И успокоиха/ че шитът е с ОТБРАНИТЕЛНИ ФУТКЦИИ ОСНОВНО и е направен специално за предотвратяване на най-вече Иранско ракетно нападение.Естествено руснаците изобщо не повярваха,НО ЕТО ЧЕ ДУМИТЕ НА НАТО СЕ ПОВЪРЖДАВАТ ОТ ВСЕ ПО-ГОЛЯМАТА ДАЛЕКОБОЙНОСТ НА ИРАНСКИТЕ РАКЕТИ!А колкото до това дали щитът не прихваща руските "Искандер" както казваш-трябва да се провери на практика.Прихваща ли ги обаче...Русия просто остава спомен,защото нападението й ще бъде неутрализирано,а тя самата няма как да се опази от опасалите я като обръч предостатъчно на брой натовски бази

    Коментиран от #10

  • 9 Сергей

    7 1 Отговор
    до оня с коня. И как точно ще ги неутрализират квазибалистичните искандери и другите крилати ракети калибр без да броим сатаните
  • 10 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    "НАТО подробно им обясниха/И успокоиха/ че ш.тът е с ОТБРАНИТЕЛНИ ФУТКЦИИ ОСНОВНО" ... предполагам толкова подробно, колкото на нас да си унищожим армията и да си нарежем ракетите, нали? Или колкото обещанието НАТО да не се разширява на изток?
    Що ли не са им повярвали?!