Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 11:46 2 164 28

Пхенян ще тества ракета с обсег до САЩ

  • пхенян-
  • тест-
  • ракета-
  • обсег-
  • сащ

Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има кацапитет да достигне западното крайбрежие на САЩ.

Това заяви пред РИА "Новости" членът на комисията по външна политика към руската Държавна дума Антон Морозов след посещение в Пхенян.

Той заедно с още двама съпартийци депутати от Либералдемократическата партия е бил в състава на делегация, пребивавала в КНДР от 2 до 6 октомври.

Според съобщение на руското посолство в Пхенян делегацията е била приета "на високо равнище".

"(Севернокорейците) се готвят за нови изпитвания на ракета с голям обсег. Те даже ни показаха математически изчисления, които според тях свидетелстват, че ще могат да достигнат западното крайбрежие на САЩ с помощта на своите ракети", каза Морозов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    25 18 Отговор
    Вследствие на което в кравол..нандия ще настъпи, невиждана криза за памперси.
  • 2 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    20 11 Отговор
    Айдееее слет като овоняха Ч.Море-сега американците ще усе.ат и целият океан...
  • 3 CL500

    12 7 Отговор
    Мисля, че дори и да имат такава ракета или каквато и да е с голям обсег, тя не би имала шанса да нанесе удар. Просто тяхната технология не би имала шанс срещу модерна противоракетна отбрана (щит), особено за територията на САЩ.
    Друг въпрос е за Южна Корея, защото ако видят зора, че ще ги унищожат, като нищо ще повлекат всички наоколо, Сеул е в обсега на артилерийски залп, който може да 'достави' и ядрен заряд.
    Дано накрая всеки лидер там си вдигне рейтинга, да си спечели още бюджет за отбрана и т.н., но да не сглупяват да затрият някой народ. Дано на СК им дадат малко фандък с помощи и облекчения и се спира с това мерене на пи.ки!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Сиргей

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "CL500":

    Мисля, че американците имат супертехнологията стелт - щото са американци, и континента им ще стане невидим за суперизостаналата, нелетяща ракета на корейските ушанки, които са изостанали, защото са корейци!!!

    Коментиран от #5, #7, #11

  • 5 Мъка

    12 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сиргей":

    СерГей, не мисли! Не ти се отдава! Придържай се към онова което ти подхожда от името!!!
  • 6 Azazel

    13 15 Отговор

    До коментар #3 от "CL500":

    Именно, проблемът на САЩ са Ю. Корея и Япония, които са им съюзници и сериозни търговски партньори. Ако С. Корея нямаше капацитета да ги удари с ядрено оръжие, САЩ отдавна щяха да са я изравнили със земята, но в паниката при евентуални американски атаки, онзи психопат начело на С. Корея ще удари тези държави. Различни изследвания показват, че, ако удари столиците им, е възможно да има над 2 млн. загинали и многократно повече тежко ранени (това възпира САЩ, не, както си мислят руските тролове тук, че ги било страх и затова само говорили, но били напълнили памперсите...), нещо, което никой здравомислещ американски лидер не би рискувал да се случи, особено в държави, които са им близки съюзници. Тръмп обаче, уви, е "здравомислещ", почти колкото Ким Чен Ун, така че не бих се учудил съвсем скоро да отвори кутията на Пандора...

    Коментиран от #9, #10

  • 7 CL500

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Сиргей":

    Серьожа, помисли пак.. И САЩ, и Русия имат такива противоракетни отбрани, базирани на всякакви точки и по последните технологии, правени да се защитят от върховата технология на врага. Как смяташ, че СК, които сега едвам изчисляват, че моооже би могат да достигнат територията на САЩ, ще имат шанс да пробият щита? Този щит, който е правен да противодейства на ракети, летящи по трудни за възпиране орбити, с много глави, т.е. целите изведнъж се умножават и т.н. А СК просто да кажем имат един първичен носител и това е, засега те се радват, че едвам могат да стигнат до САЩ, а какво остава и за пробив на щита?!?
    Затова за територията на САЩ нямат капацитет да нанесат удар, а пробват ли, не само ще бъдат спрени, но и много жестоко наказани, защото те дефакто са беззащитни!
    Целият въпрос се върти да не стане белята в региона...

    Коментиран от #15, #24

  • 8 ¥buii

    2 13 Отговор
    Америка никой на този свят няма технологийте който имат те когато дойдат 2025г IBM чиповете излязоха и се похвалиха 1947г че е пройзводство на човека те бяха взети от апарата който се разби. Всяко правителство мълчи и не казва, защото знаят че има по напреднали и ги е страх, как ще си загубял авторитета и респекта.
  • 9 Да го кажем направо

    21 9 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Ти много лесно унищожи цяла държава бе пич-25 милиона жертви...Не мислиш ли,че никой няма право на това. Знаем ,че американците са свикнали да избиват цели народи...ама лудия Ким затова си прави и атомните ракети-това му е гаранцията че С.Корея ще е невредима. Проблема трябва да се реши САМО с преговори и дипломация...САЩ да си пречупят самолюбието и арогантността си и да започват преговори-още повече че С.Корея има едно условие-САЩ да се махнат от региона --нищо друго..-което е реално изпълнимо.

    Коментиран от #19

  • 10 Бесен Язовец

    16 12 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Ти кого наричаш руски тролове бе? Куц кон и центаджия ние сме патриоти български затова сме с майка Русия не като тебе за 15 цента на ден.

    Коментиран от #18, #27

  • 11 Хохи

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Сиргей":

    А защо ли американците толкова ги е СТРАХ, от ИЗОСТАНАЛИТЕ КОРЕЙЦИ.
    МИСЛЯ ЧЕ АМЕРИКА Е ЗАПОЧНАЛА МНОГО ДА ИЗОСТАВА И ЗА ТОВА ПРАВИ САМО ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ И НИЩО ДРУГО
    Абе направо си е БЕЗПОМОЩНА. ФАКТ
  • 12 Kcaniba

    14 7 Отговор
    В отговор на тези корейски демонстрации, америкосите произвеждат запуск на свъхмодерни нанопамперси!!!
  • 13 стоян георгиев

    5 11 Отговор
    нека видим кои дават инфото.представители на жириновски.наи-големия путинов фен!!!проверяват дали дадените ракетни технологии заедно с цели ракетни двигатели се сглобяват успешно!!!!след като мине целия зор и руснаците почнат пак за пореден път да ядат корени от дърветата и почнат да се молят за спасение от гадния запад интересно дали ще се сетят за тази поредна руска щуротия!едва ли.ще стане както бе през втората световна да забравят бързо бързо кво натвориха с помощта си за хитлер и кво спестиха с огромната американска помощ.както се казва ни срам ни сурат.

    Коментиран от #14

  • 14 Kcaniba

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Хапове брато!
    Жириновски е един клоун - шута на Императора!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Сиргей

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "CL500":

    Ако нашите братя, великите Амермканци, имаха 100% гаранция, че този щит би издържал, до сеша да са атакували не само ушанките от С. Корея, но и Китай, а и най вече Московия!!!
    За да доминират единолично във Вселенната!!!
    И да си продават газтта и нефта на воля, диамантите и евтини автомобили и андроиди!!!
  • 16 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    жириновски е единствения за мен известен кандидат за президент дето апелира феновете си да гласуват за другия кандидат вместо за него!от тва по голямо падение едва ли има.ори волен сидеров не е свалял гащите си толкова надолу!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Azazel

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Хаха, това е вицът на деня - патриоти, които се кланят и защитават интересите на чужда държава... :)))
  • 19 Azazel

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да го кажем направо":

    Нямах предвид, че САЩ ще избият всичките 25 млн. човека, а, че ще изравнят със земята инфраструктурата им (в т.ч. естествено военната). Иначе, съгласен съм, че идеалният за всички страни вариант, е този проблем да се реши по мирен дипломатичен път. Но, изглежда ти си мислиш, че щом си прочел за първи път за този проблем преди няколко месеца във Факти, значи той съществува от тогава, само, че истината е, че САЩ и страните в региона правят опити чрез преговори да постигнат мирно споразумение вече 25 години и дори на няколко пъти стигат до споразумения, но Северна Корея всеки път едностранно ги нарушава. Изглежда, за тях преговорите и споразуменията служат единствено за печелене на време, но с нито едно действие досега не са показали, че имат желание да се откажат от ядрената си програма. Затова, САЩ в момента са оставили дипломатическите преговори на партньорите си от Китай (само руските тролове тук си фантазират, че щом Китай са комунисти, са с Русия и против САЩ...), които, като заинтересована страна от региона, имат право да се опитат да постигнат напредък, а ако не успеят, остава единствено военното решение.

    Коментиран от #20

  • 20 Кики

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    Може би си пропуснал, но С.Корея каза при какви условия ще преговаря. Спиране на ученията и изтегляне на американците.

    Коментиран от #21

  • 21 Azazel

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Кики":

    Teзи номера С. Корея ги върти вече 25 години. Американците се съгласяват, Ю. Корея се съгласява, Япония се съгласява и всички, без С. Корея изпълняват поетите ангажименти. Северна Корея обаче не ги изпълнява, продължава си програмата и се оказва, че е използвала споразумението само да спечели време. През 1994 г. подписаха споразумение и САЩ, и останалите държави си изпълниха ангажиментите, а Северна Корея няколко години по-късно наруши споразумението, като си достави ядрени технологии от Пакистан (и те, и Пакистан си признаха). През 2003 започнаха нови 6 странни преговори, чиито условия С. Корея многократно нарушиха през годините (в т.ч. - тогава, в нарушение на тях, извършиха първите си ядрени тестове, с други думи използваха преговорите само, за да спечелят време, в което да разработят ядрените си оръжия), а през 2009 едностранно напуснаха. Веднага след това на няколко пъти С. Корея атакува южно корейски кораби и това наложи САЩ да засили военното си присъствие в региона и така да преустанови последващи такива атаки. Хайде, кажи ми сега, след всичко това, колко тъпи трябва да са САЩ, пак да се вържат, да изтеглят военните си и да седнат на масата за преговори?...
  • 22 пРоссия

    11 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    ние сме патриоти български затова сме с майка Русия не като тебе за 15 цента на ден.


    Хорошо !!!
    вы получаете бонус в 6 рублей
  • 23 Фалшиви новини

    5 2 Отговор
    Няма какво да тества, направо да натиска копчето..и бум...това вече ще е новина...друго е игрички.
  • 24 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "CL500":

    Имат те... холивудско производство. Чък Норис с гаубица цели врабче и улучва. Това имат
  • 25 Чепа

    2 1 Отговор
    А дано !
  • 26 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 1 Отговор
    Адеде де...Ким да праща 50 сатани р 36м2 и със кравария да са свършва...сатаната нема спиране и неутрализиране
  • 27 хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Публикувано във факти.бг: ние сме патриоти български затова сме с майка Русия

    Ако имаше поне малко акъл или образование, нямаше да напишеш подобна глупост, защото тя е меко казано оксиморон!!! Знайно е, че на всички вас - българските безродници и русофили, любовта към Родината, минава през любовта ви към чужда държава /по думите на др. Калфин/, но да го казвате толкова явно, си е направо пълен автогол! Невероятно противни сте, майтапа настрана!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: